rablerinin huzuruna getiirldikleri zaman sen onları bir görsen! Allah:bu (yeniden diirlime olayı) hak değil miymiş? diyecek.omnlarda 'rabbimize andolsun ki evet! 'diyecekler.Allah da,öyleyse ise inkar etiğinizden dolayı azabı tadın! diyecek...(en'am 30)
Ateistler sadece bataklığa düşmüş varlıklardır ne ileri gider ne geri sadece oldukları yerde yavaş,yavaş batarlar.Oradan kendi kendilerine kurtulma imkanları yoktur ve tek kurtarıcının yüce yaratıcının olduğuna inanmakta istemezler ne kötüdürki onlar ebedi karanlığa gömülürken sadece acı çekecekler.Onlar inkar ettiler ve arkasına saklandıkları tek şey akıl.Oysaki inkar ettikleri dinin temelinde yatan pirensip 'ilimden gidilmeyen yolun somu karanlıktır'.Onları kurtaracak olan ilimin ışığıyla,ilmin kılıcıyla kendilerine zarar veriyorlar.Onlara mevlam hidayet etsin.Kalplerinin bir taş parçası olmaktan kurtarsın.
Yazık size yazıkki ne yazık ilkel insan topluluğu ateistlik kendini inkar etmektir.Eğer akla mantığa inanıyorsanız, dönün bir çevrenize bakın.Hayvanlar: yer içer ve sıçar.Eğer inancımız olmasa ne farkımız var hayvandan. Dirilin ve gözlerinizi açın alemde HİÇBİRŞEY RASTLANTI DEĞİLDİR.
1. Dinsel İnanç Sisteminde Tanrı Algılayışı.-1 2. Dinsel İnanç Sisteminde Tanrı Algılayışı.-2 3. Dinsel İnanç Sisteminde Tanrı Algılayışı.-3 4. Din İle Alıp Veremediğimiz Nedir? 5. Bu Ayetleri Gördünüz mü? 6. Bilime Aykırı Durumlar ve Çelişkiler 7. Ateist Mizah 8. Ateizmin Felsefi Dayanakları 9. Ateizmin Tanımı 10. Ateizm Bilgileri 11. Gılgamış Destanı (Nuh Tufanı) 12. Genetik Kopyalama 13. Evrim Teorisi 14. Evrime İnanmayanlara Sorular 15. Evrim Kronolojisi 16. Evrenin Kökeni 17. Evrenin Genişlemesi 18. Düşündürücü Sözler 19. Kuranın Orijinalleri Yakılmıştır. 20. Kurandaki Çelişkiler -1 21. Kurandaki çelişkiler – 2 22. Kuran Olağanüstü Bir Kitap mı? 23. İstatistik Veriler. 24. İslam Kurtuluş mu? 25. İnançlılığın Mantığı ve Bilimsel Düşünce 26. İçerik ve biçim Olarak Kuranın Özellikleri 27. Ateistlere Sıkça Sorulan Sorular ve Yanıtları 28. Musa ve On Emir 29. Yaratılmayış Nasıl Başladı? 30. Yaratılışçıların 15 Saçmalığına 15 Yanıt. 31. Yaradılış Efsanesi 32. Tesitler İçin Düşündürücü Sorular 33. Tanrının Ölümü 34. Sorular ve Tartışmalar 35. Muhammed’in Karıları 36. Muhammed Kuranı nasıl Hazırladı? 37. Muhammed’in Peygamber Oluşu ve Gelişimi 38. Kuran, Yaradılış ve Çelişkiler 39. Madde Nedir? 40. Muhammed’e Cebrail’in Kuran Okutması 41. Ayşe ile Muhammed’in Evliliği 42. Mısırlılarda Din 43. Tevrat’ın Kötü Kopyası 44. Kurandan Masallar 45. Cihad 46. Cihad-2 47. İslam’da Zorlama 48. İslam’da Kadın 49. Budha 50. Cennet ve Kadın 51. Maarifetname 52. Neil Armstrog ve Kaptan Cousteau’nun Müslüman Olduğu Yalanı 53. http://www.geocities.com/wankeragnostic 54. Mısırlılarda Din ve Tanrılar 55. Firavunlar ve Tek Tanrı İnancı
Evrim Grubunun Arşivindeki Dokümanlar
1. Bilim Kronolojisi 2. Darwin ve Moleküler Evrim 3. Evrim Ateizm İlişkisi 4. Evrim Kronolojisi 5. Evrim Teorisi Üzerine 6. Evrime Saldırıda Kullanılan Bazı Argümanlar 7. Evrimi Anlamayanlara Sorular 8. Evrimi Yıkmak 9. Genetik Kopyalama 10. İnsanlık Kronolojisi 11. Mısırlılarda Yaşam
'bilmediğine inanmak ve bildiğine inanmamak ' söylenirken üzerinde yeterince düşünülmemiş bir söz. Avcumda 1 milyar var desem veya amerikada dairem var desem, bilmiyorsunuz ya inanacakmısınız?
