Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Şiir Yarışması
  • ceza24.08.2006 - 14:07

    Ceza bana maalesef Amerikan özentisi rap yapan elektrikçi genci hatırlatıyor. Fuat Ergin gibi bir rapci varken ülke topraklarında kendisinin neden bu kadar gündemde olduğunu anlamak zor.

    Kazmayı kap kaz kendi kuyunu.

  • Fuat24.08.2006 - 14:02

    Türkiye'nin en önemli rapçilerinden biri Fuat Ergin. Berlin'den sonra kariyerini Türkiye'de devam ettiriyor. Ailecek hastasıyız. Her Ayımızın Elamanıdır kendisi.

  • Fuat24.08.2006 - 13:59

    TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ HİP HOP'ÇILARINDAN BİRİSİ.

    Fuat Ergin', 30 Ekim 1972 yılında Berlin'de doğdu. 1984 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye (Şile) geldi. Türkiye'de beş sene kaldıktan sonra Almanya'ya geri döndü.

    1992’de ilk rap’ini İngilizce olarak yazdı. 1995 senesinde ise rap’lerini Türkçe yazmaya karar verdi. Çünkü üç dil biliyordu ama sadece Türkçe ‘düşünüyordu’.

    İlk profesyonel kaydını 1995 yılında ‘Hassickdır? ’ adlı albümle yaptı. Almanya'da Royalbunker’in 2000 yılının aralık ayında piyasaya sürdüğü M.O.R. adlı toplama albümle 90 bin satış rakamına ulaşıldı ve Fuat böylece adından söz ettirmeye başladı. (Bu tarz tarih detayları için diskografiye bakınız.)

    1992’den itibaren Berlin’deki hip hop jam’lerde sahneye çıkmaya başladı. Almanya'nın hemen her şehrinde, Türkiye, Avusturya, Hollanda, İsveç ve Kuzey Kıbrıs'ta bir çok konser verdi.

    Fuat, Berlin’e konser vermeye gelen hip hop’un önde gelen isimleriyle röportajlar da yaptı. 1993 – 1995 yılları arasında ‘Miks News’ adlı hip hop dergisinde, Beastie Boys, Nas, Fugees, Blade, ONYX, Gunshot, Das EFX, Readykill, House of Pain, Goats, Gangstarr’DAN GURU, Grave Diggaz, Booyaa Tribe röportajları yayımlandı.

    1995 – 1996 yılları arası Hip Hop Mobil için konserler ve rap eğitimi verdi.

    1997 – 1998’de Berlin Hip Hop Haus’ta rap workshop’u yaptı. Bu workshop’ta 8 – 16 yaş grubu Alman ve Türk çocuklara rap dersleri verdi.

    1999 yılında Fuat; Soul of Mischief, Swollen Members, DJ Hype (1999 - 2000 International Turntablism Federation ITF Avrupa Birincisi) ve Kool Savaş’la ilk Almanya turnesine çıktı. Berlin’de Arsonists (New York) , DJ Vadim (St. Petersburg) , Del The Funky Homosapien (L.A. Oakland) , Casual (L.A. Oakland) , X – Man (New York) , C.V.E. (L.A.) gibi önemli grupların konserlerinde yer aldı.

    2002 yılında tüm dünyada piyasaya sürülen RZA’nın (Wu – Tang Clan) ‘The World According to RZA’ albümünde yer aldı.

    2003 – 2004’te, Berlin Theater Zerbrochene Fenster’de tiyatroda oynadı. ’36 Street’ adlı oyun bu tarihler arasında 16 kez sahnelendi.

    2004 yazında Berlin Kreuzberg Bizim E.V.’de yine 8 – 16 yaş grubu Türk öğrencilere rap workshop’u düzenledi. Karneval Der Kulturen’de aynı öğrencileriyle konser verdi. 2004 Eylül’ünde kariyerini Türkiye'de sürdürmeye başladı. Türkiye’de pek çok kez sahneye çıktı. (Lütfen detaylar için konser tarihlerine bakınız…) 2005 yılında İremrecords etiketiyle 'Her Ayın Elemanı' albümünü yayımladı. Fuat’ın ‘Her Ayın Elemanı’ albümü dışında dört solo, üç de toplama albümü yer alıyor! (Albüm isimleri: ‘Hassickdir? ’, ‘Hassickdir? 2’, ‘Hassickdir? 3’, ‘Bonobo 1 Panzer’, ‘Rapüstad’, ‘M.O.R.’, ‘Fettfleck’


    2006 yılında Basatap ve Whop dergilerinde yazıları yayımlandı.

    1993-95 arası MIKS NEWS adlı hip hop dergisi için Beastie Boys, Nas, Fugees, Blade, ONYX, Gun Shot, Das EFX, Readykill, House of Pain, Goats, Gangstarr'dan Guru, Grave Diggaz, Booyaa Tribe röportajları yaptı.

