TÜRKİYE İLESAM GENEL BAŞKANI GÜVEN TAZELEDİ...
26-3-2016 da yapılan genel kurulda Mehmet Nuri Parmaksız yine güven tazeledi. Yeni yönetime başarılar dilerken, İki yıl önceki olağan genel kurulda ki anımı paylaşıyorum.
Merhaba saygıdeğer dostlar. Cümlenizi saygıyla selamlarken sevgiler sunuyorum. Her kurum ve kuruluşun olağan genel kurulu seçimi yaparak yönetim kurulu, denetim kurulu ve başkanını belirlediği gibi TÜRKİYE İLESAM üyeleri de 26-4-2014 tarihinde TÜRK TARİH KURUMU KONFERANS SALONUNDA hizmet kervanını belirlemiş oldu. Katılımın düşük olması bence rakip adayın olmamasındadır. Çünkü bir önceki genel kurulda yine bu başkanın galip çıkması için bu sayını iki katı katılım vardı.
Genel kurulun 26 nisan DÜNYA TELİF HAKLARI GÜNÜNE rast gelmesi isabet oldu. Bu vesileyle genel başkanımız sayın: Mehmet Nuri Parmaksız Türk dünyası kültürüne katkı sağlayan şairlerin, yazarların, sanatçıların gününü kutlayarak gündem konusuna göre konuyla ilgili çalışmalarından bahsetti. Kalem tutan ellerin, doğru konuşan dillerin, seven gönüllerin arasında olmam beni de çok mutlu etti. Bir çok gönül dostumla hasret gidermiş oldum.
TÜRKÜN TÜRK'DEN BAŞKA DOSTU OLMUYOR...
***** TÜRK DOSTU *****
Müslüman olunca düşmanlar bize,
TÜRLÜ ÇİRKEFLER LE DOLUSUN DÜNYA...
***** DOLU DÜNYA *****
Söyle be ne kadar yaşarım sende? ,
Gerçeğe dönmedi beklenen rüya,
TÜRK KANI TAŞIYAN YANDAŞLIK YAPMAZ...
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi sizlerin üzerine olsun. Gerçekten vücudunun damarlarında bir damla Türk kanı olan, hainlik, bölücülük ve yandaşlık yapmaz. Üzerinde huzur içinde yaşadığımız bu topraklar vatan, millet, bayrak aşkıyla savunmaya geçen kahraman askerlerimizin, polislerin canını feda ederek, kimi şehit, kimi gazi mertebesine yükselerek kazanılmıştır. Tarihi anımsadığımızda atalarımızın yaptığı fedakarlıkları unutmak nankörlüktür bence.
Son yıllarda barış sürecini istismar eden guruplar eline Molotof alarak polis ve askerlerimizin üzerine fırlatarak, özel ve resmi kurumları, iş yerlerini ateşe vererek ülkemizin huzurunu kaçırmaya devam etmektedirler. Özellikle doğu illerimize ve ilçelerimize, köylere yuvalanan teröristlerin bir çoğu yurt dışı vatandaşıdır. Bunları ülkemizi karıştırmak, bölmek, iç savaşı çıkarmak için yönlendiren sinsi düşmanlar asla amacına ulaşamayacaklar. Çünkü bir TÜRK dünyaya bedeldir, bunu bilsinler.
TÜRKİYE'M, İLİM, İLÇEM, KÖYÜM BAMBAŞKA...
Merhaba gönül dostlarım. Saygılar, selamlar ileterek sizlerle duygumu paylaşıyorum. Her insana doğup, doyup, büyüdüğü yerler artı eksileri olsa da yinede güzel gelir. Dünyanın öbür ucuna gurbete açılsanız da, ne kadar çok varlık içinde olsanız da, modern hayatlar sürseniz de Türkiye'ye olan saygınız,sevginizden zerre kadar bir eksilme olabileceğini düşünemiyorum.
Çünkü mecburen ülkesinden uzaklara gurbete gidip hasretle, özlemle yanıp tutuşan nice vatandaşlarımız var. Bazıları yeter artık deyip ülkesine dönerek çok kazanacağıma az kazanayım yöremde olayım deyip dönüş yapanlar da var. Hatta ölsem bile benim naaşımı yabancı ülkede koymayın deyip vasiyet edenler de var. Ailecek kesin dönüş yapan nice aileler var.
VARLIĞA ve YOKLUĞA ALIŞMALIYIZ...
