BAKARA 172: Ey iman edenler! Size rızık olarak verdiğimiz şeylerin temizlerinden yiyin. Ve Allah’a şükredin. Eğer sadece O’na tapıyorsanız. *DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla hakkınca sana şükreden kullarından eyle Ya Hamid! ÂMİN.
BAKARA 168: Ey insanlar! Yeryüzündeki nimetlerimden, helal ve temiz olmak şartıyla yiyin… *DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla hakkınca yeryüzündeki nimetlerinden helal ve temiz olanları yiyen kullarından eyle Ya Rezzak! ÂMİN.
BAKARA 158: …Her kim gönülden hayır işlerse şüphe yok ki Allah; karşılığını veren ve her şeyi bilendir. *DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla hakkınca gönülden hayır işleyen kullarından eyle ya Selam! ÂMİN.
BAKARA 156.157: Başlarına bir musibet geldiği zaman :’’Biz Allah’a aidiz ve sonunda şüphesiz O’na döneceğiz.’’Derler. İşte onlar Rablerinden ‘’Selam ve Rahmet onlara.’’… *DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla başımıza bir musibet geldiği zaman biz Allah’a aidiz ve sonunda O’na döneceğiz diyen kullarından eyle Ya Malik! ÂMİN.
BAKARA 153: Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile yardım isteyin. Şüphe yok ki Allah; sabredenlerle beraberdir. *DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla hakkınca sabır ve namazla senden yardım isteyen kullarından eyle Ya Sabur! ÂMİN.
BAKARA 152: O halde anın beni, anayım sizi ve şükredin de bana nankörlük etmeyin. *DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla hakkınca seni anan kullarından eyle Ya Mukit! ÂMİN.
BAKARA 146: Kendilerine kitap verdiğimiz ümmetlerin âlimleri, o peygamberi oğullarını tanır gibi tanırlar. Böyle iken içlerinden bir kısmı gerçeği bile bile gizlerler. *DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla gerçeği bile bile gizlemeyen kullarından eyle Ya Kuddüs! ÂMİN.
BAKARA 143: Ve işte böylece sizi doğruya çıkarıp, orta bir ümmet yaptık ki; siz bütün insanlara adalet örneği doğru şahitler olasınız… *DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla hakkınca adalet örneği olan kullarından eyle Ya Hakem! ÂMİN.
BAKARA 135: Bir de Yahudi ve ya Hristiyan olun ki hidayete eresiniz dediler. Deki: Hayır! Öyle değil Hakk’a tapan hanif olarak İbrahim’in dini ki; o hiçbir zaman müşriklerden olmadı. *DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla müşriklerden olmayan kullarından eyle Ya Rahim! ÂMİN.
BAKARA 172:
Ey iman edenler! Size rızık olarak verdiğimiz şeylerin temizlerinden yiyin. Ve Allah’a şükredin. Eğer sadece O’na tapıyorsanız.
*DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla hakkınca sana şükreden kullarından eyle Ya Hamid! ÂMİN.
BAKARA 168:
Ey insanlar! Yeryüzündeki nimetlerimden, helal ve temiz olmak şartıyla yiyin…
*DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla hakkınca yeryüzündeki nimetlerinden helal ve temiz olanları yiyen kullarından eyle Ya Rezzak! ÂMİN.
BAKARA 158:
…Her kim gönülden hayır işlerse şüphe yok ki Allah; karşılığını veren ve her şeyi bilendir.
*DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla hakkınca gönülden hayır işleyen kullarından eyle ya Selam! ÂMİN.
BAKARA 156.157:
Başlarına bir musibet geldiği zaman :’’Biz Allah’a aidiz ve sonunda şüphesiz O’na döneceğiz.’’Derler.
İşte onlar Rablerinden ‘’Selam ve Rahmet onlara.’’…
*DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla başımıza bir musibet geldiği zaman biz Allah’a aidiz ve sonunda O’na döneceğiz diyen kullarından eyle Ya Malik! ÂMİN.
BAKARA 153:
Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile yardım isteyin. Şüphe yok ki Allah; sabredenlerle beraberdir.
*DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla hakkınca sabır ve namazla senden yardım isteyen kullarından eyle Ya Sabur! ÂMİN.
BAKARA 152:
O halde anın beni, anayım sizi ve şükredin de bana nankörlük etmeyin.
*DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla hakkınca seni anan kullarından eyle Ya Mukit! ÂMİN.
BAKARA 148:
…Hep hayırlara koşun, yarışın…
*DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla hakkınca hep hayırlara koşan kullarından eyle Ya Allah! ÂMİN.
BAKARA 146:
Kendilerine kitap verdiğimiz ümmetlerin âlimleri, o peygamberi oğullarını tanır gibi tanırlar. Böyle iken içlerinden bir kısmı gerçeği bile bile gizlerler.
*DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla gerçeği bile bile gizlemeyen kullarından eyle Ya Kuddüs! ÂMİN.
BAKARA 143:
Ve işte böylece sizi doğruya çıkarıp, orta bir ümmet yaptık ki; siz bütün insanlara adalet örneği doğru şahitler olasınız…
*DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla hakkınca adalet örneği olan kullarından eyle Ya Hakem! ÂMİN.
BAKARA 135:
Bir de Yahudi ve ya Hristiyan olun ki hidayete eresiniz dediler. Deki: Hayır! Öyle değil Hakk’a tapan hanif olarak İbrahim’in dini ki; o hiçbir zaman müşriklerden olmadı.
*DUA: Bizleri ölene kadar yardımınla müşriklerden olmayan kullarından eyle Ya Rahim! ÂMİN.