ISPARTA DA ZEKİCE KÜLTÜR ve SANAT EVİ AÇILDI...
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. Selamlar ileterek Türk dünyası kültürüne her yönüyle katkı sağlayacak Zekice kültür ve sanat evi yine Türk dünyası şairlerin, yazarların, sanatkarların, müzisyenlerin, halkımızın katılımıyla 2-3- 2014 tarihinde saat: 10 da hizmete açılışının müjdesini veriyorum. Isparta belediyesinin sponsorluğuyla gerçekleşen Uluslararası Isparta Türk dünyası edebiyat buluşması verimli geçti.
Bu programla ilgili diğer bilgileri yazı metnimde ve şiirlerimde özet olarak anlatmıştım. Böylesine harika bir programın oluşmasına vesile olduğum için çok mutluyum. Programın ikinci gününde Zekice kültür ve sanat açılışının yapılacağı tüm halka afişlerle duyurulunca açılışta çok görkemli geçti. Dualar edildi, kurdele kesilerek kültür evine girilmiş odu.
Türk dünyası şair ve yazarları, ozanları, müzisyenleri sanat evini çok beğendiler. Antalya dan ailesiyle gelen Müzik hocası sayın: Ramazan Köse bey konuklara verdiği mini konserle coşturdu. Açılışta Belediye Sosyal işler kültür müdürü sayın: İrfan Veli Kayacan beyde bulundu. Konuklarımızı yalnız bırakmayan, hizmetini esirgemeyen başta belediye başkanımız olmak üzere tüm personeline teşekkürlerimi arz ediyorum.
Aslında Kültür ve sanat evi 27 şubatta Azerbaycanlı kardeşlerimizin gelmesiyle hizmet vermeye başladı. Misafirlerimin konaklamasından büyük memnuniyet duydum. Türkiye de ilk resmi olarak başlattığım kitap okuma ve kiralama sistemi ikinci el kitapların alım satımı güzel bir örnek olunca tüm yurda yayıldı. Bu vesileyle yüzlerce kişi iş yeri açtığı gibi belkide binlerce kişi bu yüzden ekmek yediği gibi milyonlarca vatandaş da ikinci el kitap pazarlayan müesseselerden istifade etmiş oldu.
..
ZEKİCE KÜLTÜR ve SANAT EVİ SİZİN EVİNİZ...
Merhaba gönül dostlarım. Saygılar, sevgiler, selamlar size. Mart 2014 tarihinde Isparta da gerçekleşmesine vesile olduğum Türk dünyası şairler ve yazarlar buluşması programı içinde açılışını gerçekleştirdiğimiz Zekice Kültür ve Sanat evi o günden bu güne bir çok misafirlerini ağırladı. Burada şiir ve müzik programları gerçekleştirildiği gibi istişare toplantıları da yapılmış oldu. Uzaktan gelen misafirler, hastalar kalabiliyor. Kurulmasına vesile olduğum sanat evim sizin eviniz diyorum.
Unutulmaz, taktire şayan istişare programını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. 4-12-2015 tarihinde Hocalarımı, Kansev derneği yönetimini, başkanı Cemaliye Bardakcı, benim gibi kanser rahatsızlığı yaşayan kader arkadaşlarımı, Anadolu sağlık meslek lisesinden bir grup öğretmen ve öğrencileri, Müdürü, bayan: Zafer Ulusoy'u, Göller Bölgesi Yazarlar ve şairler Derneği Başkanı değerli hocam Melahat Ecevit, Isparta Musiki derneği solist ve saz arkadaşları, SDÜ. öğretim görevlisi Emine Ersöz hocamı daha birçok konuklarımı ağırlamış oldum.
