mutfağın kapısını sürekli kapalı tutuyoruz. çok ağır bi koku oluyor bulaşıklar sebebiyle. İşimiz düşüp de gireceğimiz zaman biraz oda spreyi fıslatıyoruz. Daha ağır ama değişik bir kötü koku oluyor. Galiba o kokuyu seviyoruz. makarnanın süzülürken acemi erkek ellri tarafından lavobaya döküldğü evlerdir. üstüne sos yapmak için tava ararken nerden geldiği belli olmayan margarini tavayı bulamayınca melamin bir tabağa koyanların sonra makarnanın üstüne dışarda unutulup ekşitilmiş yoğurdu döküp afiyetle tüketenlrin evidir. içinde yağ bulunan tabağı ise biri masadan alıp tezgaha koyar diğeri rafa kaldırır son akıllı icraat ise yağın kaloriferin üstüne konulması olur. annenin gönderdiği tarhananın ise iki güne kalmadan böceklendirildiği evelrdir.
1) patates,çöp,bulaşıkla özdeşleşmiş mekan. 2) yemek,bulaşık,temizlik ve tuvalet gibi şeylerin kuyrukların olduğu yer 3) 5metrekarelik alanda 10kadar kişinin 'ben yatmam burda'demeden anında yatacak yatak yada bir kilim bulguğu alan. 4) her vize ve finalden sonra 'seneye de berberiz la üzülmeyin'lafının yankılandığı mağara,in 5) eve ilk kez de gelmiş olsa bir arkadaş 'paran warsa ekmek alak'diye para istenilen ekonomik klüp 6) okey,101,51...gibi sosyal faaliyetlerin sık sık yapıldığı toplanma alanı 7) salaon,oda,mutfak,kolidorun aynı zamanda her zaman yatak odası olabildiği güzide eşanlamlı örnek 8) pis kokan yer(tam olarak bu işte)
Icinde sahanda yumurta ve yogurtlu makarnanin bol bol yendigi...Polis tarafindan gözetilip kollanan, ara sirada hücre evi diye baskin yapilan, aslinda aksamlari bulasik yikamasina koz maca oynanilan bi yerdir...
bizimki de ev sayılır.... yemek olayı ilk zamanlar:sabahın köründe bamya ayıklayan ev arkadaşı (akşam yemegının derdıne sabahtan düşmüş) ortalara dogru: akşam da oldu...ne yesek acaba... en son: dışarda tantuni falan mı yesek yoksa çaylı kahvaltı bısey yeter mı? sınav zamanı: kahve,kahve,kahve....mıdede kalan yerlere ekmek arası bişeyler giriyo....(memlekete döndüğünde öküz gibi olmuşsun diyolar=)) - titiz ev arkadaşı oldugundan; ve dersleri sizinkinden daha hafif oldugundan her hafta temızlenır o ev....evin en pis halini annem gordugunde ' temızlıgı de yenı yapmıssınız' demişti....o derece =) - tamam bizimki boyle olablır ancak; mesela ben 'tiksinmek' gibi bir eylemden öğrenci evlerinden birinde vazgeçmiştim....herşeye alışılır,bağısıklık sistemi güçlenir =)
Evin her bir köşesinden çorap, gömlek, kazak,...vb. çıkabilir. Banyo ağzına kadar yıkanmayı bekleyen çamaşırlarla doludur. Mutfakta da dağ gibi bulaşıklar. Evde yapılan su savaşlarından, ıslanmış halıların yaydığı pis ağır bir koku...Tamam biliyorum mideniz bulandı ama insan bunları bile özleyebiliyor.