Bilgisayarın kerametleri, mucizeleri var desem, bilmiyorsunuz ya inanacalmısınız?
ya insanoğlunun tarihi boyunca bildiği ve inandığı şeylere ne demeli?
Mısır tanrı kralları, evlerde yapılan totemler, dağlar, güneş, yıldızlar ne sayayım ki daha bir sürü şey. İnsanoğlu bunları biliyordu ama inanıyordu.(DİN anlamında)
'Bilmediğine' kavramını yine düşünecek olursak insanoğlunun önüne konulan ve olmayan ve olmadığı içinde bilim yoksunu o dönemin insanlarınca kısmen kabul çoğu zaman ise zorlama yolu ile (TEVBE 5NCİ AYET) insanlara dayatılan bir kavramdır yaratıcı. Olmayan şeyi zaten bilemezsiniz.
ATEİST bir insanda inanç arayışı yoktur bunu nerden çıkatıyorsunuz?
ATEİST sonuca ulaşmış insandır. Kafasındaki tüm sorulara bilisel yanıt bulmuş, bulamadıklarına da bilimin elbet bir gün çözeceği sorular olarak bir kenara bırakmıştır.
ATEİST inanmak kolaycılığına saplanıp kalmamış, yaratıcı, aşkın bilinç gibi kavramların esiri olmamış insandır.
ATEİST kafasındaki doğumundan itibaren toplum tarafından yerleştirilmiş olan hurafe ve yalanları atmış, gerçek akıl yolu ile bilimsel sonuca ulaşmış insandır.
ATEİST tüm bunları yaparken bilimsel bilgilere ulaşmayı hedef seçmiş ve kendini bilim konusunda yetiştirmiş insandır.
ATEİST in seçimi aslında zor olandır. Kolay olan inanmaktır.
ATEİZM yaratıcının varolmadığına İNANMAK değil, varolduğuna İNANMAMAKTIR. Aradaki farkı sanırım anlayabiliyorsunuz.
Geçmişte bu inanmak yada inanmamak olarak kişilerin kişisel tercihleri iken günümüzde bilimlerin de gelişmesiyle böyle bir kalmamıştır.Çünkü bilimin ve aklın ulaştığı sonuç ATEİZM dir. Diğer sonuçlara ulaşanlar sahip oldukları bilgi birikimini ve bilgi kaynaklarını gözden geçirmeli, sorgulamalıdırlar.
2005 yılında hala inanç diye içselleştirdiği doğmaları sorgulamadan inananalar, bu yaklaşımlarının nedenlerinide sorgulamalıdırlar.
Yaratıcının canıları neden yarattığını, insanların bir yaratıcıya neden ihtiyaç duyduğunu bilimsel olarak sorgulamalı psikolojik ve sosyal sonuçlara ulaşmalıdırlar.
Yoksa, evet yoksa ütopya dünyasında yalan ve hurafelerle yaşamaya devam ederler.
