Anscombenin katkı vermiş kitabının adı neden - Niyet -, çünkü niyeti bozmuşla uğraşılmaz, fikri de değişmez, işte dedelerimiz o niyeti bozukları ayıklar, masumların hayatını huzura ulaştırırdı, onun savaşıydı, bu sefer ona bile gerek yok, şehirlerinde, bir plesibit, zaten devlet görevlisi dışında o da zorla gitmiş bir tek Türk zor bulursun, herke s, yoluna başına bir şey geldiğinde en azından arkanı kollamaktan kurtulursun etki yaratamaz istediği şekilde, mutlakak gene zararları olur ama, başa çıkılmayacak noktaya gelemez, böyle kuşatılmış haldesin ve bu tasfiye demektir, sinsice.
'NIYET ' EVRENSEL BILGELIGIN GUCLU BIR IPLIGIDIR.... Size asiri bir ucta ornek verecegim.Eger bir adam birisini oldurur ve sonra kendinisini bagislarsa, karmik'borcu' undan affolunabilir.Ama bir inayet hali icine girmesi onun niyetlerine baglidir...O gercekten pisman ve togbekar olmus mudur? Daha iyi bir insan olamaya niyet etmis midir? Yoksa sadece sistemi'ALDATMAYA'mi calismaktadir.? Sadece tekrar cinayet islemek uzere kendini bagislamakta, cezayi gecici olarak ertelemekte midir? Evrensel Yasalar bu adamin niyetlerini 'OKUR' ve karmik borcunu bir birine Baglilik ve cekim yasalarina gore halleder......Eger iyi bir insan olmaya,kimseye zarar vermemeye ve cinayet islemesine yol tum kisisel dersleri ogrenmeye niyet ederek kendini bagislarsa,en sonunda bu niyetleri gerceklecek ve inayeti bulacaktir...'NIYET SUREKLI TUTARLI BIR BICIMDE DOGRU DAVRANMAYI DA ICERIR''INSAN TUM KISISEL YASAMININ TUM SONUCLARINDA BAGIMSIZ OLMALI,NIYETININ SORUMLULUKLARINA SAHIP CIKMALI.....NIYETIMIZI DAIMA SAF TUTALIM.....
kıyafetlerinden kazma küreğine kadar aynı techizat ve kıyafetle donanmış iki insan. bir bahçede yanyana çukur kazıyorlar.
dışardan gözüken manzara şu ki ikiside kazıyor ikiside terliyor ikiside durup aradabir gökyüzüne bakıp dalıyor...
eylem aynı eylem..
fakaaat. bir tanesi bir define haritası ele geçirmiş ve haritanın gösterdiği yer kazdığı yer. niyeti o hazineyi ele alıp sefa sürmek tabir-i caizse kırılmamış fındık bırakmamak.. öyle bir hırslı ve hayal kuruyor arada bir..
diğerinin niyeti ise yolun kenarı olması ve bir çok insanın hatta hayvanların gelip geçtiği bir yer. fakat çeşme yok yakınlarda. niyeti kazıp su çıkartmak ve bir çeşme yapmak. yaparken mutlu arada gökyüzüne bakıyor ve çeşmeden faydalanacak olanların edecekleri duayı düşünerek daha bir sarılıyor kazmaya...
herkes bu kıssadan dilediği hisseyi çıkartmakta özgürdür. ister amellerin niyetlere göre olduğunu, ister insanların niyetlerinin eylemlerinin sonunda belli olacağını, ister dış görünüşe aldanılmamasını, ister... şu geldi aklıma bu da bir hisse hazine için kazan hazineyi bulamazsa yaşadığı büyük bir hayal kırıklığı olur. fakat çeşme için kazan su bulamazsa bile yaptığı müspet eylem ve onun verdiği mutluluk yanına kâr olacaktır. vesaire vesaire vesaire..
insan art niyetli olmaya gör öküz altinda buzaği aramaları şaşırtıcı olmasa gerek nerden nereye askerlik nere baş örtüsü nereee (!) .... vaybeee şartlanmışlığın bu kadarına pesss...
