Hastane, ciddi bir yerdir. Az önce söylendiği üzere, ölümü geciktirmeğe çalışanların yeridir orası. Sellemehüsselam girilmez. Girmenin haracını vermek gerekir; bu haracın hemen hemen tümü yüz suyudur. Ama, yüz suyunun da çeşitleri vardır. Hastane, ölümünü geciktirmeğe çalışanların, daha doğrusu yazgısının kendisine haksızlık ettiğini düşünüp, bu yazgının ancak değiştirilmek, en azından el katılmakla gerçek yazgı olarak gerçekleşeceğine inananların umut bağladığı, tıp adı verilen gizli dinin, hekimleri, hemşireleri, hastabakıcıları, laboratuvarları, gizemsel bir gizlilik içinde korunan karanlık ya da yarıkaranlık odaları, aygıtları, işçileriyle, sözün kısası, irili ufaklı kulları, rahipleriyle yürütüldüğü yerdir.
Bizi kandıran o şarkılar, o mavi gece
O sıcaklığı beyaz ellerin, o ilk bakış
Sebepsizliğin sebep olduğu şafak vakti
O çok sevmek gecelerde o çaresiz aldanış.
Uzayan saçlar, alnında avuçlarımızın
İste o, insanin bir yerde, aşka boyun eğmesi
Devamını Oku
O sıcaklığı beyaz ellerin, o ilk bakış
Sebepsizliğin sebep olduğu şafak vakti
O çok sevmek gecelerde o çaresiz aldanış.
Uzayan saçlar, alnında avuçlarımızın
İste o, insanin bir yerde, aşka boyun eğmesi
??????????
??????????
Arkadaşlar bu bir düzyazı şiiri, Yazarımız marjinal ve felsefi bir yazar, klasik şiirlerden farklı ama türünde güzel bir düzyazı şiiri bence insanı mistik bir havaya sokuyor.. Aarada böyle değişik sunumlar olmalı teşekkürler günün şiir seçicisi...
Hastane yukarıdaki parçada anlatıldığı gibi bir yermidir değilmidir bu tartışılanilir, ancak şu varki yukarıda günün şiiri olarak seçilen parça tartışmasız şiir değildir. Şimdi şiir çeşitli dönemlerden geçmiş, işte manzumdu, mensurdu, efendim serbestti derken bunları az çok kabul etmişiz hatta süslü nesiride ama gel gelelim süslü nesir bile diyemiyeceğimiz düpedüz bir parça.
Hiç öyle bir yer değildir. Hastane;
Doktorların bilmedikleri halde bilirmiş gibi yaparak mahfettikleri hayatların, her boku bildiğini zanneden hemşirelerin ahkam kestiği, üzerinde sağlıkçı üniforması olan gerizekalı hademelerin bile ahkam kestiği, Allah'ı unutmuş ve insan doğrmaktan başka işi olmayanların tapnağıdır. Orda hastalığı tedavi edilecek insana değil, hastalığı sürüp giden insana ihtiyaç vardır. Kısacası Tıp dini, artık kapitalist aşağılık ve beceriksiz şerefsizlerin yaşadığı ve hastane de kanla beslenen şerefsizlerin ibadet alanıdır.
Çok geçerli
Bu şiir ile ilgili 6 tane yorum bulunmakta