Hayat kanunlarını bilmek istemeyenler. Mükafat ve mücazat mefhumlarına yabancı olan, tabiatta her şey kendi kendine teşekkül etmiş diyenlerin tahasungahıdır. Ben yaptım ben ettim diyen ebleh kafalılardır.
eğer Allah YOKSA hepimiz ölüp gideceğiz ve hiç kimse nin kazancı olmayacak AMA şayet Varsa işte o zaman inananlar kazançlı çıkar basit bir mantık değil mi?
Her zaman inananlar ve inanamayan insanlar arasında ince bir çizgi görmüşümdür lakin din düşmanlarının arkasına sığındığı kuram olunca bu sefer inkarcı yobazlarla inanan yobazlarlar arasında ki ince çizgiyi görmekte mümkün...
insanlar bağırıyorlar biz cahiliz ve cehaletimiz her tarafımızdan akıyor diye, bana cehalet için kendini kandıranlar için mücadele eden insanları çağrıştırıyor
çevremde herkesin ısrarla inandığı bir inançsızlık............insanlar kendini anlamalı önce,varoluşu ve hayatı sorgulamalı.birde galiba bişeyi savunmadan önce onu savunacak kadar öğrenmeli..yani,farklı olmak için farkını yitirmemeli........
ilk önce korku,boşluk hissi kendini korkularını biraz daha aşmaya başlayınca ise kendin olabilme başkalarının oluşturduğundak uzak ve tamamen doğal bir kendin
Hayır. Din, tam da ateizmin karşı olduğu şeydir. Ateizm bir din değil, dinsizliktir. Dinle ateizm en uzak iki noktadadır. 'Dinsizlik bir dinse, sağlıklı olmak bir hastalıktır' Ateizm din olmadığı gibi inanç da değildir. Çünkü ateizmin özü, bir fikir öne sürmek değil, öne sürülmüş bir fikri reddetmektir. Bunu kelimelerin yapısından da anlayabilirsiniz:'Teizm' ve 'A-Teizm'. Yani ateizm teizme bağlıdır ve teizmin olmadığı yerde ateizm de olmayacaktır. Bu bakımdan 'ateistler de tanrının olmadığına İNANIYOR' demek yanlış olur. Bir inanan bir inanmayan taraf vardır, ateistler inanmayan taraftır. Çok eski bir devir düşünün ki hiçkimse tanrı vardır yada yoktur demiyor. Tanrı diye bir kelime, bir kavram henüz yok. Daha sonra birileri böyle bir kavram icad ediyor ve buna inandıklarını söylüyorlar (teizm ortaya çıkıyor) ... Bu durumda (birileri böyle birşey icad etti diye) bütün insanlar bir anda 'inançlı' mı olacak? ? Yani tanrı hakkında, -bu önceden olmayan ve yeni türetilen kavram hakkında- neden herkesin öyle yada böyle bir 'inancı' olması gereksin? Ateizm inanç değildir. Çünkü 'tanrı' diye bir kavram yaratılması işinde ateistlerin parmağı yoktur. Sonuç olarak ateizm: -Din değildir -İnanç değildir -Ve hatta bir 'iddia' da değildir! İddia değildir, çünkü kendisi bir iddianın reddidir. Örneğin bir adam önümüzdeki ay tutulması sırasında intihar edilirse, çok güzel bir dünyaya gidileceğini söylüyor olsun. (Bu adamınki bir iddiadır, inançtır.) Şimdi siz bu adama inanmadığınız zaman, sizinki de bir 'iddia' ve 'inanç' olur mu? ? ... Elbette olmaz. Ama bu adam 1 tane değilse ve çevredeki insanların çoğunluğu böyle düşünüyorsa, sizin bunu reddetmeniz -yanlış olarak- bir iddia ve inançmış gibi değerlendirilecektir... İşte aynı yanlışlık, teizmin çok yaygın olduğu ortamlarda da ateizm için yapılacaktır.
