Seyfi Karaca Şiirleri - Şair Seyfi Karaca

Seyfi Karaca

Kendini yasam büyüklügü beklentilerin azalmis yorulmus ezilmis kücülmüs soyulmus sömürülmüs ufalmis eksilmis etkisiz tepkisiz köhnesine muhtac ve mahrum ettikten sonra insan, koyulup konuslandigi BEKLEME HÜCRELiGINDE yasadikca dengesiz durumsuzluga alisip bagisiklik kazanmis saglam yapili yerlesik ceset cürümdür..
BEKLEMEYE konuldukca umudu hayali sevgisi tavri akli düsüncesi yetkisi özü sözü hukuku adaleti kisiligi karakteri özgürlügü güveni idraki iradesi ve yetenegi……
Dünyayi evrenin dipsiz derinliklerinden bakip görüp bulmaya calisan kapkaranlik kör kötürümler kaybiyla kendinden her gün uzaklasip eksilen topragin dagin derenin izin yolun suyun ormanin tohumun bilginin emegin cesaretin sorgunun vicdanin mantigin özgürlügün adaletin sevginin katkinin paylasimin huzurun egitimin güvenin inancin birikimin birlikteligin yerini katilip sahiplenmedigi kayitsizlikla caresizlige kusatmaya kuskuya esarete kargasaya gürültüye baskiya teslimiyete bogulmusluga adaletsizlige ahlaksizliga tembellige yagmaya eziyete zulüme ölüme zulüme rehin veren tutsakligi kapanir ve kabuklasir ki…orada agip dönen BOZGUN CARK, boyali salon ve bulantili bulasikli `Stüdyo` izdiham ikemakgahidir.
Yapisinda rezillik yozlasmislik rüsvalik onursuzluk düsüklük bencillik bagnazlik hirs hir gür kapan kin tuzak hile dolan yalan yanis yamuk firildak oyun siddet kusku ukalalik tebelles tehdit kahir küfür saplanti saldiri dövüs cekis binalayan böylesi BEKLEMEYE konulmuslugun, `civi civiyi söker, para parayi ceker` cinsi her yollu kendine karakter sayan haydutluk cöllesmelerini tüm INSAN degerleriyle ters takas etmenin ardindan kopup gelen corakliktir.
Kayboldugu bilinmez karanliklarin uzagindan geri dönüsümlü sinyalleriyle bugünkü cesetlesmis halini ancak tarayip bulan insan, cebindeki tüm yokluklarin haciz karsiligi ölü profilli ve son modeli hic bitmeyen telli telsiz ZINDAN AYGITLARDIR.
Herkesin bulastigi ve kimsenin kiseden hic farki olmayan hastaligin gösteris sahibini diledigi gibi kiskirtmaya azdirmaya korkutmaya sindirmeye köpürtmeye kizdirmaya germeye eritmeye etkisizlestirmeye tüketmeye esir ve kul etmekten baska hicbir islevi olmayan bugünkü market magazaligi haliyle böylesi bir cekip cevirim, eline yapistigi kimseyi bir daha kolay kolay asla kendi iradesiyle kurtulamamaya depolayip gününü gecesini denetleyip gözetlerken, ona bagimli aklini iradesini kisiligini aliskanligini izini yolunu bilgisini moralini ahlakini huzurunu yönünü evini yurdunu bozmus dagitmis her buyruga girgin Stütyo yasamli hayatan kopuk sakat bir icat gibidir.

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Kalabaligin kuyusunda beklesirken
Cinleri tepesine cikan asap ve moral bozuklugunun
Patirdayan yerinden dikilip duran binalarin müebbet hapisligiyle
Dur duraksiz daglar bayirlar ucurumundaki yikimlara kurulu
Hastalik ve ölümler üreten carsilar sehirler
Kapi araligindan sadece boynunu iceri uzatip

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Kapinin tokmagini calinca
Kilidin arkasinda eskisi darmadaginik odalar
Mermer bir sahanligin elektirikler kesildikce fener yakip mum tutmaya
Kiyida kösede kalmis birikmis hasretli cirpinislarin
En cok da siyah beyaz albümlerindekilerdir baktikca her seferinde yeniden
Sanki hic yazilmamis romanarlara göz bebeklerinin rengini veren

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Navruzlar kuzulasın
Çiğdemlerle aynı yaşta karçiçekliği kardelen
Sonuna yaklaştığım bir şehri eğlen artık diyen yolcuya, essin dursun rüzgarları deli
Hala kendi havasında bir kaf dağı,
Durmaksızın küllerini duman ederek Ankanın
Kuşlar havvalansın üstünde buğ tüten toprakta bahar giyinip