Yiyecek ve içecek ziyafetinden sonra açılış konuşmasıyla programı başlattım. Pes peşe hocalarım sahneye çıkarak duygularını dile getirmiş oldular. Sağlık meslek lisesi öğrencilerinden bir gurup öğrenci şiirler okudular, şarkı türkü söylediler. Bu arada kader arkadaşlarımla bire bir diyaloglar kurup rahatsızlıkları konusunda bilgi alıp fikir sahibi oldular. Samimi ortamda geçen program dinlemeye, görülmeye değerdi. Çünkü Musiki derneği sanatçıları... solisti Elif Akgül hanımefendi, Melahat Ecevit hocam konuklara şarkı ve türkülerle eğlendirip unutulmaz anılar yaşattı.
Bu arada eşim Cennet Çelik'de kırk iki yıllık aşkını simgeleyen, 40.cı evlilik yıl dönümünü ve 44.cü sanat yılımı kutlama amaçlı plaketini konuklar önünde sundu. Bende misafir konuklarıma metnimin altında paylaştığım şiiri okudum. Gerçekten de Zekice kültür ve sanat evi sizin eviniz diyorum. Hiç bir hane tek başına yaşayanla mutluluk simgesi oluşturamaz. Duygu düşünceni senin dilinden anlayanlarla paylaşmak gibi hayatta güzel bir şey yoktur. İşte bu sanat evim bu gayelerle vardır.
..
SANAT YILI KUTLAMASI MUHTEŞEMDİ...
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. Selamlar ileterek sanat yılımın kutlanması haberini daha önce sizlere şiirlerimle ve yazı metinli davetiye ile duyurmaya çalıştım. Katılım bilgilerini sunduğum halde hiç bir gönül dostum kesin gelirim diye haberde vermedi. Telefondaki ve mail adresimdeki mesajlara baktığımda da yine hiç bir dost geliyorum demedi. Ben bir haftadır 44. sanat yılımı kutlama ili ilgili en az yüz kişilik yiyecek ve içecek hazırlığı yapıyordum. Program saatine iki saat kalada yine hiç bir gönül dostum gelmedi. Nihayet kıymalı, peynirli pideler, ayranlar ve içecekler geldi.
Bende kostümümü değiştirerek hazırlık yapıyordum. Balkondan baktığımda bir arabanın sanat evime yaklaştığını gördüm. Artık şükretmeye başladım. Araçtan Burdurlu gönül dostlarım indi. Ardından bir iki araç daha geldi onlarda Burdurlu idi.
Hoş geldiniz diyerek karşıladıktan sonra espri yaptım. Isparta Zekice kültür ve sanat evine çok uzak olunca henüz hemşehrilerim teşrif etmedi dedim. Onlarda biz sana daha çok değer veriyoruz diyerek duygularını dile getirmiş oldular. Teşekkür ettim.
Program saati başlayana kadar hiç umudumu yitirmedim. Çünkü gönül dostlarımın bana sürpriz yapacağını biliyordum. O gün eşim çok hastaydı çocuklar onun istirahat
etmesi için ilacını verip sanat evinden uzaklaştırmışlar. Oğlumda baba benden sana hayır yok dedi. Bende oğlum sen gelen telefonlara bak sanat evime ulaşmak isteyen herkesi yönlendir yardımcı olmaya çalış dedim. Gelinimin bir arkadaşı beyin şoku yaşayınca oraya gitmiş. Kala kala kızımla ben kaldık. Misafirler artmaya başlayınca da samimi olduğumuz bir aileyi çağırdık ve misafirlere hizmet konusunu ayarladık.
..
K.K.T.C. Kurucusu ve 1.Cumhurbaşkanı merhum: R.Rauf Denktaş'ı anarken..
K.K.T.C. Kurucusu ve 1. CUMHUR BAŞKANI Merhum: R. RAUF
DENKTAŞ'LA DOSTLUĞUMUZ 22 YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR, BİLİM
ADAMI, İNANÇLI, KAHRAMAN LİDERİ RAHMETLE ANARKEN YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM, MEKANI CENNET OLSUN.