Tanrının olmadığını ve evrenin büyük patlama ile meydana geldiğini siz bile kendinize kanıtlayabilirsiniz. Nasıl mı? Televizyonunuzu açın... Hani televizyonda kanallar çekmediğinde beyaz bir arkaplanda parazitler oluşur ya. Kısacası karlanma olur ya. İşte o karlanmanın nedenini bilim adamları araştırmışlar. Onun nedeni; büyük patlamadan sonra boşluğa yayılan büyük patlamanın radyo dalgaları. Ve bunu da matematiksel deneylerle kanıtlamışlar. Sizce hangisine inanmak daha kolay. Kesinlikle bilimsellikten uzak ve 600'lü yıllara hitap eden ve o zamana göre diğerlerinden daha zeki olan (nitekim tüccardı ve zeki olması gerekiyordu) bir adamın yazdığı kitap mı? Yoksa tamamen bilimsel olan ve kanıtlanan, yukarıda bahsettiğim şey mi? Bence ikincisi :)
rablerinin huzuruna getiirldikleri zaman sen onları bir görsen! Allah:bu (yeniden diirlime olayı) hak değil miymiş? diyecek.omnlarda 'rabbimize andolsun ki evet! 'diyecekler.Allah da,öyleyse ise inkar etiğinizden dolayı azabı tadın! diyecek...(en'am 30)
onlar,hayat ancak bu dünyadaki hayatımızdan ibarettir,biz bir daha da dirilitlecek değiliz demişlerdi..(en'am29)
Ateistler sadece bataklığa düşmüş varlıklardır ne ileri gider ne geri sadece oldukları yerde yavaş,yavaş batarlar.Oradan kendi kendilerine kurtulma imkanları yoktur ve tek kurtarıcının yüce yaratıcının olduğuna inanmakta istemezler ne kötüdürki onlar ebedi karanlığa gömülürken sadece acı çekecekler.Onlar inkar ettiler ve arkasına saklandıkları tek şey akıl.Oysaki inkar ettikleri dinin temelinde yatan pirensip 'ilimden gidilmeyen yolun somu karanlıktır'.Onları kurtaracak olan ilimin ışığıyla,ilmin kılıcıyla kendilerine zarar veriyorlar.Onlara mevlam hidayet etsin.Kalplerinin bir taş parçası olmaktan kurtarsın.
şifasız ahmaklık..
delil mi istiyorsunuz..nedirde ateistlerin yazdıklarına on dakka bakın...
Yazık size yazıkki ne yazık ilkel insan topluluğu ateistlik kendini inkar etmektir.Eğer akla mantığa inanıyorsanız, dönün bir çevrenize bakın.Hayvanlar: yer içer ve sıçar.Eğer inancımız olmasa ne farkımız var hayvandan. Dirilin ve gözlerinizi açın alemde HİÇBİRŞEY RASTLANTI DEĞİLDİR.
AŞAGIDAKİ GRUPLARIN ARŞİVLERİNDEKİ KONULARI İNCELEMENİZ ÖNERİLİR.
Ateizm ve Din Grubunun Arşivindeki Konular.
1. Dinsel İnanç Sisteminde Tanrı Algılayışı.-1
2. Dinsel İnanç Sisteminde Tanrı Algılayışı.-2
3. Dinsel İnanç Sisteminde Tanrı Algılayışı.-3
4. Din İle Alıp Veremediğimiz Nedir?
5. Bu Ayetleri Gördünüz mü?
6. Bilime Aykırı Durumlar ve Çelişkiler
7. Ateist Mizah
8. Ateizmin Felsefi Dayanakları
9. Ateizmin Tanımı
10. Ateizm Bilgileri
11. Gılgamış Destanı (Nuh Tufanı)
12. Genetik Kopyalama
13. Evrim Teorisi
14. Evrime İnanmayanlara Sorular
15. Evrim Kronolojisi
16. Evrenin Kökeni
17. Evrenin Genişlemesi
18. Düşündürücü Sözler
19. Kuranın Orijinalleri Yakılmıştır.
20. Kurandaki Çelişkiler -1
21. Kurandaki çelişkiler – 2
22. Kuran Olağanüstü Bir Kitap mı?
23. İstatistik Veriler.