    1995 – 1996 Berlin Hip Hop Mobile için konserler ve rap eğitimi verdi.

    1997 – 1998 Berlin Hip Hop House rap workshop. Bu workshop'ta 8 – 16 yaş grubu Alman ve Türk çocuklara rap eğitimi verdi.

    2004 Mayıs - Haziran Berlin Kreuzberg Bizim E.V.'de 8 – 16 yaş grubu Türk çocuklara rap workshop. Karneval Der Kulturen'de aynı çocuklarla konser verdi.

    Yer aldığı reklamlar
    2005 Rocco / Fritolay – LAB 34

    2005 Mitsubishi Lancer 2005 Model Temsa / Radyo Spot

    2005 Yapı Kredi Worldcard/ RPM Radar

    2005 Pepsi Ramazan Kampanyası

    2006 Ülker Kremini / DDT / Radyo Spot

    2006 Nokia Supersound / TV Reklamı ve radyo spotu / Sistemsensin

    Diskografi
    ÇIKIŞ SANATÇI ALBÜM
    1996 RUFF'N'RAW RECORDZ 3 YEARS RUFF”N”RAW RECORDZ
    (Hadi Köckle)
    1998 WEST BERLIN MASKULIN HOES FLOWS MONETOES
    1999 ROYAL BUNKER COMP. BERLIN NO.1 VOL.1
    1999 FUAT HASSICKDIR? (Solo albüm)
    2000 TAKTLOSS BRP I
    2000 M.O.R. NLP (Schlangen,)
    2001 FUAT HASSICKDIR? II (Solo albüm)
    2002 FUAT BONOBO 1 PANZER (Solo albüm)
    2002 FUAT HASSICKDIR? III (Solo albüm)

    2002 RZA THE WORLD ACCORDING TO RZA
    (Uzaktan Gelen Ses)

    2002 AZRA AZRABESK (Damla Damla, Bir Gün
    Sen de, Kin Güdülürse)

    2002 KILLA HAKAN ÇAKALLAR (Uğraşma Bırak Köpeği,
    Raftaffa)
    2003 KILLA HAKAN/FUAT RAPÜSTAD

    2003 M.O.R. NEP (Sprungpheder, Wer Du bist, Wie
    Du Heisst…)

    2004 ROYALBUNKER COMP. VOL.1 (Keksin)

    2005 FUAT HER AYIN ELEMANI (Solo albüm)

    2005 CAN ŞENGÜN CANLI MÜZİK (Kess)

    2005 ÇİLEKEŞ Y.O.K. (Gözaltı)
    2005 KILLA HAKAN SEMT SEMT SOKAK (Hipnotize Ol, Hepimiz Birimiz)


    Video klipler
    MOR NEP “WER DU BİST, WİE DU HEİSST”

    RAPÜSTAD “YÜREKTEN GELEN”

    HER AYIN ELEMANI GERİ GELDİ

    HER AYIN ELEMANI “OKYANUSLAR”

    HER AYIN ELEMANI “3 DİL” (Post prodüksiyon aşamasında, yolda...)


    Konserler
    26.08.2006 Mersin

    08.07.2006 Parkorman (Radar Live)

    30.06.2006 KÜTAHYA/Simav

    29.06.2206 Karabük

    24.06.2006 İzmir

    14.06.2006 İstanbul Olivium Outlet Center

    20.05.2006 Karaman

    16.05.2006 İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi

    12.05.2006 Bursa Anadolu Lisesi

    11.05.2006 İstanbul Balans Nokia Supersound Tanıtım Gecesi

    22.04.2006 Bursa Radio Rap Müzik Ödülleri

    (Halkın oylarıyla En İyi MC ve En İyi Video Klip Ödülü (Okyanuslar))
    16.04.2006 İzmir Kemancı