Tanışma ortamını kısaca özetlemek istiyorum. 1989 yılına kadar edebiyatın her dalında yüzden fazla eser yazıp hazırladıktan sonra yavru vatan içinde şiir yazmayı düşündüm. R.Rauf Denktaşa hayranlığım 1974 Kıbrıs barış harekatın da daha da arttı Çünkü sanat hayatıma 1971 yılında başkent ANKARA'da başladım savaş anında da oradaydım.
Askerlik yoklamamı yaptırdım sıramı bekliyordum. Biran önce askere gitmek yavru vatanımızın kurtuluşu için düşmanlarla savaşmak istiyordum. Nihayet asker oldum barış harekatı sona erdi Sivas, Malatya,Bingöl de görevimi tamamladım. Isparta'ya yerleştim. Yaşam mücadelesini sürdürürken sanat hayatımı da devam ettirdim.
..
SANAT ESERLERİNİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ...
Saygıdeğer gönül dostlarım: Sevgiler, selamlar ileterek sanat eserlerinin değerlerinin bilinmesi, hassasiyetini paylaşmaya devam ediyorum. Bu konu aslında tarihle bütünleşmeli diye düşünenler olabilir. Yani tarihi eserlerin yok edilmemesi için kıymetinin de bilinmesi gerektiği görüşüne katılıyorum. Ben bu konuda araştırmalarımı sürdürmeye devam ediyorum, hazırlık yapıyorum.
İstanbul da minyatür Osmanlı parkını ziyaret ettiğimde minyatür maketlere baktığım da adeta tarihe bir gezinti yapmış oldum. Her maketin başında kart takılınca bilgisayar programlı anlatımlar. var. Çanakkale, Eceabat, Haymana,
Zafer anıtı, Dumlupınar şehitliklerini ziyaret ettiğimde geçmişte yaşanan bir çok savaşlar gözümün önünde canlandı. Ziyaretleri mi daha önce paylaştım.
Tarihi eserlere sahip çıkalım koruyalım konusunu başka bir yazı metnim de işleyip, paylaşıma sunmaya çalışacağım. Çünkü bu konu da derin bilgiler gerekiyor. İlçemizin birinde tarihi ahşap bir camiyi ziyaret edip, namaz kıldım.
İnanın baştan sona ahşap yapıda metal olarak bir çivi dahi kullanılmamış. Bu ustalık beni hayretlere düşürdü. O günün imkanlarıyla bu günkü kıyaslanmaz.
..
HAYALLERDEN GERÇEĞE AZMİMİN ZAFERİ 17 ve son Bölüm
Saygıdeğer gönül dostlarım. Kurduğum hayallerin gerçeğe dönüşmesi için azmimin zaferini okuyarak, anlayarak sizlerde şahit olmaya sabırla özen gösterdiniz. Hayat hikayemin sadece özetini yazdığım halde sayfalar almadı. Henüz yazıp paylaşacağım nice özet konular var ama sizlerinde zamanınızı fazla almak istemem. Konuyu biraz daha özetleyerek sona doğru yaklaştım.
Gelinimin bir kızı oldu, torunum Ceren Cennet evin hükümdarı şimdilik odur.
Allah'ım sağlıklı ömür verirse özetlediğim anılarımı daha detaylı anlatarak (Benimde hayatım roman) isimli kitabımda toparlamaya çalışacağım. Basım için hazır olan (Köşemdeki inciler) Kitabım şiir yorumlarıyla ciltler halinde inşallah önümüzdeki yıllarda okuyucu hayranlarımla buluşacaktır. Allah ve insan aşkıyla bütünleşen, güncel ve diğer konuları içeren Guinnes rekorlar kitabına girmeyi tasarladığım tamamı 11 heceli, kafiyeli beş kıta şiirlerim var.
