Kültür Sanat Edebiyat Şiir

kemal sunal sizce ne demek, kemal sunal size neyi çağrıştırıyor?

kemal sunal terimi Reeper Redeemer tarafından tarihinde eklendi

  • Serkan Orhan
    Serkan Orhan

    gülerken dişleri çok kötü görünüyodu ama iyi adamdı be kardeşim...özledim yeminlen söylüyorum:S

  • Doğukan Cebeci
    Doğukan Cebeci

    Mekanı CENNET olsun.Amin

  • Meryem Türkeri
    Meryem Türkeri

    sanatsal,ekonomik,siyasal,toplumsal,komik ve romantik filmleriyle dünden bu güne ve bundan sonra devam edecek, kalbimize taht kurmuş olan sanatçıdır.

  • Aslı Güneri
    Aslı Güneri

    O bir Efsaneydi hiçbir zaman unutulmayacak.Gelecek kuşaklar da onunla büyüyecek onunla gülecek.

  • Lale Özdemir
    Lale Özdemir

    tükiyenin ekonomik krizini ve perda arkasini komedi ile anlatan saygi deger sanatci :)

  • Ulas Basarır
    Ulas Basarır

    unutulmayacak

  • Gönül Bahçemsin
    Gönül Bahçemsin

    seni anlatmaya sayfalar yetmez

  • Hasretimsin Gülüm
    Hasretimsin Gülüm

    keşke ölmese idi başarılı en başarılı herksten başarılı

  • Göçmen Kızı
    Göçmen Kızı

    her filmi biribirinden güzel dir onun üstüne oyuncu tanımıyorum ben temenni ederimki filimleri tv den sonsuza dek kaldırılmasın CENNETTE OLMAN DİLEĞİ İLE BY :)))))))))))))))))

  • Merve Civan
    Merve Civan

    ya ona sölicek bi laf bulamıorum çok ii bir insan muhteşem bir oyuncu harika bir baba o.gülmek=kemal sunal.ailesi çok şanslı.o hala aramızda olmalıydı ve daha biçok film yapmalıydı.onu sevmeyen varmıdır acaba.ona gülmeyen tebessüm etmeyen.nie iiler aramızda olmaz ki.yazmaya kalksam onun hakkında sayfalar yetmez.nur içindede yatsın ve ordada hep gülsün.BİZ SENİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ EFSANE ADAM :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • Aslı Güneri
    Aslı Güneri

    Kemal Sunal gibisi bir daha gelmez.

  • Mahmut Tanrisever
    Mahmut Tanrisever

    cok komik

  • Yasemen T
    Yasemen T

    o gerçek bir oyuncu...

  • Murat
    Murat

    Ezilenin dostu, zalimin düşmanı mükemmel insan. ama onu kimse anlamadı!

  • Yetis Güngör
    Yetis Güngör

    O komedinin Krali. Kemal Sunalin Filmleri bi kere sadece komedi degil (ilk filmleri haric) . Komedi olarak gecen filmlerin cok derin manasi bulunmaktadir.Onu cok seviyor sayiyoruz, allah nur icinde yatirsin! Ayrica onun filmleri yüzünden gülmekten göbeklerimiz catliyor.Hasta amcami iyilestirdi onun filmleri...
    Kemal Sunal´a meshur olmakta yardim eden Zeki Alasya´ya ayriyeten tesekkürler.

  • Enes Hancıoğlu
    Enes Hancıoğlu

    Necip Fazıl'ın dediği gibi 'Güzel insanlar güzel atlara binip gittiler'...O da güzel bir insandı.Dünyadakiler bitti şimdi öbür taraftakileri güldürüyodur.Ruhu şad olsun makamı cennet...Nur içinde yat!

  • F
    F

    kazandığı ödüller:

    Antalya film şenliği, 1977, Kapıcılar Kralı, en iyi erkek oyuncu
    Antalya film şenliği, 1998, Kapıcılar Kralı, yaşam boyu onur ödülü
    Ankara film şenliği, 1989, Düttürü Dünya, en iyi erkek oyuncu

  • Var Mısın?
    Var Mısın?

    ne kadar da gayri ciddi bir tipi canlandırsa,filmlerinin temasında derin anlamlar yatar.kemal sunalın zübük,propaganda gibi çok güzel filmleri vardır.yaşasaydı olgunluk döneminde çok güzel filmlere imza atabilirdi.

  • Var Mısın?
    Var Mısın?

    1944 yılında İstanbul'da doğdu. Vefa Lisesi'nden mezun oldu. Sanat hayatı, 'Zoraki Takip' adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev aldı. 1973 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği bir filmle sinemaya transfer oldu ve kalabalık kadrolu filmlerde rol almaya başladı.