Selamünaleyküm saygıdeğer gönül dostlarım. Hayat akışında artı ve eksilerle karşılaştığımız için her konuda sabırlı olmamız gerektiğinden varlığa ve yokluğa alışmalıyız diyorum. Çünkü yaklaşık düne kadar milyoner, milyarlık bildiğimiz insan bu gün için sefilleri oynamaktadır. Elbette dünya malı dünyada kalacak ama bu süre içinde de bizlere düşen görevleri yerine getirmemiz gerektiğinin bilincinde olmalıyız.
Her zaman için her yerde Allah'ın rızasını kazanacak işlerle meşgul olmalıyız. Çalışıp, çabalayarak döktüğümüz alın terinin helal mı, haram mı olduğuna dikkat etmeliyiz. Ata sözlerimizin içinde (Haydan gelen, huya gider.) diye bir söz vardır. Vaktini boş şeylerle geçirenler veya onun bunun kazancına göz dikip dolandırarak elde ettiklerini har vurup harman gibi savuracaklar. Bundan şüpheniz olmasın.
VARLIĞIN ÇAMURDUR... AKIBET TOPRAK
Selamünaleyküm duyarlı gönül dostlarım. Sizlerle yine yürek sesimde ki incileri paylaşma gereği duydum. İnsanoğlunun yoktan balçık çamurundan yaratıldığı, çeşitli organlarla donatıldığı bir damla meniden çoğaltıldığı, dünya nimetiyle yaşatıldığı halde, Yaradanın varlığına birliğine, peygamberlerine, meleklerine, kitabımız Kurana, hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanmayıp, haşa kafirliğine devam edip şeytanın yolundan giden niceleri var.
Dünya varlığını mühimseyip, parayı, pulu önemseyip, menfaat uğruna gülümseyip, bataklıkta bulunduğunu fark etmeyip gemisini yüzdürmeye çalışan niceleri var. Yetimin, öksüzün, fakirin, sefillerin farkında olmayıp sadece kendi ekseni etrafında ki yakınlarını tanıyan, onlarla dünyalık zevklerle lüks hayat yaşayan gözleri gerçeklere perdelenmiş niceleri var.
VATANDAŞ YETER ARTIK DİYOR..
10-Aralık gecesi İstanbul'da iki bombalı araçla yapılan saldırıyı kınıyorum. 38 şehidimize Allahtan rahmet dilerken, 166 yaralımıza acil şifalar diliyorum. 2015 yılının eylül ayında da 38 şehit vermiştik o günü de hatırlayalım..
Selamünaleyküm saygı değer gönül dostlarım. Türk milleti olarak iki gün içinde terör illetinin hain pusularına, tuzaklarına düşerek otuz şehit verirsek elbetteki o ülkenin vatandaşları bunca kayıp karşısında tepkisini ortaya koyarak yeter artık diyecektir. Türkiye'nin bir çok ilinde ve ilçelerinde şehitler ölmez vatan bölünmez yürüyüşleri yaparken pkk ve diğer terör mensuplarına lanetler yağdırıp kınamaktadır.
VİCDANI SIZLAYAN MERHAMET EDER...
***** VİCDANA BAK *****
Her kişi görevi düzgün yapmalı,
Allah dostlarından ibret kapmalı,
VUSLATA ERMEDEN ÖMÜR BİTİYOR...
Saygıdeğer dostlar: Her canlının hayali olduğu muhakkaktır. Ömrümüzün hitam bulacağı bu evrende negatif veya pozitif durumlarımız olabilir. Hiç kimse çizdiği hedefin tamamına ulaşamamıştır. Bazı kişilerin yaklaştığı anda ömrü hitam bulmuştur. Konu başlığımda belirttiğim gibi vuslata ermeden ömrümüz bitiveriyor. Mezarlıkları ziyaret edip kabir taşlarında ki kültürel yazıları incelediğimizde her satırından farklı anlamlar çıkarabiliriz.
Örneğin: Hızlı yaşadı genç öldü, cesedi yakışıklı gitti. Yavrumuz trafik terör kurbanı, ölüm ona yakışmadı. Buna benzer bir çok yazılar, şiirler vardır.
Acizane benimde bir arkadaşım hakkın rahmetine kavuşmuştu. Ölmeden önce onun evine ziyarete gittim ama ışığı yanmayınca geri dönmek zorunda kaldım. Yalnız yaşıyordu, eşinden, çocuklarından ayrıydı. Evlenmek istediği bayan da bir hafta içinde değerli şeylerini alıp ortadan kaybolmuştu.




-
Barış Yeşilçimen
-
Hilmi Serdengeçti
Tüm Yorumlarakıcı hoş bir şiir emeğinize yüreğinize sağlık zeki bey.P.PEHLİVAN
Haftanın Zeki ÇELİK'e nica başarılar diliyorum.
TÜRK ŞAİRLER BİRLİĞİ grubu adına