Heceli aynı ölçülerde yazan tanıştığım yüzlerce üstadım var biliyorum. Bu vesileyle tüm gönül dostlarıma muhabbetlerimi iletiyorum. Binlerce adet her konuda yazdığım şiirlerin çoğunluğu sekiz ve on bir hecede yoğunlaşmakta. Gül şehrimden uzakta, Diyarbakır da torunumun okulunda öğrencilerle birlik olmaktan büyük mutluluk duydum. Öğrencilerde benim sohbetimden, şiirden memnun kalınca teneffüse bile çıkmadılar. Çünkü tüm soruları cevaplıyordum.
Torunum Zeki diğer torunum Dilara'ya övünerek dedem benim okuluma geldi deyince diğer torunum da telefon ederek: Dedeciğim seni okuluma bende bekliyorum dedi. Beni tanıyan bir çok arkadaşım İnternet sitesinden arıyormuş ama bulamıyormuş çünkü kayıtlı değildim. Bilgisayar kullanımı da bilemiyordum. Oğlum ve arkadaşların ısrarıyla bende sayfa açtırmış oldum.
..
44. SANAT YILI KUTLAMA PROGRAMIMA DAVETLİMSİNİZ...
Merhaba: Saygılar, sevgiler, selamlar size gönül dostlarım. Türk dünyası kültürüne katkı sağlayabilmek için Allah'ın izniyle 44. yıldır edebiyatın her dalında kültür ve sanatımı icra etmeye çalışıyorum. Gönlüm sizlerle beraber olduğu içinde: 2015 yılı- 26- Aralık Cumartesi günü saat:12 den, 17 kadar devam edecek şiir ve müzik programıma Kalem tutan elleri, Doğru konuşan dilleri, Seven gönülleri davet ediyorum. Zekice Kültür ve Sanat evim sizler için vardır. Bu günüme davetlimsiniz.
Basın camiasındaki arkadaşlarımı da bu günü birlik programıma davet ediyorum. Gül şehrimde ulusal veya yöresel basın görevini sürdürenlerin içinde Zekice kültür ve sanat evimi görmeyenler, veya bilmeyenler olabilir. Bu onlar içinde bir fırsattır. 44 Yıllık binlerce arşivi merak eden herkese açıktır. Şairleri, yazarları, ozanları tanıma ve dinleme fırsatı bulacaklar. Sözün kısası görsel ve yazılı basını da davet ediyorum.
Göller bölgesindeki şairlerimiz günü birlik programıma rahatlıkla gelip, sonunda da dönebilirler. Bu günün duygularını şiirlerime yansıtmaya çalıştım. Zekice kültür ve sanat evi Isparta da Işık kent mahallesinde, Melek evleri karşısında 5726 sokakta no. 3 de 1. kattadır. Bölgeden gelen şair ve yazarlarımızı bindikleri otobüsler şehir merkezine ulaştırır. Belediye iş hanı önünden çeyrek kala,çeyrek geçe 17 numaralı Gölyaş halk otobüsüne binince 14 nolu otobüs durağında inince olgun evlerini, sokak numarasını görünce ulaşabilirler. Katılmak isteyenler [email protected] tel: 05063449909 mesajla bildirebilirler.
Program akışı şöyle olacak: Saat 12 de birlikte sanat evimde yemek yedikten sonra saat 13 de etkinlik başlayacak. Akşama kadar içecek ikramlar devam edecek. Programa katılan gönül dostlarım Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği başkanı Melahat Ecevit'in elindeki listeye ismini yazdıracak. Ben açılış konuşmamı yapınca protokol dan katılım olursa onlarında duygularını da aldıktan sonra Başkanımızın sunumu ile şiir ve müzik akışı devam edecek. Zamanı duruma göre uzatabiliriz.
..
Türkiye İLESAM edebiyat buluşması, konferans ve şiir müzik şöleni sayın: M.Nuri Parmaksız başkanlığında, Antalya il temsilcisi Mustafa Ceylan ve arkadaşlarının organizatörlüğünde Kemer de yüzden fazla şair ve yazar, ozan sanatkarın + üniversite öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti. Daima biz otelinde üç gün süren programın amacına ulaştığına şahit oldum. Isparta il temsilcisi olarak 13 kişilik grupla onurlandırmaya çalıştık. Allah izin verirse Zeki Çelik sanat evimi açarken Müzik,şiir şöleni düzenlemeye çalışacağım.