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Yokluguyun bilmem kac yüzyili
Sessiz cigliklarla esiginden savusup gecen hanci zamanin
Bak bugünlerde ilk cemresi asri sokaklarla
Kapisinda yoksul kuslarin vakitsiz kirlangiclari gibi kerpice küle sarilan
Simdiden sayisiz kervanlar yagmur camur kar demeyip
Basibos bulutlarin topragina yagacak ufuklar dereler aradigi gibi

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Hususi maksatlara mahsus ve sinirsir sorgusuz itaatlilikte hicbir tepkisel durus veya duyarlilikla karsilasmaksizin her türlü yetkisiz –iradesiz esretini hepten kabullenmis kullanislara özgü toplumsal olusumlari yapma, yürütme,örgütleme, güdümleme, ifa, yönlendirme yahut yönetmeye dair duyulan ihtiyac yol arac gerecleri arasinda hic kuskusuz ki ILGi ODAGI ve ILETiSIM YOGUNLUGU en basta gelmektedir.
Yasadigi hayatin gündogumundan zifir karanliklarina tepeden tirnaga herseyini baska secenegi olmaksizin kendi duyum his istem ihtiyac idrak ve iradesinin disinda kullanip tüketmeye mecburen mahkum KENT KARMASASI insan denegi, ölesiye ve kiyasiya sartlandirildigi zorunlu kusatilmisligin tüm degersizllik ve sucluluk duygusuz asilayip uyusturan yetkisizliklerini yozlasmisliklarini kisiliksizliklerini itibarsizliklarini gerilimlerini kaypakliklarini yoksunluklarini carsizliklerini her türlü siddet, kaygi, endise,güvensizlik, kin, catisma, cürüme, kokusma, huzursuzluk, egitimsizlik, kayitsizlik, tutarsizlik,kavga, celiski, üretimsizlik, karamsarlik, bencillik, bagnazliklarla yapilandirilip donatilir.
Soygun sömürü isgal tecavüz talan saldiri yagma vurgun haram haydutluklarda ahlak onur yol yön hat hudut kanun kural akil vicdan sinir tanimayan insanlik disi kisilik ve karakter bozuklulugunun bütün sapkinliklari güdümledigi yapisal bozuklukta tasiyan acgözlükük, acimasizlik, gözüdönmüslük ve doyumsuzluk ihtiyacini karsilamasi icin kendi hayatinin herseyinden vazgecmis ve kosullandigi amansiz kac-göcleri baska hicbir secenegi olmaksizin harcanarak tüketmek zorunda olan KENT TOPLUMSAL tutsakligi, korkuya baskiya siddete hirsa yarisa hukuksuzluga boyun egdirilip bütün odaklandigi ilgi ve iletisim sakatligini kabullenmis ve kaniksattirilmis bagimliliklariyla sorgusuz sualsiz güdülen soygun-sömürü haydutlugu icin elde edilmis en elverisli ve en zahmetsizce erisilebilir ( zehire zikkima zindana maylanarak arsivlenip depolanmis zoraki ) INSAN UNSURCUGU niteligindedir.
Yerine göre terkettigi dünya topragindan kopartilarak bütün insani degerlerini `kökten kaziyan` kültürsüzlügü sapkinligi hosgörüsüzlügü ahlaksizligi paylasimsizligi kabaligi doyumsuzlugu acmasizligi karamsaarligi kaygiyi endiseyi güvensizligi vicdansizligi namussuzlugu itibarsizligi iradesizligi firildakligi reziligi alcakligi asagiligi hücre hücre saplayip salgilayan AYKIRILIGA ve SAPMALARA özendirip kiskirtan; yerine göre de her sekil KÖKTENCiLiGi bütünlügü ve aidiyetliligi bozulmus bütün paramparcalayici basibozuklugun hücre hücre kopup ayrisan yapisinda hicbir insani onur his yaklasim tavir tutum akil fikir irade ilim emek bilinc sorumluluk katilimcilik ve paylasimi olmayan kendi kendini intihar edici fitne catisma fesat nefret mayin izdiham kalkisma tahrip kin hizip tasaron piyon ajan hain bozgun mihrak ilgi örgü ag egilim ve odaklarini kudurtup körükleyerek en siradan insan yapisinda olabilecek her yol ve yönlü iki uclulugun tüm taraflarini TEK ELDEN kullananlarin vazgecilmezidir; böylesi tüm yasadigi kent hayati kadar hicbirseyi kendinden olmayip herseyini kosulsuz-sartsiz tüketim esareti olarak yapilandiranlarin tutsagi olan INSAN UNSURCUGU.
MEDYA MAYMUNLARI diye bir kavramin günümüz insan, toplum, dünya, deger ve kazanim kayiplari kargasasinda icerigini doldurdugundan kat be kat cok daha fazlasi dengesiz –onursuzluga bulasip batarak sosyal sapkinligin irin ve iltihap kaynakligina kendilerine saglanan cikar payi kadar mikropluk edenler, yapisip bulastiklari ezici ve öldürücü TOPLUMSAL BOZGUN odagi uyandirmanin uygun nispetinden ILETISIM SAKATLIGI ve YALNIZLIK ARIZASI derleyip donatirlar. Altyapisini her sartta önünde ve ugrunda asla karsi konulmaz itaatlilikle tapinip yüceltecekleri TANRISAL figürlerin adanmis kul ve köleleri bagimliligiyla yitik- yoksun imrentilere özeyip bezedikleri kendi hayatinin yalniz ve yabancilarini, sanat müzik eglence turizm sipor ulasim edebiyat saglik moda gida …gibi cok genis alanli hayat cederesinden yapisip bulasan MEDYA MAYMUNLARI, haksiz hukuksuz kimsiz kimsesiz hiclige ahlaksizliga vicdansizliga ezilmislige talana korkuya sinmislige caresizlige yalnizliga alismis kabullenmis insan tipi ve toplum yiginlasmasi yapip bozarlar.
Oliver Kaan, Stefi Graf, Ulli Hönes, Jürgen Klopf, Stefan Raab, Stefan Moos, Anne Will, Jürgen Drews, Günter Jauch, Thomas Gotschalk, Heidi Klump, Andrea Kiewel, Maybrit Illner, Günter Gras, Claudia Roth, Fatih Akin, Cem Özdemir, Bülent, Yanal, Öger, Sandra Maischberger ve daha nice niceleri…sipordan müzzige siyasetten sinemaya sanki yasadiklari toplumun deger dokunur hicbir toplumsal sorunu yokmus gibi ve sorgusuz sualsiz soyan sömüren asagilayan ezen lanetleyen üzen dislayan bogan bunaltan lekeleyen kiyasiya öngörülmüs ve acimasizca kosullanmis hayatin her türlü yalnizligini yabancilasmasini itibarsizligini iradesizligini caresizligini zoraki tüketmeye mecbur birakarak tüm gün yüklendigi esaretin en seceneksiz karsiligini ödesmek icin kendini INTIHAR EDERCESINE sürükleyip sefil eden topyekün insan kalabaliklarini saklayip gizleyerek, yakin tarihin bu yol güdümünden canavarlasmis HITLER YARATIGINI yeniden bütün kirli ve kanli katilligini AFEDE markasiyla temize cikarip siradan masumiyet dolasimina resmiyet kazandirdilar. Burada bilhassa halen YABANCI MADDESiNDEN sosyal ve siyasi agir kosullarin mahkumu bilhassa Türk kökenli sahipsiz kimsesiz sersefillerse, sürünüp sürüklendikleri kit-kanaat esaretligin her türlü kayip ve savrumuslugunu RÜYA ALEMINDEYMIS gibisine, ayni MEDYA MAYMUNLARI tarafindan konusu kapanmis TOPLUMSAl INTIHARA örtülüp örtbas ettirildiler.