    26.03.2006 İstanbul Stüdyo Live

    24.03.2006 Rotterdam

    06.03.2006 Adana Maximum Bar

    05.03.2006 Mersin Cheers Bar

    04.03.2006 Kayseri Kültür Merkezi

    04.03.2006 Ürgüp Adonis Bar

    03.03.2006 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

    26.02.2006 Ankara Saklıkent

    11.02.2006 Ankara Saklıkent

    24.12.2005 İzmir

    21.12.2005 Eskişehir

    20.12.2005 İzmit

    15.12.2005 İstanbul Balans

    02.12.2005 İstanbul Radio Club Bar

    ? ? .09.2005 Susurluk

    ? ? .07.2005 Bodrum Hadigari

    26.06.2005 Levent Gösteri Merkezi

    26.03.2005 İstanbul Bronx

    26.01.2005 Erfurt Karambolage

    19.02.2005 Braunschweig Monolito

    11.02.2005 Köln

    29.01.2005 Berlin Maria

    28.01.2005 Dresden Aktiv Haus

    22.01.2005 frankfurt batschkapp

    15.01.2005 münchen backstage

    14.01.2005 hamburg schlachthaus

    30.12.2004 istanbul babylon

    14.12.2004 ankara sanatolia

    ? ? .10.2004 Milas

    ? ? .10.2004 Eskişehir

    ? ? .10.2004 Isparta

    ? ? .10.2004 Konya

    ? ? .10.2004 Antalya

    26.09.2004 İstanbul

    23.09.2004 International Literature Festival / Berlin

    24.04.2004 Kool Savas & Rapüstad in Bremen - Schlachthof

    23.04.2004 Kool Savas & Rapüstad in Mannheim - Feuerwache

    17.04.2004 Kool Savas & Rapüstad in Freiburg - Haus der Jugend

    16.04.2004 Kool Savas & Rapüstad in Lindau - Club Vaudeville

    20.03.2004 Kool Savas & Rapüstad in Soest - Kulturhaus Alter Schlachthof

    27.03.2004 Rapüstad in Altensteig (bei Stuttgart)

    27.02.2004 Rapüstad in Lubijana (Slovenien)

    16.01.2004 Rapüstad Jam in Enschede (NL)

    29.11.2003 Rapüstad Berlin Naunyn Jam (Naunynritze, Naunynstr. 63)

    14.11.2003 Rapüstad mit Creuzfeld & Jacob Berlin Overkill Shop

    13.11.2003 Rapüstad Hamburg Waagenbau

    01.11.2003 Rapüstad Berlin Ufer

    19.09.2003 Hoyerswerda

    08.08.2003 Maxim R.I.P. Benefiz Hip Hop Jam Berlin

    01.08.2003 Splash Royalbunker

    15.08.2003 Ringfest Köln

    23.04.2003 Stockholm Schweden

    04.04.2003 Hengelo Holland

    04.04.2003 Rotterdam Holland

    03.04.2003 Eindhoven Holland

    20.03.2003 Frankfurt Batschkapp

    29.03.2003 Gazi Magusa - Famagusta Nord Zypern

    23.03.2003 Oberhausen / Druckluft

    14.03.2003 Izmir Karsiyaka

    08.03.2003 Istanbul Park Orman 'Anti War Concert'

    31.12.2002 Izmir Fuar Atlas Pavyonu

    ? ? .12.2002 Roxy Istanbul Taxim

    15.12.2002 Eskisehir

    14.12.2002 Ankara

    01.12.2002 Istanbul / Cukurcuma Refika 'Farkli bir brunch'

    08.11.2002 Bobingen

    ? ? .10.2002 Bakirköy Sinema / Tiyatro

    ? ? .10.2002 Kadiköy Baris Manco klt.mkz.

    ? ? .10.2002 Pendik Atatürk klt.mkz Fjarrde Varrlden

    20.09.2002 Böblingen

    26.04.2002 Bad Neustadt An der Saale All inn

    22.03.2002 Schneeverdingen

    08.03.2002 Cottbus Glad House

    24.02.2002 Istanbul Taxim Kemanci Alt

    21.02.2002 Istanbul Babylon Taxim

    16.02.2002 Hoyerswerda

    18.01.2002 Potsdam Lindenpark

    28.12.2001 Münster Dockland

    25.12.2001 München Neubiberg Türkisch Hip Hop Jam

    15.12.2001 Wien - Ö

    14.12.2001 Graz - Ö

    01.12.2001 Kitzingen

    30.11.2001 Aschaffenburg

    26.11.2001 Berlin

    23.11.2001 Potsdam

    03.11.2001 Berlin Türkisch hip hop Jam

    28.10.2001 Frankfurt Türkisch Hip Hop Jam

    27.10.2001 Nürnberg Türkisch Hip Hop Jam

    26.10.2001 Linz - Ö

    05.10.2001 Nürnberg

    29.09.2001 Niederklein

    21.09.2001 Bamberg

    15.09.2001 Erfurt

    01.09.2001 Hannover

    18.08.2001 Erfurt

    13.08.2001 Brandenburg

    14.07.2001 Saarbrücken

    29.06.2001 Essen

    01-04.06.2001 berlin hip hop sommer schule

    02.06.2001 Berlin Volksbühne mit CVE

    11.05.2001 Ankara

    28.04.2001 Böblingen

    17.03.2001 Berlin Record Release Of Hassickdir? 2

    16.03.2001 Cottbus Glad House

    10.03.2001 Berlin Maria

    08.03.2001 Berlin Juice Master Blaster SO36

    13.10.2000 leipzig

    15 / 30. 10.1999 U.S. Underground Attack Tour (Swollen Members, Souls of Mischief, DJ Hype, Kool Savaş, Fuat) (Berlin, Hamburg, Münich, Freiburg, Erfurt, Mannheim, Leipsig, Dresden, Köln, Dusseldorf, Bremen, Frankfurt)

    22.08.1999 Köln Musik Fest am Ring

    03.02.1994 Berlin Chip Hip Hop Mobile Presentation Party