Recep Akıl - Küçük Dokunuşlar 981 - 990 ...

Recep Akıl
1013

ŞİİR


4

TAKİPÇİ

981- Başarma isteği her ne kadar hırs kavramını tetiklemek gibi bir handikap oluşturuyor olsa da aslında kaynağını kıskançlık duygusundan alır. ”Kıskançlığın oluşmasına izin vermeyerek hırsı ortadan kaldırmak...” Püf noktası bu olmalıdır. Hırsın yerini azim gibi daha olumlu bir anlayışa bırakmak kişiyi doğru bir rotaya sokar.

982- Kazanmak istemenin kötü bir yanı yoktur. Yeter ki yarışın şartları geçerli ahlâki ve toplumsal kuralların izin verdiği ölçüler içinde belirlensin. Ve yine bu kuralların herkese eşit olarak uygulanıyor olmasına dikkat edilmesi konusunda üzerine düşeni yapsın.

983- Kişisel bazda kazanmak bu dünya için ne kadar elzemse, aynı şey insanın ahireti için de geçerlidir ve ahireti kazanmanın yolu da bu dünyada girilecek yarışlardan alınacak dereceler sayesinde mümkündür.

984- Hayat bir şekilde sürüyor ve insan onun karşısında belirleyici olma çabasıyla Cenab-ı Rabbül Alemin’in tayin etmiş olduğu kesin sona doğru yürüyüp gidiyor. İnsan ise bu akışın içinde sanki bir yarışın içindeymiş gibi davranıyor ama o yarışın gereklerini de yerine getirmeyi ihmal ediyor ve bu rolünü nasıl oynayacağını bilemiyor.

Tamamını Oku