Recep Akıl Şiirleri - Şair Recep Akıl

Recep Akıl

Emperyalizme karşı dik duruş için zaman zaman bir takım boykotlara katılmak, sloganlar atmak yeterli değildir.

Hatta bu gibi eylemler hiç bir fayda getirmez. Bilakis boykot edilen ürünün reklamı yapılmış olunur.

Gerçek bir mücadeleden söz edilecekse eğer, kişinin hayat tarzını buna göre düzenlemesi elzemdir.

Devamını Oku
Recep Akıl

Her şeyde olduğu gibi siyaseti de ihtiyaçlar belirliyor.

Ak Parti ülke için bir ihtiyaç olduğu sürece de varlığını ve önemini sürdürmeye devam edecektir.

Eğer kendisine doğru dürüst bir alternatif çıkmazsa bu iktidar olma durumu epey bir uzun süre daha devam edecektir.

Devamını Oku
Recep Akıl

Kıyametin ne zaman kopacağı sorusu insanoğlunun cevabını en çok merak ettiği sorular arasında yer alır.

Oysaki ne kadar gereksiz bir meraktır bu.

Kişi için kıyamet kendi ölümüdür zaten, fazlasını bilmeye ne gerek var?

Devamını Oku
Recep Akıl

Yenidünya düzeni olarak batıda ilk ortaya çıktığı andan itibaren Kapitalizm "Kimse sana vermez sen alırsın." sözü üzerine bina edilmiş bir sistemdir.

Bu demektir ki acımasız olacaksın, hiç bir engel tanımayacak ve her ne olursa olsun sahip olmaya bakacaksın. Bu sebepten Kapitalizm 'vahşi' olarak nitelendirilmiş.

Oysaki doğu ama daha çok da İslam toplumlarında birey değil toplumsal fayda gözetilmiş.

Devamını Oku
Recep Akıl

İnsanoğlu zalimliğinin ve kıyıcılığının o kadar farkındaki bu hastalığı yüzünden dünyayı bir gün yok edebileceğini biliyor.

Bu sebepten dağların içine her türlü saldırıda ayakta kalabilecek depolar yapıyor ve bu depolara dünya üzerindeki bütün bitkilerin tohumlarını koyuyor.

Yarın eğer bir nükleer savaş çıkartırsa, bu savaştan sonra geride birileri kalmışsa eğer bu bitkileri alsınlar da dünyayı yeniden yeşillendirsinler diye.

Devamını Oku
Recep Akıl

“Başkaları ne der?” Anlayışı içinde hayatını düzenlemeye çalışan kişi gün gelir o başkalarının değer yargılarına ve isteklerine göre hareket etmeye ve onların hoşnut olacağı biçimde yaşamaya başlar.

Bu davranış kişinin kendi iradesini başka bir bireyin iradesine terk etmesine sebep olur.

Sonuç bir tür robotlaşmadır.

Devamını Oku
Recep Akıl

Asla unutmamalıdır ki kişi için tek önemli vakit vardır, içinde bulunduğu an...

Peki, bu niçin böyledir? Çünkü insan ne yapacaksa o an içinde yapabilir.

Geçmiş geçmişte kalmış yitirilmiştir. Gelecek ise bize ait değildir ve ona ulaşmak mümkün olamayabilir.

Devamını Oku
Recep Akıl



Başını her daim dik tutabilmelidir insan.

Karşısındakinin gözlerinin içine bakabilmeli hiç çekinmeden.

Devamını Oku
Recep Akıl

Başkasından görüp kınadığımız özellikleri incelediğimizde görürüz ki bunlar aslında kendimizdeki sevmediğimiz özelliklerdir.

Eksik ve hatalarımızı bilmemize rağmen bunların üzerine gidemeyişimize egomuz engeldir.

Bu yüzden temelde kendimize olan kızgınlığımızı dışarı yansıtıyor ve konunun üzerini örtmeyi tercih ediyoruz.

Devamını Oku
Recep Akıl

Ne yaşarsak yaşayalım, nasıl yaşarsak yaşayalım, her halükârda yine de kaderimizi yaşarız.

Ama kendi tercihlerimizi yaparak ama bize dayatılanları yaparak...

Basit bir tanımı yapılacak olunursa eğer kader, kişinin cüzi iradesiyle karar verip uyguladığını Külli İrade’nin ezelde yarattığıyla örtüştürmesidir.

Devamını Oku