Kültür Sanat Edebiyat Şiir

  • BİLECİK PAZARYERİ ALINCA KÖYÜ13.02.2012 - 09:54

    Alınca tabiatla özdeşleşmek sessizliğin sesini duymak ve de akrabalarımın ekonomik zayıflığının üzüntüsü.(Bana göre....)
    Alıncalılar her nekadar gelirlerinin hayvancılık ve tarım dan temin ediliyor demelerine rağmen esas geliri eskiden beri orman ürünlerinden elde etmişlerdir.Son dönemlerde çalışacak genç nesilin de eksilmesinden dolayı bu alanda kazanç temini zorlaşmıştır...Bizler gibi büyük şehirlerde mücadele etmiş hemşeri ve akrabaların bu konuda birşeyler yapması gerektiğine inanmaktayım. Bunlar neler olabilir, hep beraber düşünmemiz gerekmekte ve acilen çözüm üretilmesi gerektiğine inananlardan biriyim...Önerilere açık olarak sizde teklifleri nizi dile getirin, tekrar söyleşelim.

  • BİLECİK PAZARYERİ ALINCA KÖYÜ08.06.2011 - 12:26

    Alınca köyünün kanalizasyon alt yapısı muhtar Haluk zamanında tamamlanmıştır. Şu anda köyün bir kısmının kanalizasyon bağlantısı vardır.Yolun alt tarafında kalan evlerin kotları, kanalizasyon kotundan aşağıda olduğu için bağlantısı yapılamamaktadır.
    Apsua Erol Akçam