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MESLEK BİRLİĞİ İLESAM...
Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği, kısa adıyla "İLESAM", bir dernek ya da vakıf değildir; bir meslek birliğidir. Meslek Birliğimizin adı 1951 tarihli ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile verilmiştir. İLESAM, bu kanunun 1983 tarih ve 2936 sayılı kanunla değişik 42. maddesiyle, Fikir ve Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birlikleri ve Federasyon Hakkındaki Tüzük hükümleri uyarınca kurulmuştur.
Meslek Birliğimizin kuruluş statüsü, Ankara Valiliğinin 01.09.1986 gün ve 065.051/4979 sayılı yazıları ile onaylanmış ve Birlik Tüzel Kişilik kazanarak 12.01.1987 tarihinden itibaren faaliyete geçmiştir. Merkezi Ankara’dadır.
’İLESAM'ın temel fonksiyonu, bilim ve edebiyat eseri sahiplerinin mali ve manevi haklarını korumaktır. Kanunumuz fikri eserleri, müzik, sinema, güzel sanatlar ve bilim/edebiyat olmak üzere dört kategoride toplamıştır. Müzik, sinema ve güzel sanat eserleri dışında kalan tüm eserlerin (bilim, edebiyat, bilgisayar programı, harita, mimari vs.) sahiplerinin ve mirasçılarının mali ve manevi haklarını korumak İLESAM'ın sorumluluk alanında bulunmaktadır.
..
BÖLGESEL ve YÖRESEL BASINIMIZA TEŞEKKÜRLER...
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım ve meslektaşlarım. Sizlerin her zaman her yerde sonsuz gayretlerinizle hizmetler sunduğunuzu biliyorum. Acı tatlı anıları da paylaşma gereği duyuyorsunuz. Bölgenizdeki, yörenizde ki tüm haberleri toplumu bilinçlendirmek için maddi ve manevi riske girerek aktarıp verimli oluyorsunuz. Zaman içinde tehlikeler de atlatıyorsunuz. Sizlerin her hizmetinizi taktirle karşılıyorum ve basın camiasını yürekten alkışlıyorum.
Bölgesel ve yöresel basına minnettarlık duygularımı elbette şeffafça yansıtma gereği duyuyorum. ZÇY yayınlarını kurmadan önce sizlerle iç içe olmaya çalıştım. Kitap okuma ve kiralama sistemini başlattıktan sonra bazı gönül dostlarımın, ve camianın dikkatini topladım. GBYŞ Derneğini kurunca dernek bülteni Duygu Selin'in imtiyaz sahibi olarak yayımladıkça sizlerden biri oluverdim. Beş çeşit her tür şiir kitaplarımın yayınlanışı, on beş sayı dernek bülteninin okuyucularla buluşması dostlarımın ufkunu aydınlattı.
Dernek başkanlık görevim YCYY Derneği ile devam etti. Dünyada hiç benzeri olmayan yuvarlak, ortasından minareli proje taslağının tamamen şahsıma ait olmasıyla benim ve halkımın, belediyenin destekleriyle üç yıl içinde kısmen, beş yıl içinde tamamen müminlerin ibadetine açılması onur vericidir. Toplumun menfaatine sunulmasına vesile olduğum her hizmeti zaman çerçevesinde halkıma yansıttığınız için sizlere gerçekten minnettarım.
Mart ayının başında Türk dünyası şair ve yazarların, sanatçıların, halkımın katılımıyla gerçekleşen ZEKİCE KÜLTÜR ve SANAT EVİ açılışında bölgesel ve yöresel basından hiç bir arkadaşım teşrif etmeyince, tebrik etmeyince çok üzüntü duymuştum. Seçim atmosferi yoğunluğunuzu da bildiğim için kendimi teselli etmeye çalıştım. Katılımcıların haberi dünyaya yansıtmaları mutlu etti.