çocukluğumuzun 'kazı kazan'ı idi.....bayramlarda mantar tabancalarımıza ayırdığımız paradan artanlarla kazıdığımız....hatırlıyanlar bilir, en büyük ödül kocaman bir çukulata olurdu.....- ;)) ...Pp.
Amellerin kıymeti, niyetlere bağlıdır. Niyeti ne ise eline geçecek de odur.
Hadis-i Şerif Kaynak: Buhari ve Müslim _____________________________________
“Niyet amelden hayrlıdır” Hadis-i Şerif’inde de görüldüğü gibi; İslam’da niyet çok önemlidir ve bir Müslüman’ın niyeti daima hayrda olmasına çalışmalıdır.
Niyeti daima iyi olan ve Hakk’ın razı olduğu bir kimse iyi bir şeye niyet eder; ancak niyet ettiği şeyi yerine getiremez ise, Hakk Teala onu yerine getirilmiş olarak görüp ve ona göre değerlendiriliyor.
Bir kişi şer bir işe niyet ediyor bile, diyelim ki birisine bir kötülük yapmayı düşünüyor; ancak bu kötülüğü fiiliyata dökme fırsatı bulamamışsa, bu defa Yüce Allah (c.c.) onun düşüncelerindeki kötülüğü hemen değerlendirmiyor; acaba niyetinden vazgeçer mi diye.
Bu, şeriat hükümlerine ve öğretisine göre kişinin sağdaki ve soldaki Melek’leri diye tabir edilir. Sağdaki Melek’ler hayrları, soldaki Melek’ler günahları yazar ve yine şeriat öğretisine göre “Sağdaki Melek hemen yazar, soldaki ise bekleyerek yazar” diye anlatılır. Bunun hikmeti de; acaba Allah’ın Rahmeti’ne ulaşabilir mi, Allah’ın Affı’na girebilir mi ya da Allah’tan bir hidayet gelir de bu kötü amelinden vazgeçer mi diye.
İşte bu Hadis-i Şerif’te de, bu niyetler doğrultusunda açıklama yapılıyor. İnsan, yaptığı davranışlarda niyetlere göre, karşılaşacağı olayları kendi ayarlar. Eğer insan iyi bir şey niyet ediyorsa karşılaşacağı olaylar mutlaka iyidir, kötü birşeye niyet ediyorsa karşılaşacakları kötüdür. Bunu düşünce gücüyle ilgililenen bilim adamları Negatif çağırmak, negatifi davet etmek ya da negatif düşünceleriniz kara bulut gibi ulaşır” sözleri ile ya da kader bahsinde geçtiği gibi “Kişi neye niyet ederse kaderi de ona göre yazılır” sözleri ile de ifade de edilir. ____________________________________________
Anscombenin katkı vermiş kitabının adı neden - Niyet -, çünkü niyeti bozmuşla uğraşılmaz, fikri de değişmez, işte dedelerimiz o niyeti bozukları ayıklar, masumların hayatını huzura ulaştırırdı, onun savaşıydı, bu sefer ona bile gerek yok, şehirlerinde, bir plesibit, zaten devlet görevlisi dışında o da zorla gitmiş bir tek Türk zor bulursun, herke s, yoluna başına bir şey geldiğinde en azından arkanı kollamaktan kurtulursun etki yaratamaz istediği şekilde, mutlakak gene zararları olur ama, başa çıkılmayacak noktaya gelemez, böyle kuşatılmış haldesin ve bu tasfiye demektir, sinsice.
Herkes işine, kendi içine baksın.
'NIYET ' EVRENSEL BILGELIGIN GUCLU BIR IPLIGIDIR....
