Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Osman Aslan
Osman Aslan

Kim demiş ki büyük insan kudretli olandır; İnsanın büyüğü, yüreğinde sevgi ve insanlık taşıyandır.

  • ikinci dünya savaşı18.04.2011 - 11:43

    Tarihteki en büyük kitle hareketlerinin ve kitlesel yıkımların görüldüğü yıllardır..

  • Vahideddin18.04.2011 - 11:40

    Kanımca pragmatist davranan bir liderdi. Ben de kesinlikle 'hain' olduğuna inanmıyorum..

  • fight club / Dövüş Kulübü18.04.2011 - 11:37

    'Beni hayatımın çok tuhaf bir döneminde tanıdın..' repliği ile hafızama kazınmış. Özgüven konusunu çok iyi şekilde ele alarak, hayatla mücadele edebilmek için kendimizle barışık olmamız gerektiğini ve ölümlü bireyler olduğumuzu toplumsal mesajlarla bizlere aktaran güzel bir filmdir.

  • Filozof18.04.2011 - 11:22

    İnsanlığa yeni kavramlar kazandıran kişilerdir..

  • fransız kalmak18.04.2011 - 00:14

    Allah'ım bunu deyimi de Erdoğan'a mal ettiler ya! ! .. :)

  • açık evlilik18.04.2011 - 00:08

    1970'li yılların başında ABD'li 'Nena O'Neill ve George O'Neill' çiftinin 'Open marriage' (Açık Evlilik) adıyla kitaplaştırdıkları kavramdır. 1972 yılında basılan kitap, 1,5milyon kopya satmayı başarmıştır. Ülkemizde ise Hürriyet yayınları tarafından, 1974 yılında 'Açık evlilik, çiftleri mutluluğa götüren yepyeni bir formül! ' sloganıyla satışa sunulmuştur.

    Bu tarz bir ilişkinin tanımını kısaca yapmaya çalışırsak; kadının ya da erkeğin üçüncü bir kişi ya da kişilerle özgürce ilişkiye girebildiği bir evlilik biçimidir..
    Açık evlilikte eşler; birbirleriyle olan ilişkilerinde, kendileri dışında belirlenmiş sosyal kurallar ya da kontratların değil, tamamıyla kendi istek ve tercihlerinin belirleyici olduğunu düşünürler.

    Bu tarz yaşamın evveliyatı, Şamanist ve Paganist döneme kadar uzanmaktadır

  • adam smith17.04.2011 - 23:34

    Her bireyin kendi koşullarını iyileştirmeye yönelik doğal çabalarının, dışarıdan yapılacak herhangi bir yardımdan çok daha yararlı olduğunu düşünen, bu tarz bir yaklaşımın toplumda servet ve refahın artması için yeterli olabileceğini öngören İskoç filozoftur.

  • ağlayan çocuk posteri17.04.2011 - 23:30

    İtalyan ressam Bruno Amadio (Bragolin olarak da bilinir) tarafından çizilmiş tablodur. 'Cry boy' ya da 'Crying boy' olarak bilinen bu tablo; ülkemizde 80'li yıllarda bir fenomen haline gelmiştir. Evlerde, kahvehanelerde, lokantalarda, işyerlerinde vs. çeşitli ebatlarda bu çocuğun posterleri ya da tabloları yer alırdı. Gene aynı ressam tarafından çizilmiş çok sayıda kız-erkek ağlayan çocuk tabloları olmasına rağmen hiçbiri bu tablo kadar insanlarda ilgi uyandırmamıştır. Tablonun çizeri Bruno Amodio 1981 yılında 70 yaşındayken hayata gözlerini yummuştur.

  • adam smith17.04.2011 - 23:07

    Her bireyin kendi koşullarını iyileştirmeye yönelik doğal çabalarının, dışarıdan yapılacak herhangi bir yardımdan çok daha yararlı olduğunu düşünen, bu tarz bir yaklaşımın toplumda servet ve refahın artması için yeterli gören İskoç filozoftur.

  • sorumsuzluk17.04.2011 - 22:59

    Yolda yürürken, yürekten gelen bir aşkla balgamını asfalta nişanlamak! .. :)