Şairler Divanı Şiiri - Yılmaz Örmeci

Yılmaz Örmeci
645

ŞİİR


42

TAKİPÇİ

Şairler Divanı

Sordum cümle erenlere iyi bir şair var mıdır?
Dediler ki iyi şair bu devirde pek de azdır.

Dedim kimdir yaşamış tüm ozanların piri, şahı?
Dediler Pir Sultan Abdal tüm ozanların şahıdır.

Sordum yine erenlere ozanların üstadı kim?
Dediler ki Yunus Emre ozanların üstadıdır.

Merak ettim soruverdim şairlerin Hünkarı kim?
Hünkar Hacı Bektaş Veli şairlerin Hünkarıdır.

Yine sordum yaşamış tüm ozanların ustası kim?
Dadaloğlu, Karac’oğlan ozanların ustasıdır.

Dedim en çilekeş şair kimdir şairler Sultanı?
Söylediler Necip Fazıl şairlerin Sultanıdır.

Sordum yine bu sanatın kimdir ustası, erbabı?
Dediler ki Nazım Hikmet bu sanatın erbabıdır.

Ankara, 23.05.2017, 16:20

Yılmaz Örmeci
Kayıt Tarihi : 23.5.2017 16:32:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Bülent Arkan
    Bülent Arkan

    Ölümsüz eserleriyle birbirinden değerli ortak değerlerimiz onlar binlerceyıl hatırlanacak büyük düşünürleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Güzel şiiri yazan Yılmaz beyi tebrik ediyorum.

    Cevap Yaz
  • Serpil Tahtalı
    Serpil Tahtalı

    Gıpta ile okuduğumuz büyük şairlere bir paragrafta olsa yer açarak hatırlatmışsınız güzel şiirinizde Yılmaz Hocam.Ne mutlu bize ki umman gibi geniş kültürümüzle tüm halkımızı yüzyıllardır kucaklayan ustalara sahibiz. Milletleri millet yapan kültür ve dil birliği ,sevgi dizeleri ile sarıyor tarihimizi.TEBRİK EDİYORUM SAYIN HOCAM.

    Cevap Yaz
  • Safure Yıldırım
    Safure Yıldırım

    Şuanda az olan ustalar da ileride aynı taktir ve övgülerle anılacaktır,bugünün temeli olan ustalara sonsuz saygı ve sevgiler, ruhları şad olsun. Bizlere bunu ustaca hatırlattan güçlü kaleminizi kutluyorum..saygıyla

    Cevap Yaz
  • Nermin Seyratlı
    Nermin Seyratlı

    "Şairler Divanı"'nda adı geçen her bir şair derin izler bırakmışlardır sevenlerinin gönüllerinde. Her biri kendi alanında bir derya olan bu isimlere telmih sanatı yapılıyor şiirde. Elbette bunlara eklenecek o kadar çok isim var ki daha... Hemen aklıma geliveren, Mehmet Akif Ersoy'u, Namık Kemal'i sayabilirim yakın tarihimizden.

    Aslında Türk Milleti bu konuda özel bir yeteneğe sahip. Türk Edebiyat Tarihi incelendiğinde, binlerce yıl öncesinde, sözlü edebiyatta şiir türünün güçlü bir biçimde varlığını görüyoruz. Şiir ve duygu genlerimizde var. Çok sayıda çalışma yapılması bundan. Sayı çok olunca, eleme de çok oluyor sonuçta.

    Bu nedenle, şiirler yazılacak, şairler yaşayacak ve dönem dönem iz bırakan güçlü kalemler olmaya devam edecek bana göre.

    8+8:16 hece ölçüsü kullanılarak yazılmış bu şiirinizin üzerinde incelikle çalışılmış olduğu belli Yılmaz Bey. Özüyle, yapısıyla çok beğenerek okuduğum şiirinizi yürekten kutluyorum.

    Selam ve saygılarımla.

    Cevap Yaz
  • Ozan Ali Aydın
    Ozan Ali Aydın

    AZİZ DOSTUM BU ŞİİR GELECEKTE SENİN ADNI ANDIRIR DERECEDE GÜZEL YÜREKTEN KUTLARIM

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (11)