Önce görüngüler, sonra kavramlar. - Heidegeer. 1976
Kavram kavrıyamıyorsa, kendine aitliğini de kaybetmiş demektir, o zaman görüngüler ihtiyaç halini giderir, o nedir, kavram olmayana kavram katandır, kaynağıda kavramı bozarak kavramlaştırmada, kavramdışılığın katkı yapmasıdır, yani görüngüsüz kavram hep bir eksiktir.
kavram, insanoğlunun gördüğü bir obje(nesne) 'nin beyinde tasarlanıp vücuda gelen ve o vücudun imgesel görünümüdür. insanoğlunun, sahip olduğu ruhun dışarıdan ve hatta beninin dahi kendisine bir his vermesinden dolayı bir algıdır ki; beden dahi bir nesnedir, bir objedir ve bir algılanandır. işte demekki bedenin dahi dışarda olan algıların tümü bir kavramdır. unutmayalım ki algıyı algı yapan kavramdır. dışarıda olanve kendinde olan bazı şeyler algı değildir. bir sezgi olduklarından kavramdır ama kavramın kendisi kavram değildir. çünkü beyin de görünmedikleri için, algılanamadıkları için kavram değildir. kavram ise tüm algılanan ve imgeyi oluştura varlık isimlerinin mayasıdır. ruhudur. KAVRAM, varlıkların mayasıdır dedik. evet. hiç bir varlık -metavizik müstesna-kavram olmadan onun tanımını yapmak bir harfa dahi kullanamayız. esirden zerreye, zerreden evrene, mikrodan makroya dek herşeyn ortak adıdır derin düşünen için. yoksa kavramın tanımını yapmak için belki binlerce tanıma gerek verdır. dikkatinizi çekerim kavramın kendisi da hi kavram değildir. vesselam. KAVRAM DEMEK,bir nesnenin varlığının beyinde tasarlanıp dildeki karşılığı demektir.
Önce görüngüler, sonra kavramlar. - Heidegeer. 1976
Kavram kavrıyamıyorsa, kendine aitliğini de kaybetmiş demektir, o zaman görüngüler ihtiyaç halini giderir, o nedir, kavram olmayana kavram katandır, kaynağıda kavramı bozarak kavramlaştırmada, kavramdışılığın katkı yapmasıdır, yani görüngüsüz kavram hep bir eksiktir.
tarife sigmiyor askin anlami
ancak ceken bilir bu derdi gami
bir kor dugum bastan sona tamami
cozemedim cozulmuyor mihriban
....takvim yapragi.. :)
KAVRAM MUCİZESİ
kavram, insanoğlunun gördüğü bir obje(nesne) 'nin beyinde tasarlanıp vücuda gelen ve o vücudun imgesel görünümüdür. insanoğlunun, sahip olduğu ruhun dışarıdan ve hatta beninin dahi kendisine bir his vermesinden dolayı bir algıdır ki; beden dahi bir nesnedir, bir objedir ve bir algılanandır. işte demekki bedenin dahi dışarda olan algıların tümü bir kavramdır. unutmayalım ki algıyı algı yapan kavramdır. dışarıda olanve kendinde olan bazı şeyler algı değildir. bir sezgi olduklarından kavramdır ama kavramın kendisi kavram değildir. çünkü beyin de görünmedikleri
için, algılanamadıkları için kavram değildir.
kavram ise tüm algılanan ve imgeyi oluştura varlık isimlerinin mayasıdır. ruhudur.
KAVRAM, varlıkların mayasıdır dedik. evet. hiç bir varlık -metavizik müstesna-kavram olmadan onun tanımını yapmak bir harfa dahi kullanamayız. esirden zerreye, zerreden evrene, mikrodan makroya dek herşeyn ortak adıdır derin düşünen için. yoksa kavramın tanımını yapmak için belki binlerce tanıma gerek verdır. dikkatinizi çekerim kavramın kendisi da hi kavram değildir. vesselam.
KAVRAM DEMEK,bir nesnenin varlığının beyinde tasarlanıp dildeki karşılığı demektir.
kavra-mak (eliyle sıkmak)
kavram da zihinle sıkılan,tutulan manasında.
deshaneyi
çagrıştiriyor