Battal Arapça 'kahraman' demektir. Emevilerin hristiyanlarla yaptığı savaşlarda büyük kahramanlık göstermiş bir kişidir. Bu arada geçen yaz radyonun biri veriyordu ama çok komikti. İki Rum kızı Battal Gazi'ye aşık oluyordu. Bir tanesi 'Mert olduğun kadar yakışıklısın da Battal' demişti hala unutamıyorum :))
yazık bu kahraman yeşilçamın o safsata filmelerinden tanınıyor.malesef bir hakkındaki filmeden kaynaklanan bir dizi hurafeyle:((
Battal Arapça 'kahraman' demektir. Emevilerin hristiyanlarla yaptığı savaşlarda büyük kahramanlık göstermiş bir kişidir.
Bu arada geçen yaz radyonun biri veriyordu ama çok komikti. İki Rum kızı Battal Gazi'ye aşık oluyordu. Bir tanesi 'Mert olduğun kadar yakışıklısın da Battal' demişti hala unutamıyorum :))
buuu anam içinnn! buuu babam içinnnn! buuu körpecik bacım içinnnn! bu tüyü bitmemiş yetimler içinnnn!
bu bizans dilberi de benim için :)))
Eskişehirin ilçesi Seyit Gazide türbesi bulunan Türk kahramanı. Ama tanınmasında ki ana etken Cüneyt Arkındır.
Kaphe Bizansın yiğit güzeli der ve her filmde bir prenses götürür.
Bknz: Maşşallah
Orjini hakkında bir fikrim yok ve gerçeyi kabullenebilmem içinde çok geç. Cüneyt Arkına sevgiler.