24. İslam Kurtuluş mu?
25. İnançlılığın Mantığı ve Bilimsel Düşünce
26. İçerik ve biçim Olarak Kuranın Özellikleri
27. Ateistlere Sıkça Sorulan Sorular ve Yanıtları
28. Musa ve On Emir
29. Yaratılmayış Nasıl Başladı?
30. Yaratılışçıların 15 Saçmalığına 15 Yanıt.
31. Yaradılış Efsanesi
32. Tesitler İçin Düşündürücü Sorular
33. Tanrının Ölümü
34. Sorular ve Tartışmalar
35. Muhammed’in Karıları
36. Muhammed Kuranı nasıl Hazırladı?
37. Muhammed’in Peygamber Oluşu ve Gelişimi
38. Kuran, Yaradılış ve Çelişkiler
39. Madde Nedir?
40. Muhammed’e Cebrail’in Kuran Okutması
41. Ayşe ile Muhammed’in Evliliği
42. Mısırlılarda Din
43. Tevrat’ın Kötü Kopyası
44. Kurandan Masallar
45. Cihad
46. Cihad-2
47. İslam’da Zorlama
48. İslam’da Kadın
49. Budha
50. Cennet ve Kadın
51. Maarifetname
52. Neil Armstrog ve Kaptan Cousteau’nun Müslüman Olduğu Yalanı
53. http://www.geocities.com/wankeragnostic
54. Mısırlılarda Din ve Tanrılar
55. Firavunlar ve Tek Tanrı İnancı
Evrim Grubunun Arşivindeki Dokümanlar
1. Bilim Kronolojisi
2. Darwin ve Moleküler Evrim
3. Evrim Ateizm İlişkisi
4. Evrim Kronolojisi
5. Evrim Teorisi Üzerine
6. Evrime Saldırıda Kullanılan Bazı Argümanlar
7. Evrimi Anlamayanlara Sorular
8. Evrimi Yıkmak
9. Genetik Kopyalama
10. İnsanlık Kronolojisi
11. Mısırlılarda Yaşam
'bilmediğine inanmak ve bildiğine inanmamak ' söylenirken üzerinde yeterince düşünülmemiş bir söz. Avcumda 1 milyar var desem veya amerikada dairem var desem, bilmiyorsunuz ya inanacakmısınız?
Bilgisayarın kerametleri, mucizeleri var desem, bilmiyorsunuz ya inanacalmısınız?
ya insanoğlunun tarihi boyunca bildiği ve inandığı şeylere ne demeli?
Mısır tanrı kralları, evlerde yapılan totemler, dağlar, güneş, yıldızlar ne sayayım ki daha bir sürü şey. İnsanoğlu bunları biliyordu ama inanıyordu.(DİN anlamında)
'Bilmediğine' kavramını yine düşünecek olursak insanoğlunun önüne konulan ve olmayan ve olmadığı içinde bilim yoksunu o dönemin insanlarınca kısmen kabul çoğu zaman ise zorlama yolu ile (TEVBE 5NCİ AYET) insanlara dayatılan bir kavramdır yaratıcı. Olmayan şeyi zaten bilemezsiniz.
ATEİST bir insanda inanç arayışı yoktur bunu nerden çıkatıyorsunuz?
ATEİST sonuca ulaşmış insandır. Kafasındaki tüm sorulara bilisel yanıt bulmuş, bulamadıklarına da bilimin elbet bir gün çözeceği sorular olarak bir kenara bırakmıştır.
ATEİST inanmak kolaycılığına saplanıp kalmamış, yaratıcı, aşkın bilinç gibi kavramların esiri olmamış insandır.
ATEİST kafasındaki doğumundan itibaren toplum tarafından yerleştirilmiş olan hurafe ve yalanları atmış, gerçek akıl yolu ile bilimsel sonuca ulaşmış insandır.