Evliliğimin ilk yıllarında bizim ev... :)) Okulun yegane evli kişisi olduğumdan.. :)) her akşam bütüün öğrencilerin toplanma mekanıydı o ilk evim... :)) Sonra yıkıldı.. Yıkılırken gidip seyrededip ağlayanlar oldu.. ne günlerimiz geçti diye... Valla billa... :)))))
evin kapısı acıldıgı anda dısarıya nüfuz eden o ayların birikimiş çöpünün,tozunun,kirinin,nikotininin kokusu... açlıktan ekmek arası diş macunu yemek... yıkarım yaaa neolacak diyerek,banyodakı ıçi su dolu leğende haftalarca beklemekten küflenmiş çamaşırlar... koltukların altında biriken,artık öbekleşmiş toz topakları bulut bulut... makarna,patates,pilav ve ekmek'ten böööw gelmesi... ev sahibiyle karşılaşmamak için evden cıkmaya korkar olmak... memleketten yemek getiren arkadaşların evinde ziyafet yapıp,haftalarca onlara yetecek olan yiyeceklerinin hepsini yemek...(genelde bunlar:turşu,salça,dolma,zeytın ezmesi,peynır falan olur..) açlıktan agzı kokmak... pislikten kaşınmak... gunlerce soguktan yıkayamadığın yağlanmış saçlarınla gezmek... AMA GERCEK DOSTLUK VE PAYLAŞMA DUYGUSU,İNSANLIK...! HERKESİN YAŞAMASI LAZIM BU ZOR VE KÖTÜ GÖZÜKEN,FAKAT BİR O KADARDA ZEVKLİ VE GEREKLİ HAYATI...
türlü manzaralara sahip evler...
ne de eğlencelidir ama.. :))
mutfağın kapısını sürekli kapalı tutuyoruz. çok ağır bi koku oluyor bulaşıklar sebebiyle. İşimiz düşüp de gireceğimiz zaman biraz oda spreyi fıslatıyoruz. Daha ağır ama değişik bir kötü koku oluyor. Galiba o kokuyu seviyoruz.
makarnanın süzülürken acemi erkek ellri tarafından lavobaya döküldğü evlerdir. üstüne sos yapmak için tava ararken nerden geldiği belli olmayan margarini tavayı bulamayınca melamin bir tabağa koyanların sonra makarnanın üstüne dışarda unutulup ekşitilmiş yoğurdu döküp afiyetle tüketenlrin evidir. içinde yağ bulunan tabağı ise biri masadan alıp tezgaha koyar diğeri rafa kaldırır son akıllı icraat ise yağın kaloriferin üstüne konulması olur.
annenin gönderdiği tarhananın ise iki güne kalmadan böceklendirildiği evelrdir.
1) patates,çöp,bulaşıkla özdeşleşmiş mekan.
2) yemek,bulaşık,temizlik ve tuvalet gibi şeylerin kuyrukların olduğu yer
3) 5metrekarelik alanda 10kadar kişinin 'ben yatmam burda'demeden anında yatacak yatak yada bir kilim bulguğu alan.
4) her vize ve finalden sonra 'seneye de berberiz la üzülmeyin'lafının yankılandığı mağara,in
5) eve ilk kez de gelmiş olsa bir arkadaş 'paran warsa ekmek alak'diye para istenilen ekonomik klüp
6) okey,101,51...gibi sosyal faaliyetlerin sık sık yapıldığı toplanma alanı
7) salaon,oda,mutfak,kolidorun aynı zamanda her zaman yatak odası olabildiği güzide eşanlamlı örnek
8) pis kokan yer(tam olarak bu işte)
ve bi de dostluk :))
Icinde sahanda yumurta ve yogurtlu makarnanin bol bol yendigi...Polis tarafindan gözetilip kollanan, ara sirada hücre evi diye baskin yapilan, aslinda aksamlari bulasik yikamasina koz maca oynanilan bi yerdir...
bizimki de ev sayılır....
yemek olayı
ilk zamanlar:sabahın köründe bamya ayıklayan ev arkadaşı (akşam yemegının derdıne sabahtan düşmüş)
ortalara dogru: akşam da oldu...ne yesek acaba...
en son: dışarda tantuni falan mı yesek yoksa çaylı kahvaltı bısey yeter mı?
