Yol ayırımına gelince söylenen sözdür.. Seçenek vardır insanın önünde ya dünyayı (dünyasını) kendisine göre şekillendirme kavgasına girecektir, ya da kendisini dünyanın kollarına bırakıp kendisini dünyaya göre şekillendirecektir; dünyaya yani çevresi, yaşadığı zaman, mekân..
Bir üçüncü seçenekte yol ayrımında beklemektir. Yol ayırımında yani 'A'raf'ta..
- 7. ayda 1.800 ytl'lik su almışsın - evet şefim. - bunları kabul edemem, çünkü tutarsız, mantıksız. - Neden? farzedinki su tankerim var ve ben bu tankeri membâ suyuyla dolduruyorum. Ya da yüzme havuzum var ve bu havuzu galonlarla doldurdum; hijyen takıntısı yüzünden. Ya da bütün mahalleye su ısmarladım. Olamaz mı? - Sen inanıyor musun bu söylediklerine? - Hayır. - Buyur, kolay gelsin o zaman. Çıkartıyorsun ve tekrar baştan yazıyorsun.. -:S
Kelime kökenini bilemiyorum. Etimolojik sözlüklerimi kurcalamam lazım :) Ama serender Bizim memlekette (Rize) evlerin dışında ot, mısır, peynir vs. saklandığı veya kurutulduğu ambarlara deniliyor.Kelime kökeni 'ser-mek' fiilinden geliyor olabilir. Serenderlerin bir özelliğide yabâni hayvanların girmemesi için yaklaşık 1,5-2 m. boylarında kazıkların üzerine dikilmesidir.
Mânâ derindir. 'Edebiyat dünyasında en çok hangi kelime teşbih yapılarak anlatılır? ' sorusuna verilen 'Aşk' cevabının örneklerinden bir tanesidir. Zaten en en cansız ve ruhsuz kelimeye bile anlam katan, hayat veren 'aşk' değil midir? Evettir. Doğrudur.
Yıldızlarla.. Duvarlarla.. Kelebeklerle.. Kuşlarla.. Börtüböcekle.. bknz. anti-sosyal kişilik bozukluğu. bknz. bu sosyal bir yaradır, kişi konuşacak bir insan evladı bulamamaktadır.
Rabıta-i Mevt'tir.
Yol ayırımına gelince söylenen sözdür..
Seçenek vardır insanın önünde ya dünyayı (dünyasını) kendisine göre şekillendirme kavgasına girecektir, ya da kendisini dünyanın kollarına bırakıp kendisini dünyaya göre şekillendirecektir; dünyaya yani çevresi, yaşadığı zaman, mekân..
Bir üçüncü seçenekte yol ayrımında beklemektir. Yol ayırımında yani 'A'raf'ta..
Kahramanımızın sucu bir ahbâbı vardır.
- 7. ayda 1.800 ytl'lik su almışsın
- evet şefim.
- bunları kabul edemem, çünkü tutarsız, mantıksız.
- Neden? farzedinki su tankerim var ve ben bu tankeri membâ suyuyla dolduruyorum. Ya da yüzme havuzum var ve bu havuzu galonlarla doldurdum; hijyen takıntısı yüzünden. Ya da bütün mahalleye su ısmarladım. Olamaz mı?
- Sen inanıyor musun bu söylediklerine?
- Hayır.
- Buyur, kolay gelsin o zaman. Çıkartıyorsun ve tekrar baştan yazıyorsun..
-:S
Fethullah Gülen Hocaefendi bu ülkenin yetiştirdiği nâdide fikir ve aksiyon adamlarından, kıymetli âlimlerinden bir tanesidir.
Kelime kökenini bilemiyorum. Etimolojik sözlüklerimi kurcalamam lazım :)
Ama serender Bizim memlekette (Rize) evlerin dışında ot, mısır, peynir vs. saklandığı veya kurutulduğu ambarlara deniliyor.Kelime kökeni 'ser-mek' fiilinden geliyor olabilir.
Serenderlerin bir özelliğide yabâni hayvanların girmemesi için yaklaşık 1,5-2 m. boylarında kazıkların üzerine dikilmesidir.
Karınca dünyasının mesafe ölçü birimi 'arpa'dır.
Zira karıncaların kendi aralarında;
-bugün tam 25 arpa boyu yol gittim..
-vay be.. abi dünyayı dolaşmışsın sen..
-bir de onun dönüşü var 25 arpa boyuda o..
-vaybe.. süpersin..
gibi konuşmaları vardır.
var mıdır? tabiki yoktur..
Mânâ derindir.
'Edebiyat dünyasında en çok hangi kelime teşbih yapılarak anlatılır? '
sorusuna verilen
'Aşk'
cevabının örneklerinden bir tanesidir.
Zaten en en cansız ve ruhsuz kelimeye bile anlam katan, hayat veren 'aşk' değil midir?
Evettir. Doğrudur.
'mektûb'(mektup) yazılmış olan, yazılı.
'kitâb'(kitap) yazı, belge...
'ke-te-be' fiilinin türevleri. (yazmak)
Önce tarih felsefesi..
bknz.
İbn-i Haldun
Yıldızlarla.. Duvarlarla.. Kelebeklerle.. Kuşlarla.. Börtüböcekle..
bknz.
anti-sosyal kişilik bozukluğu.
bknz.
bu sosyal bir yaradır, kişi konuşacak bir insan evladı bulamamaktadır.