Kültür Sanat Edebiyat Şiir

  • kuran-ı kerim08.08.2003 - 13:50

    Aşağıda dünyanın düz olduğunu iddia eden bazı bölümler var. Bütün alıntılar, Diyanet çevirisidir. Aşağıdaki alıntılarda, bazı yerler kasıtlı olarak dışarıda bırakılmıştır. Mesela Nûh 19-20'deki son bölümde yer alan 'halı gibi' Türkçe çeviri yapılırken dışarıda bırakılmıştır. Unutmayın, Muhammed tarafından yazılmış olan (ve postmodern bir uslûpla yazılmış olarak tanımlanabilecek) bu kitapta kutsal olan bir şey yok. Onu kutsal kılan sizin inancınızdır.

    Nûh 19-20 - 'Yeryüzünde dolaşabilmeniz, orada yollar ve geniş geçitlerden geçebilmeniz için, onu size yayan O'dur.'

    Ez-zâriyât 48 - Yeryüzünü biz yayıp döşedik: Ne güzel döşeyiciyiz!

    El-ğâşiye 20 - Bu insanlar, devenin nasıl yaratıldığına, göğün nasıl yükseltildiğine, dağların nasıl dikildiğine, yerin nasıl yayıldığına bir bakmazlar mı?

    Kaf 7-8 - Allah'a yönelen her kula öğüt ve bir belge olarak yeryüzünü yaydık, oraya sabit dağlar yerleştirdik, orada her güzel türden yetiştirdik.

    Tâ-hâ 53 - Musa: 'Onların bilgisi Rabbimin katında yazılıdır. Rabbim şaşırmaz ve unutmaz. Sizin için yeryüzünü döşeyen, yollar açan, gökten su indiren O'dur.' Biz o su ile türlü türlü, çift çift bitkiler yetiştirdik.

  • ahmet kaya01.08.2003 - 13:37

    Sol arabesk olarak tanımlanacak tarzda besteleri olan müzisyen

  • hitler01.08.2003 - 13:28

    En acımasız megaloman sapıklardan biri

  • doğu perinçek01.08.2003 - 12:58

    Sosyal faşizmin Türkiye baş bayiisi