..
GÖRÜŞ GÜNÜMDE KANSEV ve DERNEK ÜYELERİ VARDI...
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. Acı ve tatlı anılarımdan İnşallah rahatsız olmuyorsunuz dur. Duygularımı sizlerle paylaşarak bende moral bulmaya çalıştım. Dünya da yılda on milyondan fazla ölümle sonuçlanan kanser vakıası maalesef ülkemiz dede yılda yüz binden fazla can almaya devam ediyor. Bir kanser hastası olarak gerçekten ölümden korkmuyorum ama amelsiz kul hakkıyla borçlu gitmekten korkuyorum. Allah demek ki bizleri çok seviyor ki hastalıkla imtihan etmektedir.
İnşallah Rabbıma olan kulluk görevlerimizi yerine getirerek huzuru mahşerde mahcup olmayız. Ameliyat sonrası KEMOTERAPİ aldığım için doktorumun da ikazı üzerine on dört günlük ziyaretçi yasağına uymaya çalıştım. Tabi ki bu süre zarfında gönül dostlarımdan beni görüp gönüllenmek isteyenler oldu. Onlara da karşıdan el sallayarak diyalog kurmaya çalıştım. Bazen maske bile yetersiz kalmaktadır.
Tüm hastalar şifa bulmak istiyorlarsa enfeksiyon kapmamak için çeşitli önlemler almaları gerekiyor. İlaç almadığım günleri fırsat bilerek gönül dostlarımla da bire bir görüşebilmek için Türkiye de benzeri olmayan maddi imkanlarımla oluşturup kırk dört yıllık arşivimle içini dekora ettiğim, Türk dünyası şair ve yazarların katılımıyla açılışını yaptığım Zekice kültür ve sanat evimde de misafirlerimi ağırladım.
Benim yaptığım her programda katılımın yüksek olduğu gibi basın camiasından mutlaka katılanlar olur ve manşet oluşmasa da köşe yazılarıyla duyurulmaktadır. Rahatsızlığım KANSEV derneğini bizzat ilgilendirdiği için ilk defa başkanı Semiha hanımı ve dernek üyelerini tanımış oldum. Kurulmasına vesile olduğum GBYŞ Dernek başkanım hocam Melahat Ecevit de arkadaşlarıyla birlikte onurlandırdılar.
..
HAYALLERDEN GERÇEĞE AZMİMİN ZAFERİ 5 - Bölüm
Saygıdeğer gönül dostlarım: Her Türk evladı gibi bende vatan, bayrak aşkıyla milletime hizmet edebilmek için çaba sarf ediyordum. İş yerimden izin alarak askerlik yoklamamı yaptırdım. Patronum ve ailesi beni çok sevmişti. Hatta kızları da sempati ile yaklaşıyorlardı. Benim nişanlı olduğumu bilseler de büyük kız ilgi duymaya başlamıştı. Ben sevdiğime ve ekmeğini yediğim yere nankörlük edemezdim. Hayalimde hep örnek insan olma düşüncesi vardı.
Uzun süre nişanlı kalmamın sebebi de bana eş olacak birinin sevgiyle yaklaşmasıydı. Nihayet beklediğim mektubu almıştım. Nişanlımdan sevgiden, yuva kurmaktan söz eden cümleleri defalarca okudum. Düğün tarihi belliydi benim köye dönmemi bekliyorlardı. Beraber kaldığımız arkadaşlarla sırrımızı paylaşıyorduk. Düğün için biriktirdiğim paraları yatağımın içinde sakladım. Gideceğime yakın maalesef tuvalet penceresinden eve hırsız girmiş çalmış.