Size asiri bir ucta ornek verecegim.Eger bir adam birisini oldurur ve sonra kendinisini bagislarsa, karmik'borcu' undan affolunabilir.Ama bir inayet hali icine girmesi onun niyetlerine baglidir...O gercekten pisman ve togbekar olmus mudur? Daha iyi bir insan olamaya niyet etmis midir? Yoksa sadece sistemi'ALDATMAYA'mi calismaktadir.? Sadece tekrar cinayet islemek uzere kendini bagislamakta, cezayi gecici olarak ertelemekte midir? Evrensel Yasalar bu adamin niyetlerini 'OKUR' ve karmik borcunu bir birine Baglilik ve cekim yasalarina gore halleder......Eger iyi bir insan olmaya,kimseye zarar vermemeye ve cinayet islemesine yol tum kisisel dersleri ogrenmeye niyet ederek kendini bagislarsa,en sonunda bu niyetleri gerceklecek ve inayeti bulacaktir...'NIYET SUREKLI TUTARLI BIR BICIMDE DOGRU DAVRANMAYI DA ICERIR''INSAN TUM KISISEL YASAMININ TUM SONUCLARINDA BAGIMSIZ OLMALI,NIYETININ SORUMLULUKLARINA SAHIP CIKMALI.....NIYETIMIZI DAIMA SAF TUTALIM.....
'Günahlara kefarettir gönüldeki keder..Niyetler halis olunca, Ameller
olmaz heder.Biraz sabreyle bak.Neler göreceksin neler..Mevlam ihmal
değil; İMTİHAN eder..!
Rahmetli Kemal Sunal'ın '100 numaralı adam' filminden bir replik:
-Baba şu bizim paradan biraz...
-Al şu parayı, ama sakın zamparalık yapma!
-Bu parayla şey bile çekilmez.
-Nee?
-Niyet :))
niyet hayr akıbet hayr
Epey bir zaman bu sözün şöyle olduğunu zannediyordum
Niyet ayrı akıbet ayrı :)
Gaflet demeyin niyetin ayrı akıbetin ayrı olduğu hiç olmamış mı sanki :)
''Her kim Allah için olursa... Allah onun için olur.''
insan ne zaman ki zaman mefhumunu bir yana attı..Rabbisi onda tecelli etti...
Niyet bir kisinin yapmis oldugu isten almis oldugu sonuc.
Bir işi yapmayı içinden geçirmek ve tasarlamak.
'niyet...kıldan ince usturadan keskin bir köprüdür...'............................(*)
'Kalbimizdeki niyetlerdir
cehennem ateşini söndüren
yada
gül bahçelerini yakıp kavuran'
Niyet hayır, akibet hayır...))
ne Yazik ki iyi niyetlerimi meSgule Verdim..
kıyafetlerinden kazma küreğine kadar aynı techizat ve kıyafetle
donanmış iki insan.
bir bahçede yanyana çukur kazıyorlar.
dışardan gözüken manzara şu ki
ikiside kazıyor
ikiside terliyor
ikiside durup aradabir gökyüzüne bakıp dalıyor...
eylem aynı eylem..
fakaaat.
bir tanesi bir define haritası ele geçirmiş ve haritanın gösterdiği yer
kazdığı yer. niyeti o hazineyi ele alıp sefa sürmek tabir-i caizse kırılmamış fındık bırakmamak.. öyle bir hırslı ve hayal kuruyor arada bir..
diğerinin niyeti ise
yolun kenarı olması ve bir çok insanın hatta hayvanların gelip geçtiği bir yer.
fakat çeşme yok yakınlarda.
niyeti kazıp su çıkartmak ve bir çeşme yapmak.
yaparken mutlu
arada gökyüzüne bakıyor ve çeşmeden faydalanacak olanların edecekleri duayı düşünerek daha bir sarılıyor kazmaya...
herkes bu kıssadan dilediği hisseyi çıkartmakta özgürdür.
ister amellerin niyetlere göre olduğunu, ister insanların niyetlerinin eylemlerinin sonunda belli olacağını, ister dış görünüşe aldanılmamasını,
ister...
