Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Kevin Costner sizce ne demek, Kevin Costner size neyi çağrıştırıyor?

Kevin Costner terimi Onur Umut tarafından 26.12.2004 tarihinde eklendi

  • Sayhan Öztürk
    Sayhan Öztürk 07.01.2007 - 12:43

    Kendi kuyruğunu yiyen yılan misali,Kurtlarla Dans'ın gazıyla beceremiyeceği işlere kalkıştı ve silindi...

  • Erkan Orhan
    Erkan Orhan 21.04.2006 - 21:14

    muhteşem oyuncu...

  • Yunus Erol
    Yunus Erol 23.02.2005 - 18:44

    su dünyası filmi iel dev sıçan aktör

  • Düşünmüyorum Yine De Varım
    Düşünmüyorum Yine De Varım 23.02.2005 - 14:31

    Kendini sevmiyo herılt.Şimdiye kadar Bruce Willis kadar olmalıydı

  • Onur Umut
    Onur Umut 08.01.2005 - 19:03

    Filmografi
    2000 Thirteen Days
    1999 For Love of the Game
    1999 Message In a Bottle
    1999 Cookie's Fortune
    1997 The Postman
    1996 Tin Cup
    1995 Waterworld
    1994 Wyatt Earp
    1994 The War
    1993 A Perfect World
    1992 The Bodyguard
    1991 JFK
    1991 Robin Hood: Prince of Thieves
    1990 Dances with Wolves
    1990 Revenge
    1989 Field of Dreams
    1988 Bull Durham
    1987 The Untouchables
    1987 No Way Out
    1986 Shadows Run Black
    1985 American Flyers
    1985 Fandango
    1985 Silverado
    1984 The Gunrunner
    1983 Table for Five
    1983 Testament
    1982 Night Shift
    1982 Frances
    1982 Chasing Dreams
    1982 Stacy's Knights





    ----------

  • Onur Umut
    Onur Umut 08.01.2005 - 19:02

    Bir zamanlaryn en seksi aktörü olarak görülen Kevin Costner,üç saatlik bir Western filmi olan ' Dances With Wolves ' ile, ünlü bir ?arkicinin korumasini canlandyrdy?y ' Bodyguard ' filmleriyle özellikle bayan seyircilerin vazgeçilmezleri arasina girmisti.

    Californiya'da dünyaya gelen aktör, ergenlik çagini spor ve filmlerle geçirmis. Gelecekte bir sex sembolü haline dönüsecek olan Costner, isletme üzerine gördü?ü e?itimini tamamladiktan sonra ' Rumpelstiltskin ' adly filmin yerel çekimi için gerekli olan kadroya dahil olmasy ile birlikte sinema ile tani?ti. Sinemanin büyülü dünyasina kendini kaptiran aktör, oyuncu olmaya karar verdi.

    1982 yilinda ba?ladigy sinema kariyerinde çe?itli filmlerde irili ufakli roller alan Costner, ilk çykisini 1985 yapimi ' Silverado ' filmiyle gerçekle?tirdi. Ayny dönem içerisinde yildizi parlamaya ba?layan Jeff Bridges, Mel Gibson ve Nicolas Cage gibi genç ve yakisikli aktörlerle kiyasiya mücadele etmek zorunda kalan oyuncu, 1987 yapimi ' The Untouchables ' ve ' No Way Out ' filmleriyle geni? bir kitle tarafindan tanindi.

    1988 yilinda bir beyzbol yakalayicisi Crash Davis'i canlan-dirdigi ' Bull Durham 'da sporcu yönünü oyunculugu ile bütünlestirme firsati bulan aktör, ertesi yil yine beyzbolu temel alan ' Field od Dreams ' adli filmde rol aldi. Kendisine mysyr tarlasini sürmesini ve üzerine bir beyzbol sahasi insa etmesini salik veren hayali sesler duyan bir çiftçiyi canlandyran Costner, filmdeki performansi ile Time dergisi tarafyndan gelecegin yeni Jimmy Stewart'y ilan edildi.

    1990 yiliyla birlikte kariyerinin doruguna cykan aktör, ' Dances With Wolves ' daki performansi ile En Yyi Erkek Oyuncu dalinda Oscar Ödülü'nün sahibi oldu. Ayny zamanda En Yyi Film dalinda Oscar'in sahibi olan bu Western filminin ardindan Oliver Stone'un Kennedy Suikasti'nin perde arkasyny gözler önüne serdi?i politik filmi ' JFK ' ile yükseli?e devam etti. Ayny yyl içerisinde ünlü masal kahramany Robin Hood'u canlandyrdy?y ' Robin Hood: Prince of Thieves ' yer alan Costner, 1992 yapymy ' A Perfect World ' ile küçük bir çocu?u rehin alan kanun kacaginy canlandirdi
    bigglook.com.

    1994 yapymy ' The War ' ve 1995 yapymy ' Waterworld ' gibi büyük bütçeli filmlerinin gi?ede hayal kyrykly?yna u?ramasy ve son dönemlerde yeni yüzlerin Hollywood sinemasynda ba? göstermesi ile eskisi kadar ra?bet görmemeye ba?layan Kevin Costner, son olarak ' Tin Cup ' ve ' The Postman ' filmlerinin de beklenileni verememesi üzerine pusuya yatmaya karar verdi.

    Film seçmekte çok ba?aryly olamayan Costner, 1999 yylynda, bu sefer senaryosu ve yönetmeninden emin oldu?u bir filmle kar?ymyza gelmi?ti: ' For Love of the Game '. Aktör, 2000 yylynda rol aldy?y ' Thirteen Days 'de,Kenny O'Donnell karakterini canlandyrdy. Yönetmenli?ini Roger Donaldson'yn yapty?y bu so?uk sava? dönemi filminde Kostner'yn rol arkada?lari Bruce Greenwood, Steven Culp ve Dylan Baker oldu.