İki keçi önemli bir gün biri diğerini ibadete davet eder.
Diğeri sen git ben günah keçisiyim der.
İki yüzlü dünya tek yüz haline gelince yüzsüzlük sahneye devrimle bir tiyatro gibi yazar ve konur. Yargılama bitti yüzleş!
Günahları ile yükselenleri
Sırtında taşıyor köleleri
Üç kuruş çıkar adına
Satılmış kişilikleri
Önder Karaçay
Sözlü şiddet de en az fiziksel şiddet kadar varlığın tinine zarar verir.
Şiddetin telafisi yoktur. Kabuk tutsa bile bir şiddet yarası her an yeniden acımaya başlayabilecek onanması çok zor o yara her zaman şiddet gören insanın yüreğinde durur.
On yaşında kendi askerimizin yaklaşma vururum şiddetine rağmen yaşam serüveni çabam şiddetin şiddet doğurmaması üzerineydi. Asker sevgim bile darbecilere fazla gelmişti.
Devrim doz artışı ile Anadolu dan yeryüzünde gündemi belirleyen tek hakikat oldu.
Lotus çiçeği veya negis çiçeği ile de anılan kadim bilgeliğin pozitif enerji etkisi konuşulmaya başlandı.
İsmini söylemekten çekinen ve takip eden lotus çiçeği de kimse zamanı geldiği için yanıt olur.
Gönül bağı yüksek bir sorumluluktur. Toprak sevgisi üretir. Türk dışında hiçbir ulus ve dil bu duyguyu üretemez. Çünkü 'gönül' kelimesi ve duygusunun hiçbir dilde karşılığı yoktur.
▪️Önder Karaçay ▪️
Genel yarar adına gönüller bir olmadıktan sonra şahsı çıkarı bitene kadar bir arada duran kalabalıkların aldatıcı ve farklı örgütlere bölünmüş aynı yere dolaylı hizmet eden kötülük üreten güçlerin, bu kabalığın farkında olanlar karşısında hiçbir değeri yoktur. Gönül birliği yurttaş birliği olup en güçlü birliktir. Toplumsal yaşamda yurttaş iradesi üzerinde bir güç yoktur.
▪️Önder Karaçay ▪️
Su olsam senin gibi yaşama sessizce aktardım
Duymak istemezdim suyun hışırtısını
Duyduklarımdan biliyorum bunu
Çıkardım yükseklerin en yükseğine
Yaşama alçaklardan bakan alçaklıklar ve alçaklar gibi mi? Bakardım!
Yüreği kadar yer kaplayabilmiş olsaydı, cübbesinden soyunurdu insan cüssesi.
Yeryüzünde yer sorunu yok ki!
Olmasaydı her yeri kılıktan kılığa giren kaplama hırsı.
Gönülden sevenin hevesi olurdu gür sesi.
Bedenin hacmi büyüktür, yüreğin duygusu. Kapsama alanı tartışmasız su götürmez bir gerçektir beden kendi içinde kavranır iken ne heybetli bir duygudur gönülden yayılan sızı.
}{▪️Milyonlarca gönül yıkar, gün gelir bu yıkımın altından nasıl kalkar?
Gönül yıkan düşünür mü?
Hak düşünür!
Tin bedenden ayrıldı diye sala verirler, Ölen beden için hakkınızı helal ediyor musunuz diye soruyu da yalancılara sorar tiyatro oynarlar.
Tiyatro da rolü üstlenen her kimse koro halinde hakkı helal ederler.
Oysa ölen bedendir, tin ve hak yaşar bilmezler.
▪️➰▪️Hangi yır gönüllere açar yar
Sonra yara olur dil içinden insan söyletir
Tuzak kurar uzak bir iç tuzak
Dedirtir ki bana neden böyle uzaktan bakar o yar
Kendine insan ırak bakar
Negatif yüklü dilli insan insanı uşak yapar




Bu şaire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!