şu geldi aklıma bu da bir hisse
hazine için kazan hazineyi bulamazsa yaşadığı büyük bir hayal kırıklığı olur.
fakat çeşme için kazan su bulamazsa bile yaptığı müspet eylem ve onun verdiği mutluluk yanına kâr olacaktır.
vesaire vesaire vesaire..
insan art niyetli olmaya gör öküz altinda buzaği aramaları şaşırtıcı olmasa gerek
nerden nereye askerlik nere baş örtüsü nereee (!) .... vaybeee şartlanmışlığın bu kadarına pesss...
asena dan güzel kıvırdı.....
kimimize iyi kimimize kötü görünebilen düşünce...genelde niyetler kötüdür :)
*niyetin nedir?
*ne kadar kötü niyetlisin...
*kötü bi niyetim yoktu:'(
*bence kötü niyetle söylememiştir.
Kulun tam îman ve samimiyetle niyet etmesi; Allah'ın, o şeyin olmasını istemesi ve 'ol! ' diye emir buyurması gibi gelir bana..
Zîrâ uykumu düzene sokmaya bir türlü gerçekten niyet edememişliğimi anlıyorum..
Nokta...
çocukluğumuzun 'kazı kazan'ı idi.....bayramlarda mantar tabancalarımıza ayırdığımız paradan artanlarla kazıdığımız....hatırlıyanlar bilir, en büyük ödül kocaman bir çukulata olurdu.....- ;)) ...Pp.
3 yere gittim, klozete mi düşürdünüz dediler...yenisini alcam...
amaç, hedef, gaye, kapı. aynı kapı.
nayır demeyi beceremeyen rusun bağırtısı ni yet ni yet yada tijenin evet demeye çalışması
Amellerin kıymeti, niyetlere bağlıdır. Niyeti ne ise eline geçecek de odur.
Hadis-i Şerif
Kaynak: Buhari ve Müslim
_____________________________________
“Niyet amelden hayrlıdır” Hadis-i Şerif’inde de görüldüğü gibi; İslam’da niyet çok önemlidir ve bir Müslüman’ın niyeti daima hayrda olmasına çalışmalıdır.
Niyeti daima iyi olan ve Hakk’ın razı olduğu bir kimse iyi bir şeye niyet eder; ancak niyet ettiği şeyi yerine getiremez ise, Hakk Teala onu yerine getirilmiş olarak görüp ve ona göre değerlendiriliyor.
Bir kişi şer bir işe niyet ediyor bile, diyelim ki birisine bir kötülük yapmayı düşünüyor; ancak bu kötülüğü fiiliyata dökme fırsatı bulamamışsa, bu defa Yüce Allah (c.c.) onun düşüncelerindeki kötülüğü hemen değerlendirmiyor; acaba niyetinden vazgeçer mi diye.
Bu, şeriat hükümlerine ve öğretisine göre kişinin sağdaki ve soldaki Melek’leri diye tabir edilir. Sağdaki Melek’ler hayrları, soldaki Melek’ler günahları yazar ve yine şeriat öğretisine göre “Sağdaki Melek hemen yazar, soldaki ise bekleyerek yazar” diye anlatılır. Bunun hikmeti de; acaba Allah’ın Rahmeti’ne ulaşabilir mi, Allah’ın Affı’na girebilir mi ya da Allah’tan bir hidayet gelir de bu kötü amelinden vazgeçer mi diye.
İşte bu Hadis-i Şerif’te de, bu niyetler doğrultusunda açıklama yapılıyor. İnsan, yaptığı davranışlarda niyetlere göre, karşılaşacağı olayları kendi ayarlar. Eğer insan iyi bir şey niyet ediyorsa karşılaşacağı olaylar mutlaka iyidir, kötü birşeye niyet ediyorsa karşılaşacakları kötüdür. Bunu düşünce gücüyle ilgililenen bilim adamları Negatif çağırmak, negatifi davet etmek ya da negatif düşünceleriniz kara bulut gibi ulaşır” sözleri ile ya da kader bahsinde geçtiği gibi “Kişi neye niyet ederse kaderi de ona göre yazılır” sözleri ile de ifade de edilir.
____________________________________________