Küçük hesaplara düşmem.
Küçük düşmek isteyenler düşer,
Küçük hesaplara düşmeye!
Tarihin bu tür insanlar ilgili,
Tespiti şudur;
"Kör ölür, badem gözlü olur. İnek ölür, sütlü olmaya başlar" aldı misyoner bize ait olmayan dayatmacı bir kültürün çocuklarıyız.
Varlığında değerini bilmediğimiz her
insanın veya varlığın yokluğu; hem
yaşantımızda hem de içimizde büyük
bir boşluk olarak kalır.
O boşluğu değer bilmediğimiz gün çaresiz anlamak zorunda kalır ve yaşamın yaratıcılığı sayesinde üzerini açarız.
Dünyaya gelen her insan bir hamurdur. O hamuru ilk anne yoğurur. Sonra aile, okulda öğretmen yoğurur karakterine uygun bir şekil alır ve yaşama katılır. Yaşamın kötülüklerinden koruyan anne ile başlayan okul ve öğretmen devam eden süreç iyi ise o insanı yaşamda hiçbir kötülük ne yaparsa yapsın bozamaz, kötülüğün tam manasıyla bir parçası yapamaz. Bugün direnen insanların bile çaresiz kötülüğe hizmet ettiklerinin farkında olması en büyük umuttur. Aile ve öğretmen bu sebeple misyoner bir saldırıya siyaset, sermaye, misyoner dincilik ve medya aracılığıyla saldırıya uğradı. Küçük sabi çocuklar bu sebeple aile ve okulun elinden alınarak misyoner tuzak tarikat ve cemaatler ile kötülüğü yaşatacak nesiller olarak yetiştirilmek istendi. Temiz duyunc duygusu din bu sebeple siyasete ve ticarete alet edildi. Dindar ve kindar nesiller dava siyaseti adı altında bu sebeple tercih edildi. Ailenin bozulması için medya, yapay dijital tuzaklar ve sosyal ağlarda aileye saldırılar bu sebeple yapıldı. Borç ve tüketim kültürü bu sağlam kültürü düşük gelire muhtaç ederek bu sebeple tefecilere esir edilmek istendi.
▪️Önder Karaçay ▪️
Kimlik sorunu yaşayan toplumlar ideolojik kimlikler tuzağına düşerler.
Çoğu toplumda bu tür suni kimlik sorunları uzun uğraşlar ile misyoner niyetli çabalar sonucu çıkartılmak istenir.
İnsani, finansal ve dijital destekli yıpratıcı her türlü terör büyük hasarlar ürettiği kadar büyük bir direnişle de karşı karşıya kalır.
Ne aradıysam
Aradığımı
Doğa da buldum
İnsan da doğanın
Bir parçasıydı
Ne aradıysan
Aradığını doğa da buldun
İnsan da doğanın bir parçasıydı
Ne zaman ki insana ve çıkara doğru
Yönünü değiştirdin o gün kul oldun
Depremde arama kurtarma ekibinden bir kahramanın bilinçaltını okuyan bir koşuk bu.
Beton olsa bloğu kaldıracağım, demir olsa keserek göçük altında kalanlara ulaşacağım.
Karşımda bir kum deryası ile karşılaşınca ne yapacağımı bilemedim!
Unvansız ismi anlamsızdı
Kumandalı bir unvanı kendisi seçmişti
Gerçi o kendini baş/kumandan görüyordu
Nereden tutsanız oradan kopuyordu
Her gün düğmesine kim basıyorsa
▪️➰▪️Kum Kulluğu Beton Çıban Payitaht ▪️➰▪️
Bir ağıt Anadolu ! önce Türkü olur bu gerçeği dile düşürür. Yaşama zulüm çaba oturmasın diye daha 'Nesini Söyleyim' mutlak dinleyin!
Örtülebilir bir sürdürebilir bir düzen kurdurmaz Anadolu insanlık gerçeği.
Dünyanın ve insanlığın bu hali çok acı
Haketmeyenler takıyor başlarına tacı
Düşünmüyorlar acı, muhtacı
Gücün eline vermişler kırbacı
Boynuna takmışlar cesaret diye haçı
Esir kuklalara uzaktan dil uzatıyor kuklacı




Bu şaire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!