ATEİST tüm bunları yaparken bilimsel bilgilere ulaşmayı hedef seçmiş ve kendini bilim konusunda yetiştirmiş insandır.
ATEİST in seçimi aslında zor olandır. Kolay olan inanmaktır.
ATEİZM yaratıcının varolmadığına İNANMAK değil, varolduğuna İNANMAMAKTIR. Aradaki farkı sanırım anlayabiliyorsunuz.
Geçmişte bu inanmak yada inanmamak olarak kişilerin kişisel tercihleri iken günümüzde bilimlerin de gelişmesiyle böyle bir kalmamıştır.Çünkü bilimin ve aklın ulaştığı sonuç ATEİZM dir. Diğer sonuçlara ulaşanlar sahip oldukları bilgi birikimini ve bilgi kaynaklarını gözden geçirmeli, sorgulamalıdırlar.
2005 yılında hala inanç diye içselleştirdiği doğmaları sorgulamadan inananalar, bu yaklaşımlarının nedenlerinide sorgulamalıdırlar.
Yaratıcının canıları neden yarattığını, insanların bir yaratıcıya neden ihtiyaç duyduğunu bilimsel olarak sorgulamalı psikolojik ve sosyal sonuçlara ulaşmalıdırlar.
Yoksa, evet yoksa ütopya dünyasında yalan ve hurafelerle yaşamaya devam ederler.
Ölümden korkarak bir yaratıcı olduğunu sanmamak
Ölümden sonra yaşam diye bir saçmalığa inanmamak, herşeyin bu dünyada olduğunu bilmek ve ona göre yaşamını düzenlemek
Kendini din ve yaratıcı diye uyduruk kavramlarla kandırmamak
sonu kapkaranlık olan bir yol
Hayat kanunlarını bilmek istemeyenler. Mükafat ve mücazat mefhumlarına yabancı olan, tabiatta her şey kendi kendine teşekkül etmiş diyenlerin tahasungahıdır. Ben yaptım ben ettim diyen ebleh kafalılardır.
gülmek ve eğlenmek isteyenler için iyi bir fırsat.gerçekten çok komik.
gözlerin görmemesi
kulakların işitmemesi
aklın idrak edememesi
kısacası ruhun bitkisel hayatıdır...
eğer Allah YOKSA hepimiz ölüp gideceğiz ve hiç kimse nin kazancı olmayacak AMA şayet Varsa işte o zaman inananlar kazançlı çıkar basit bir mantık değil mi?
Her zaman inananlar ve inanamayan insanlar arasında ince bir çizgi görmüşümdür lakin din düşmanlarının arkasına sığındığı kuram olunca bu sefer inkarcı yobazlarla inanan yobazlarlar arasında ki ince çizgiyi görmekte mümkün...
yalanları kendisine inanç diye seçmemiş ve aklı hayatına egemen kılan insanların felsefesi
kafası iman zinciriyle zincirlenmiş olanların kafasının almayacağı bir kavram
insanlar bağırıyorlar biz cahiliz ve cehaletimiz her tarafımızdan akıyor diye, bana cehalet için kendini kandıranlar için mücadele eden insanları çağrıştırıyor
çevremde herkesin ısrarla inandığı bir inançsızlık............insanlar kendini anlamalı önce,varoluşu ve hayatı sorgulamalı.birde galiba bişeyi savunmadan önce onu savunacak kadar öğrenmeli..yani,farklı olmak için farkını yitirmemeli........
anlayan anlar..onların önü açık
anlamayanada rabbim lutfetsin azıcık...
din ve bilim ayrııdr..din (islam) kalıcı ve ebedidir..kat'i dir...(şüpheye ve tereddüte meydan vermeyen,kesin,değişmez)
bilim...kararsız ve geçicidir...kat' i değilidir..(tereddüte meydan verenşüpheli,değişen...)
anlayana 'sivri sinek' saz anlamayana davul zurna az :) dvm
ilk önce korku,boşluk hissi kendini korkularını biraz daha aşmaya başlayınca ise kendin olabilme başkalarının oluşturduğundak uzak ve tamamen doğal bir kendin
Ateizm dinler üstü bir bilgi birikimidir, kafası dinsel inançları ile örümcekleşmişler kendini o doğmalarda soyutlayıp gerçeği göremezler.
