371 - İnsan kaynaklı olarak ortaya koyulmuş hiçbir söz, fikir ve anlayışa dayanan mutlak bir doğru yoktur. Tek mutlak doğru Allah kelâmıdır.
372 - Ateşin yanması ve yakması kendisinden kaynaklanan bir durum değildir. Amili öyle murat ettiği için öyledir.
373 - Tarihten ders çıkartmayı bilmeyenler kendi tarihlerini de doğru bir biçimde yazamazlar.
374 - Cahil insan huzurlu olur. Kişi bir iç huzursuzluğu yaşadığını düşünüyorsa eğer, onun kendisi ve çevresine söyleyecekleri var demektir. Öyleyse söylemelidir ama önce kendisine.
375 - Gideceği yolu önce kendisinin çok iyi bilmesi gerekir kişinin ki o zaman hem yolunu kaybetmeden ilerleyebilir ve hem de sorulduğunda yol iz bilmeyenlere kılavuz olur.
376 - Erkek egemen bir toplum olarak ailede hâlâ erkek çocuğunu kız çocuğunun önüne koymaya devam edersek ne yaparsak yapalım kadına şiddetin önüne geçmekte tam bir başarı elde edemeyiz.
377-İnsan hayal ettiği oranda isteklerine ulaşabilir. Çünkü yaradılışı gereği gerçekleşmesini istediği şeyleri hayal eder. Hiç olmayacak şeyleri hayal etmekse insanı kâşif yapar.
378 “Başkalarında ne var?” Diye durup meraklanıp araştırmaya kalkacağına kendi sahip olduklarının şükrünü yerine getirmek, insanı birçok olumsuzluktan, mutsuzluktan ve gereksiz kıskançlıklardan kurtarır ve huzura kavuşturur.
379- İnsanoğlu hep inanmak ihtiyacı içinde olmuştur. Hiçbir şeye inanmadığını söylediğinde bile hiçbir şeye inanmadığına inanmış ama asla kesin bir inançsızlık içinde olmamış, olamamıştır. Çünkü inanç insan için bir tutamaktır, her başı sıkıştığında başvuracağı bir tür sığınak.
380 – Cahile öğretmek kolaydır, eğer öğrenmek istiyorsa. Ama cahil olduğunu bilmeyene ya da bunu kabul etmeyene öğretecek hiçbir şey yoktur. Çünkü o, cehaletini irfan sanır.
Kayıt Tarihi : 9.8.2015 04:06:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
naçizane...

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!