Toplumsal Olaylar ve Ajitasyon Ruhu
YÖNETİM ERKİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN ÖNEMLİ HUSUS
Toplumsal olaylar her zaman ajitasyona açıktır. Toplu ölümler, afetler, felaketler, öldürümler, depremler hepsi her zaman ajitasyona açıktır. Yöneticilerin bu tür olayları ajite edebilecek dış ve iç güçlere, kirli maksatlı karanlık odaklara karşı önceden hazırlıklı olmaları şarttır.
Yönetici erki her zaman düşmanca hislere muhatap olabilirler. Yönetim her zaman tehlikelere maruz kalabilir. Yöneticiler her zaman özenilen bir mevki olduğu için kişisel hırs ve hasetlere açık bir kesimdir. O halde kötü niyetli odakların her türlü toplumsal felaketleri fırsat bilecekleri aşikardır. O halde ne yapılmalı bu tür kötü niyetlilerin bu tür planlarını önceden istihbar etmek ve önlemlerini buna göre almak güçlü devletlerin en önemli görevlilerindendir.
HA HALEP HA ŞAM
Bir karanlık kente düştüm eyvallah
Ne bir çiçek ne bir gülüş
Bir çiledir hayat bu gün
Örülür düğüm düğüm
YENİ ROMANIN İKİYÜZLÜLÜĞÜ
Batı olanca ikiyüzlü savaşını sürdürüyor. Batı derken kast ettiğimiz bu Yeni Roma her türlü entrikayı planlamakta, bu planları tüm bileşenleriyle beraber uygulamakta. Yeni Roma Müslümanların olanca zafiyetinden faydalanarak her türlü entrikayı planlayıp icra etmekte.
Yüzyıllardır yürütülen bu sinsi politika İslam dünyasını her geçen gün acze yuvarlamakta, dost görünen düşman dostluk maskesi altında düşmanlığını daha kolay ve rahat olarak uygulamaktadır.
Bu gün Suriye’de yapılan taktik savaşları bu görüşümüz kuvvetlendirmekte. Yeni Roma’nın batısı ABD ve AB, doğusu Rusya ve Çin nasıl dünya üzerinde mazlum İslam haklarını danışıklı dövüşle tokatlamakta, tokatlamakla da kalmayıp korkunç işkenceler altında ezmektedirler.
03.06.15 (CUMA)
Bu akşam acılar üst üste. Önce bir yavru kedinin ezilmesine tanık oldum, cız etti yüreğim. Sonra tv haberlerinde bir kadının maganda kurşunuyla öldürülüşüne canlı canlı tanıklık ettim. Bu iki sahne beni derinden yaraladı.
Duygusalım evet. Ama bu kadar duygusallığa yer vermeyen bence insan bile değildir. Kayınbiradere göre normaldi her şey. Yapacak bir şey yoktu. Bense o iki ayağını teker altında ezilmiş yavru kedinin acı çekmesine odaklanmıştım. Keşke ölseydi de bu acıları çekmeseydi dedim kendi kendime. Bu adam nasıl bu kadar hissiz olabilirdi. Sık sık kahkahalar atan bu adama şaşıyorum.
Kızıma ilendim akşam aramıyorsun diye. O da duygusala bağladı hemen. Kocasıyla tartışmış. O da aradı beni. Hastanedeymişler. Yasemin’in tansiyonu düşmüş. Görücüleri gelecekmiş. Kandil gecesi aranmamak etkiliyor beni. Dünürün ertesi gün de olsa araması bile olumlu izler bırakıyor bende.
MÜNAFIKLAR VE İSLAM DÜŞMANLIĞI
Adem as ile başlayan dünya macerası adalet ve zulüm terazisinde bir aşağı bir yukarı gidip gelmekte. Şeytanın Havva''yı kandırması Allah adına olmuştu. Adem ve Havva bütün saflığıyla bu Allah adına aldattığı o günden beri en vahim aldatma Allah adına yapılanlar olmuştur.
Onun içindir ki şer güçler inananları hep bu yöntemle kandırmış, hala da aynı yöntemi kullanarak aldatmaya devam etmektedir. İlk aldatmadan bu yana hak din mensupları en büyük darbeyi bu yoldan yemişlerdir. Şairin dediği gibi ‘Batıl hemişe batıl olur amma müşkül budur ki suret-i haktan zuhur eder''.
İşte bu gün bir defa daha bu çeşit aldatmayla karşı karşıyayız. İlk gün olduğu gibi tarihin her devresinde bu tip aldatmalar görülmüş, hala da görülmeye devam etmekte. Yahudi asıllı dönme münafık Abdullah İbn-i Seb''e''nin sureta Müslüman görünerek yaptığı fitneler İslam dünyasında derin yaralar açmış, asırla süren Şia belasının Müslümanların başına musallat etmiştir.
İSLAM VE DÜŞMANI YENİ ROMA
Müslüman dünyası bu gün inim inim inliyor. Bir yandan Yeni Roma’ın entrikaları, diğer yandan iç ihanet İslam dünyasını perişan etmekte, Müslüman insan her geçen gün daha büyük zulümlere maruz kalmaktadır.
Tam da Efendimizin bildirdiği gibi İslam artık kor bir ateş gibi; ne elle tutulabiliyor, ne de bırakılabiliyor. Tüm dünya İslam dünyasının karşısında birleşmiş durumda. Gün geçmiyor ki bir ölüm bir işkence, bir yerinden yurdundan edilme haberi gelmesin.
Bir yandan yoksulluk ve açlık sonucu ölümler diğer yandan kandırılmış ve aldatılmış insanlar. Üç kuruş için inancaları satın alınan zavallı Müslümanlar. Kardeş kardeşe düşman edilen, fitne ve fesatla iç savaşa sürüklenen Müslüman toplumlar. Dün Afrika’yı sömürerek felakete sürükleyen Yeni Roma bu gün önce Afganistan, sonra Irak sonra da Suriye, derken Yemen bütün İslam dünyasını istikrarsızlaştırmış, iç savaş ve buhran ve bunalımlar yaratmış, parçalanmaya sürükleyerek yutmaya hazırlanmıştır.
İslam son hak din olarak geldiğinden beri önce Yahudiliğin, sonra Hristiyanlığın düşmanlığının en büyük hedefi haline gelmiştir. Bu düşmanlık öyle sinsi, öyle planlı, o hainane bir şekilde icra edilmiştir ki Müslümanlar uyuşturularak adeta testereyle kesilmiştir. Sadece kesilmekle kalmamış, nesilleri de zehirlenmiş, yer yer köleleştirilmiştir.
YUSUF'UN HÜKÜMDARIN RÜYASINI YORUMLAMASI
Vaktaki Kral
Bir rüya gördü
Yorumlatmak istedi
NECİP FAZIL VE DOLAYISIYLA
25, 27 ve 29 Mayıs Necip Fazıl ve Dolayısıyla
ORTA DOĞU VE
YENİ GELİŞMELER
Orta doğu'da neler oluyor. Orta doğu coğrafyası yıllardır bitmeyen kaos ve karışıklıklar, buhranlarla kavrulmaktadır.
Bu coğrafya nedense hep dünyanın gündeminde oluyor,en büyük acılar bu coğrafyada yaşanıyor.
HZ.İSMAİL
2
İsmail dedi
Ey lain şeytan git
Ben uymayacağım sana
Beni isyan ettiremeyeceksin




-
İsmail Karaosmanoğlu
Tüm Yorumlarhaydi şair dostlar görüşelim