    Türk sinemasında başta 'İnek Şaban' tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok tiple sevenlerinin kalbinde taht kuran Kemal Sunal, 7'den 70'e herkesin sevgisini kazandı. 1944 yılında İstanbul'da doğan Kemal Sunal, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Sanat yaşamına amatör olarak 'Zoraki Tabib' oyunu ile atılan Sunal, bir süre Ulvi Uraz ve Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda çalıştı. Daha sonra sinemaya geçerek, önceleri bazı filmlerde önemsiz roller canlandıran Kemal Sunal, 1973'den sonra kalabalık kadrolu komedi filmleri ile üne kavuştu.

    Türk sinemasının en büyük komedyenlerinden biri olan Sunal, peşpeşe çevirdiği filmlerle ticari açıdan büyük başarı kazandı. 1977'de Antalya Film Festivali'nde 'En başarılı erkek oyuncu' ödülünü alan Sunal, oyunculuğu ve özellikle değişik tiplemesiyle Türk sinemasında komedi oyunculuğuna yeni bir soluk getirdi. 1974 yılında evlendi. Ali ve Ezo adlarında, biri kız diğeri erkek iki çocuğu oldu. 1990'lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak televizyonlarda yayınlanmaya başladı; ama kendisi bu gösterimlerden hiç para kazanmadı.

    12 Eylül öncesi dönemde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü'nü 1995 yılında bitirdi ve master yapmaya başladı. Onu unutmamız mümkün değil! Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı. 3 Temmuz 2000 tarihinde öldü.

  • Tarhan Tekelioglu
    Tarhan Tekelioglu

    almanya'da eulenspiegel
    türkiye'de nasreddin hoca
    denirdi eskiden komiklikten söz edilince...

    yeni türkiye'de ise komedi denince kemal sunal gelir akla...
    türk insaninin kimyasina uygun bir komedi anlayisi ile, türkün bulundugu her cografyada izlenen insan...
    yeni nesil üniversite mezunlari,
    almanya'da yetisen üniversiteli türk gencleri
    türkiye'de istanbul'da gecekonduda kalan isportaci..
    hepsinin gülme ihtiyacini ortak karsiliyor..

    ya iste söyle basit güldürüyordu
    böyle argo kullaniyordu felan...

    sanki bunu diyen adam aksam kemal sunal filmi hangi kanalda ise oraya zapp'lemiyor? ? ?

    20. yilin Türk dilindeki basat komedisi

  • Ahmed Çetin
    Ahmed Çetin

    Yanlış değilsem 80'den fazla film çevirdi. Yeşil Çama kimlik kazandırdı. Allah rahmet eylesin...

  • Aydın Can Gür
    Aydın Can Gür

    Aşk içimde yanan bir volkan gibidir
    En sevdiğim tatlı kazandibidir

    Leyla sev beni sokma müşküle
    Seninle kaşık atalım iki tabak keşküle

  • Pelin Taş
    Pelin Taş

    Hayatın nehiri...

  • Cem Nizamoglu
    Cem Nizamoglu

    bkz. İnek Şaban

  • Cem Nizamoglu
    Cem Nizamoglu

    1972- Tatlı Dillim / 1973- Oh Olsun, Yalancı Yarim / 1974- Hasret, Mavi Boncuk, Salak Milyoner, Köyden İndim Şehire, Salako / 1975- Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hanzo, Şaşkın Damat / 1976- Hababam Sınıfı Uyanıyor, Kapıcılar Kralı, Meraklı Köfteci, Sahte Kabadayı, Süt Kardeşler, Tosun Paşa / 1977- Çöpçüler Kralı, Hababam Sınıfı Tatilde, Sakar Şakir, Şaban Oğlu Şaban / 1978- Avanak Apti, İnek Şaban, İyi Aile Çocuğu, Kibar Feyzo, Köşeyi Dönen Adam, Yüz Numaralı Adam / 1979- Bekçiler Kralı, Dokunmayın Şabanıma, Korkusuz Korkak, Şark Bülbülü, Umudumuz Şaban / 1980- Devlet Kuşu, Gerzek Şaban, Gol Kralı, Zübük / 1981- Davaro, Kanlı Nigar, Üç Kağıtçı / 1982- Doktor Civanım, Yedi Bela Hüsnü / 1983- Çarıklı Milyoner, En Büyük Şaban, Kılıbık, Tokatçı / 1984- Atla Gel Şaban, Orta Direk Şaban, Postacı, Şabaniye / 1985- Gurbetçi Şaban, Katma Değer Şaban, Keriz, Sosyete Şaban, Şaban Pabucu Yarım, Şendul Şaban / 1986- Davacı, Deli Deli Küpeli, Garip, Tarzan Rıfkı, Yoksul / 1987- Japon İşi, Kiracı, Yakışıklı / 1988- Bıçkın, Düttürü Dünya, Öğretmen, Polizei, Uyanık Gazeteci, İnatçı / 1989- Gülen Adam, Talih Kuşu, Zehir Hafiye / 1990- Abuk Sabuk Bir Film, Boynu Bükük Küheylan, Koltuk Belası / 1991- Varyemez / 1999- Propoganda