Kültür Sanat Edebiyat Şiir

  • öncü12.04.2009 - 20:11

    İşin başını çeken...

  • peter pan12.04.2009 - 20:01

    İskoç edebiyatçı J. M. Barrie'nin insanlık alemine hediye ettiği hayali karakter...

  • madem12.04.2009 - 19:57

    Madem dünya fanidir

    'Hem madem ömür kısadır

    Hem madem gayet lüzumlu vazifeler çoktur

    Hem madem hayat ı ebediye burada kazanılacaktır

    Hem madem dünya sahipsiz değil

    Hem madem şu misafirhane i dünyanın gayet Hakim ve Kerim bir Müdebbiri var

    Hem madem ne iyilik ve ne fenalık cezasız kalmayacaktır

    Hem madem ‘Allah kimseye gücünün üstünde bir şey teklif etmez’ (Bakara/286) sırrınca takat getirilemeyecek bir mükellefiyet yükletilmez

    Hem madem zararsız yol zararlı yola tercih edilir

    Hem madem dünyevi dostlar ve rütbeler kabir kapısına kadardır

    Elbette en bahtiyar odur ki dünya için ahireti unutmasın ahiretini dünyaya feda etmesin Ebedi hayatını dünya hayatı için bozmasın Malayani (manasız boş) şeylerle ömrünü telef etmesin Kendini misafir telakki edip misafirhane sahibinin emirlerine göre hareket etsin selametle kabir kapısını açıp ebedi saadete girsin.'

  • şehbâl12.04.2009 - 19:55

    Kuş kanadının en uzun tüyü...

  • stanley kubrick12.04.2009 - 19:51

    Tüm zamanların en iyi yönetmeni...

  • John Carpenter12.04.2009 - 19:49

    Filmografisi

    1. The Prince (2010) (announced)
    2. L.A. Gothic (2010) (announced)
    3. The Ward (2010) (pre-production)

    4. 'Masters of Horror' (2 episodes, 2005-2006)
    - Pro-Life (2006) TV episode
    - John Carpenter's Cigarette Burns (2005) TV episode
    5. Ghosts of Mars (2001)
    ... aka John Carpenter's Ghosts of Mars (USA: complete title)

    6. Vampires (1998)
    ... aka John Carpenter's Vampires (USA: complete title)
    ... aka Vampire$ (USA)
    7. Escape from L.A. (1996)
    ... aka John Carpenter's Escape from L.A. (USA: complete title)
    8. Village of the Damned (1995)
    ... aka John Carpenter's Village of the Damned (USA: complete title)
    9. In the Mouth of Madness (1994)
    ... aka John Carpenter's In the Mouth of Madness (USA: complete title)
    10. Body Bags (1993) (TV) (segments 'Gas Station, The' and 'Hair')
    ... aka John Carpenter Presents 'Body Bags'
    ... aka John Carpenter Presents 'Mind Games' (USA: cable TV title)
    11. Memoirs of an Invisible Man (1992)
    ... aka Les aventures d'un homme invisible (France)

    12. They Live (1988)
    ... aka John Carpenter's They Live (USA: complete title)
    ... aka They Live! (USA: poster title)
    13. Prince of Darkness (1987)
    ... aka John Carpenter's Prince of Darkness (USA: complete title)
    14. Big Trouble in Little China (1986)
    ... aka John Carpenter's Big Trouble in Little China (USA: complete title)
    15. Starman (1984)
    ... aka John Carpenter's Starman (USA: complete title)
    16. Christine (1983)
    ... aka John Carpenter's Christine (USA: complete title)
    17. The Thing (1982)
    ... aka John Carpenter's The Thing (USA: complete title)
    18. Escape from New York (1981)
    ... aka John Carpenter's Escape from New York (USA: complete title)
    19. The Fog (1980)
    ... aka John Carpenter's The Fog (USA: complete title)

    20. Elvis (1979/I) (TV)
    ... aka Elvis the Movie (USA: informal title)
    21. Someone's Watching Me! (1978) (TV)
    ... aka High Rise
    22. Halloween (1978)
    ... aka John Carpenter's Halloween (USA: complete title)
    23. Assault on Precinct 13 (1976)
    ... aka John Carpenter's Assault on Precinct 13
    24. Dark Star (1974)
    ... aka John Carpenter's Dark Star (Australia)

    25. Sorceror from Outer Space (1969)
    26. Warrior and the Demon (1969) (as Johnny Carpenter)
    27. Gorgon, the Space Monster (1969)
    28. Gorgo Versus Godzilla (1969)
    29. Terror from Space (1963)
    30. Revenge of the Colossal Beasts (1962)

  • Mal12.04.2009 - 06:59

    'Dalga' gibi pek çok fonksiyonu ifa edebilen bir kelime...

  • şikayet etmek12.04.2009 - 06:55

    Şikayet mefhumuna oldum olası gıcığımdır...

    Arkadaşını öğretmenine şikayet eden ispiyoncu...
    Allah'ı kullarına şikayet eden karaktersiz...
    Takdir toplama çabasıyla birini amirine şikayet eden sorumluluk sahibi (!) şahsiyet...
    'Bu niye böyle, şu niye şöyle! ' homurtularıyla ömrünü heder eden talihsiz...

    Bunların hepsi neticede kötü çağrışım yapıyor...

  • the omen12.04.2009 - 06:50

    666 ve o korkunç müzik eşliğinde uçan kelle...

  • orion12.04.2009 - 02:10

    Ruha takla attıran Metallica parçası...