Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Osman Aslan
Osman Aslan

Kim demiş ki büyük insan kudretli olandır; İnsanın büyüğü, yüreğinde sevgi ve insanlık taşıyandır.

  • Demir maskeli adam13.04.2023 - 19:29

    Alexandre Dumas'ın yaklaşık yüz yetmiş yıldan beridir merakla ve heyecanla okunan ölümsüz eseri..

  • pompadour09.04.2023 - 11:22

    Büyük bir aşkın ve erkekleri parmağında oynatan bir kadının serüveni, yani Madam Pompadour..

  • Nana09.04.2023 - 11:21

    Emile Zola'nın yarattığı bu eser sayısız filme konu olmuştur..

  • Madam Bovary09.04.2023 - 11:18

    Yükselmek ihtirası ile kocasını aldatan genç ve güzel bir kadının hazin aşkı..

  • Dancing on the Ceiling06.04.2023 - 02:41

    Lionel Richie'nin 15 Temmuz 1986'da yayınlanan; 12 'Platin Plak' ve 4 'Altın Plak' sahibi 3'ncü stüdyo albümüne adını veren parçasıdır. 'Altın Plak' sahibi eser ayrıca bu albümden çıkan 2'nci 45'liktir.

  • Hippilik28.03.2023 - 16:53

    Hippilik, 1960'larda, Amerika'da doğan, gelişen ve tüm dünyaya yayılan bir düşünce ve yaşam biçimidir.

    Kapitalist toplumun aile, mülkiyet, biçimcilik gibi değer yargılarını inkar eden Hippiler, "Harp yapma, aşk yap" sloganıyla, tüm dünyada barıştan yana bir tavır koydular.

    Uzun ve dağınık saçları, sakalları, pejmürde kılıkları ile, ilk ortaya çıktıklarında sokak serserisi muamelesi gördülerse de, 10 yıllık bir sürede dünyanın hemen her yerinde, çok sayıda yandaş kazandılar.

    Ortak yaşamlarında her şeyi bölüşmeleri, mülkiyete karşı oluşları, kadının erkekle tam eşitliğini
    kabul edişleri, hippilerin ayırt edici özellikleri oldu.

  • minti25.03.2023 - 13:05

    Minti, Kent gıda tarafından 1982'de piyasaya sürülen, naneli bir çikletti. Tek kanallı TRT'de; Nejat Uygur ile Yüksel Gözen'in oynadığı komik bir de reklamı vardı. Sloganı "Minti naneli, Minti neşeli, herkes Minti çiğnemeli" idi. Tadı pek hoşuma gitmese de içinden çıkan, yerli ve yabancı ünlülerin olduğu kağıtlar çok hoştu. Zira bu kağıtlarda o dönem TRT'de gösterilen dizi kahramanlarından tutun da, Hollywood starlarından, ünlü şarkıcılara kadar bir çok sevdiğimiz isim çıkardı. Bu yüzden sırf daha çok ünlü kağıdına sahip olabilmek için, harçlığımızla alabildiğimiz kadar alır, şayet içinden elimizde olan bir şöhret çıkarsa arkadaşlarla değiş-tokuş yapar ya da kekmece oyunu için ayırırdık.

    Minti sakızının kağıtlarından çıkan ünlülerden bazıları olarak; Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Gülşen Bubikoğlu, Filiz Akın, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Ahu Tuğba, Oya Aydoğan, Banu Alkan, Adile Naşit, Ayşen Gruda, Erol Evgin, Barış Manço, Nükhet Duru, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nazan Şoray, Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Neco, Atilla Atasoy, Michael Jackson, Bruce Springsteen, Amanda Lear, Elvis Presley, Priscilla Presley, Alain Delon, Paul Newman, Nick Nolte, Robert Redford, Dustin Hoffman, John Travolta, Sylvester Stallone, Charles Bronson, Yul Brynner, Patrick Duffy, Larry Hagman, Victroia Principal, Linda Gray, Charlene Tilton, Morgan Brittany, Linda Evans, Morgan Fairchild, Kate Jackson, Farrah Fawcett, Jaclyn Smith, Cheryl Ladd, Nastassia Kinski, Brooke Shields, Bo Derek, Jennifer Beals, Gavin MacLeod, Michael Landon, Melissa Gilbert, Melissa Sue Anderson, Lorne Greene, Richard Hatch, Dirk Benedict, Jon-Erik Hexum ve Ben Murphy sayılabilir.

  • Billy Idol23.03.2023 - 11:49

    "Ben bir sanatçıyım. Özgür bir insanım, fikirlerimi davranışlarımı ne kadar çok insan benimserse
    o kadar büyürüm, o kadar kalıcı olurum." - Billy Idol

  • Vivet Kanetti22.03.2023 - 10:35

    İsmini ilk kez, Milliyet Çocuk dergisinde yayınlanan "Pıtırcık'ın Serüvenleri" ile Milliyet yayınlarından çıkan "Küçük Marko" çevirileriyle duyduğum, bana göre Türkiye'nin en başarılı Türk çevirmenlerinden, romancılarından ve gazetecilerinden biridir.

  • İglo21.03.2023 - 18:53

    Eskimoların bir kısmının sürekli olarak ya da av sezonlarında geçici olarak yaşadığı sıkıştırılmış kardan evlere verilen addır. Her eskimo, yerleşim yerinden uzakta kar fırtınasına tutulduğu zaman korunabileceği buzdan kulübe yapmasını bilir. Bu kulübe buzdan kesilmiş parçaların, sümüklüböcek kabuğu gibi, altta geniş, yukarı doğru daralan bir şekilde üst üste konması ile yapılır. Kulübeye dışa açık bir kapıdan değil, yerin altından kazılan tünelden girilir. Bunun sebebi, içeride zamanla ısınan havanın dışarı kaçmamasının sağlanmasıdır. İglo ismi verilen bu kulübenin içinde sıcaklık, dışarıdaki hava ne kadar soğuk olursa olsun, sıfırın altında 1 dereceden aşağı düşmez. Bu yüzden dışarıdan içeri giren kişi kendini soba ile ısınmış bir yere gelmiş sanır.