Ne kadar çok bilim o kadar az din. HAMIS
ateizme inananlar zekasını taşıyamayan kişilerdir.
Hayır. Din, tam da ateizmin karşı olduğu şeydir. Ateizm bir din değil, dinsizliktir. Dinle ateizm en uzak iki noktadadır. 'Dinsizlik bir dinse, sağlıklı olmak bir hastalıktır'
Ateizm din olmadığı gibi inanç da değildir. Çünkü ateizmin özü, bir fikir öne sürmek değil, öne sürülmüş bir fikri reddetmektir. Bunu kelimelerin yapısından da anlayabilirsiniz:'Teizm' ve 'A-Teizm'. Yani ateizm teizme bağlıdır ve teizmin olmadığı yerde ateizm de olmayacaktır. Bu bakımdan 'ateistler de tanrının olmadığına İNANIYOR' demek yanlış olur. Bir inanan bir inanmayan taraf vardır, ateistler inanmayan taraftır.
Çok eski bir devir düşünün ki hiçkimse tanrı vardır yada yoktur demiyor. Tanrı diye bir kelime, bir kavram henüz yok. Daha sonra birileri böyle bir kavram icad ediyor ve buna inandıklarını söylüyorlar (teizm ortaya çıkıyor) ... Bu durumda (birileri böyle birşey icad etti diye) bütün insanlar bir anda 'inançlı' mı olacak? ? Yani tanrı hakkında, -bu önceden olmayan ve yeni türetilen kavram hakkında- neden herkesin öyle yada böyle bir 'inancı' olması gereksin?
Ateizm inanç değildir. Çünkü 'tanrı' diye bir kavram yaratılması işinde ateistlerin parmağı yoktur.
Sonuç olarak ateizm:
-Din değildir
-İnanç değildir
-Ve hatta bir 'iddia' da değildir!
İddia değildir, çünkü kendisi bir iddianın reddidir.
Örneğin bir adam önümüzdeki ay tutulması sırasında intihar edilirse, çok güzel bir dünyaya gidileceğini söylüyor olsun. (Bu adamınki bir iddiadır, inançtır.) Şimdi siz bu adama inanmadığınız zaman, sizinki de bir 'iddia' ve 'inanç' olur mu? ? ... Elbette olmaz. Ama bu adam 1 tane değilse ve çevredeki insanların çoğunluğu böyle düşünüyorsa, sizin bunu reddetmeniz -yanlış olarak- bir iddia ve inançmış gibi değerlendirilecektir... İşte aynı yanlışlık, teizmin çok yaygın olduğu ortamlarda da ateizm için yapılacaktır.
Tanrının olmadığını ve evrenin büyük patlama ile meydana geldiğini siz bile kendinize kanıtlayabilirsiniz.
Nasıl mı?
Televizyonunuzu açın...
Hani televizyonda kanallar çekmediğinde beyaz bir arkaplanda parazitler oluşur ya. Kısacası karlanma olur ya.
İşte o karlanmanın nedenini bilim adamları araştırmışlar. Onun nedeni; büyük patlamadan sonra boşluğa yayılan büyük patlamanın radyo dalgaları. Ve bunu da matematiksel deneylerle kanıtlamışlar.
Sizce hangisine inanmak daha kolay. Kesinlikle bilimsellikten uzak ve 600'lü yıllara hitap eden ve o zamana göre diğerlerinden daha zeki olan (nitekim tüccardı ve zeki olması gerekiyordu) bir adamın yazdığı kitap mı? Yoksa tamamen bilimsel olan ve kanıtlanan, yukarıda bahsettiğim şey mi? Bence ikincisi :)