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Berber kasap manav okul cami kavsak..
Yürüyüp giden motorlu bir merdivende dünyaya yüksekten bakan sarpadan
Belediye tarafindaki insan kalabaligini döner dönmez dolap dümene sapinca
Kolayca uyutulmus hipnozun kuyusuna sarkik sedülle
Eter arsenik silisyum civa karbonhidrat orta yere karmakarik
Her türlüsü ince dilimlenip dogranmis moratoryum moleküllü firar yekunla

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Senin ismine
Hele bu laciver düş dalgınlığım senin hayaline
Piyanonun en kalın tuşlarında ellerimin gez gez yorulmadığı
Ve kimi okyanus kırlangıçlarının aç
Ve tiryaki, ve de acıkmış suyu kırbaçlayan sesinde
Yağmuru geçiyorsa halim,

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Iyidir beee
Bahar geldiginde yahut yagmur yagmur hep yagmur
Dokunmus örülmüs hayat kilimi gibi her nakisinda aska demlenip islanan bir ilmek
Kalbim iyidir beeee, bunca hasta bunca yoksul bunca cöp bunca yilgin
Yigin yigina iki ayagini iki ters papuca giydirip cildirtan calarsaat kirbacindaki
Kavanoz dipli tadsiz tuzsuza ve akvaryum dalgali denize bakarak

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Uzak bir çığ düşkünlüğüydü dağ doruklarından bana dönük beyazlığın
Ağı gibi esen yellerle uçan kuşlar gibisi hafif
Yok olmaz deseydi bile bu soğukta ayar tutmaz kemanım
Kaşın var ya bulutlar hizasından yay kırandan güzelim
Gözün var ya
Bazan yağmur ıslaklığı sessizcelerle sağnak

Devamını Oku