sınav zamanı: kahve,kahve,kahve....mıdede kalan yerlere ekmek arası bişeyler giriyo....(memlekete döndüğünde öküz gibi olmuşsun diyolar=))
-
titiz ev arkadaşı oldugundan; ve dersleri sizinkinden daha hafif oldugundan her hafta temızlenır o ev....evin en pis halini annem gordugunde ' temızlıgı de yenı yapmıssınız' demişti....o derece =)
-
tamam bizimki boyle olablır ancak; mesela ben 'tiksinmek' gibi bir eylemden öğrenci evlerinden birinde vazgeçmiştim....herşeye alışılır,bağısıklık sistemi güçlenir =)
Evin her bir köşesinden çorap, gömlek, kazak,...vb. çıkabilir. Banyo ağzına kadar yıkanmayı bekleyen çamaşırlarla doludur. Mutfakta da dağ gibi bulaşıklar. Evde yapılan su savaşlarından, ıslanmış halıların yaydığı pis ağır bir koku...Tamam biliyorum mideniz bulandı ama insan bunları bile özleyebiliyor.
şahane.
ayrıca ev arkadaşımdanda memnunum.
Evliliğimin ilk yıllarında bizim ev... :)) Okulun yegane evli kişisi olduğumdan.. :))
her akşam bütüün öğrencilerin toplanma mekanıydı o ilk evim... :)) Sonra yıkıldı.. Yıkılırken gidip seyrededip ağlayanlar oldu.. ne günlerimiz geçti diye... Valla billa... :)))))
evin kapısı acıldıgı anda dısarıya nüfuz eden o ayların birikimiş çöpünün,tozunun,kirinin,nikotininin kokusu...
açlıktan ekmek arası diş macunu yemek...
yıkarım yaaa neolacak diyerek,banyodakı ıçi su dolu leğende haftalarca beklemekten küflenmiş çamaşırlar...
koltukların altında biriken,artık öbekleşmiş toz topakları bulut bulut...
makarna,patates,pilav ve ekmek'ten böööw gelmesi...
ev sahibiyle karşılaşmamak için evden cıkmaya korkar olmak...
memleketten yemek getiren arkadaşların evinde ziyafet yapıp,haftalarca onlara yetecek olan yiyeceklerinin hepsini yemek...(genelde bunlar:turşu,salça,dolma,zeytın ezmesi,peynır falan olur..)
açlıktan agzı kokmak...
pislikten kaşınmak...
gunlerce soguktan yıkayamadığın yağlanmış saçlarınla gezmek...
AMA GERCEK DOSTLUK VE PAYLAŞMA DUYGUSU,İNSANLIK...!
HERKESİN YAŞAMASI LAZIM BU ZOR VE KÖTÜ GÖZÜKEN,FAKAT BİR O KADARDA ZEVKLİ VE GEREKLİ HAYATI...
evde paso makarna,yumurta ve alt kattaki hazır tavukçunun tavukları yenir..
çöp indirilmez son hadde kadar..
tuvalet banyo gibi yerlerin temizliği hep karşı taraftan beklendiği için evi bok götürür..
kapıcının zile basması duymamazlıktan gelinir..
sucu su getirdiği zaman parasını vermemek için kapıyı kim açacak die herif kapıda 1saat bekletilir :))))))
eve giren çıkanın hesabı yapılmaz..
son kuruşumuza kadar ortağızdır..
çoğu akşam içilir..
mah.kadınları gibi dedikodu yapılır..
sürünerek yaşanır..
ama mutlu muyum...
eveeeeett... :))
patates de ham madde olarak kullanilir
bulasik hep biriktirilir KÜF kokusuyla yıkanmak zorunda kalınır
öğrencinin, ailesinin yanındayken sahip olduklarına en iyi bakabildiği bir pencere
öğrencinin, servise çıkmadan önce, yaşama dair biraz daha pişirildiği, minik bir fırın....
kokuyor burası beeee
coptenekesine atılan tavugun cop bosaltılmazsa kac gunde kurtlanacagını ogrendigim guzel evim(iz)
ııyhhhhhhhh:(