Akşam eve geldiğimizde fark ettik. Arkadaşlarım bizimde sigaralarımızı çalmışlar dediler ama ben onlara inanmadım. Çünkü ben ağlarken onlar alay edip gülüşüyorlardı. Onlardan ne kadar çok kuşkulan sam da gözümle ben görmeyince suçlayamazdım. Sigara içmiyordum, kötü alışkanlıklarım yoktu.
Şiir yazma hobim devam ediyordu. Defterlerim doldukça çok mutluydum.
Yol harçlığım kalmayınca mecburen bir kaç ay daha başka bir iş yerinde çalıştım ve o arkadaşlardan da uzak durmak zorunda kaldım. Başkent Ankara bana çok şey öğretmişti. İnsanların menfaat uğruna iki yüzlülüğünü fark ettim. Bazı hediyeler alarak köyüme döndüm. Uzun süre yöremden uzak kalınca insanların bakış açısı değişti. Ben memurum diyenlere bende şairim deyince onlarda o sanatın maddi gelir sağlamayacağını ifade ediyorlardı.
..
ISPARTA VALİMİZİN SANAT EVİMİ ZİYARETİ...
Saygıdeğer gönül dostlarım. Bu günlerde her zamankinden daha çok mutluyum. Çünkü Isparta valimiz sayın: VAHDETTİN ÖZKAN bey ZEKİCE KÜLTÜR ve SANAT EVİMİ 16-4-2014 de saat: 13 ve 14 arası ziyaret etti. Türkiye'nin gül bahçesi Isparta şehrimi şiirlerimle, köşe yazılarımla Türk dünyasında tanıtabilmek için yaklaşık 44 yıldır çabamı sürdürmekteyim. 1977 yılından bu yana da gül şehrimin merkezinde ikamet etmekteyim.
Şahsım adına vesile olduğum kültür faaliyetlerimi zaman zaman köşe yazılarımda anlatmaya çalıştım. Sanat evimin hediyesi olarak dağıttığım. Hayallerden gerçeğe azmimin zaferi kitabımda bazı konuları özetledim. Bu kitabımı sayın valimiz: Vahdettin Özkan bey birazını okuduğunu ifade ederek ziyaret etme gereği duyunca ve sözünde de durunca inanın çok mutlu oldum.
Benim duygularımdan anlayan eski Isparta valimiz sayın: Halil İbrahim Daşöz'ün kulakları çınlasın. Bu vesileyle saygılar selamlar iletiyorum. Çünkü onun döneminde ki kültürel faaliyetlerde zaman zaman yer alıyorduk. Türk dünyası şairlerinin gül şehrimizde buluşmasına vesile olduğu gibi, Isparta şiirleri antolojisinin özel idare tarafında basılıp dağıtılmasına vesile oldu.
O günden bu güne kadar gelen giden valilerimiz nedense şair ve yazar, ozanlarımızın duygularına kulak tıkadılar. Aslında bu konuda hizmet eden bazı yetkilileri sorgulamak gerek. Çünkü mülkü amirlerimiz sunulan teklifleri elbette zaman çerçevesinde değerlendirir. Bizleri unutturmak isteyenlere tüm gönül dostlarım adına hakkımızı helal etmiyoruz. Çünkü 12 yıldır hiç bir gönül dostumu kültürel faaliyetlerde halkımızla buluşturamadılar, bir mikrofon dahi uzatmadılar. Arkadaşlarımın sitemini şeffafça ifade etmek zorundayım.
..
TÜRKİYE İLESAM GENEL BAŞKANI GÜVEN TAZELEDİ...
26-3-2016 da yapılan genel kurulda Mehmet Nuri Parmaksız yine güven tazeledi. Yeni yönetime başarılar dilerken, İki yıl önceki olağan genel kurulda ki anımı paylaşıyorum.
Merhaba saygıdeğer dostlar. Cümlenizi saygıyla selamlarken sevgiler sunuyorum. Her kurum ve kuruluşun olağan genel kurulu seçimi yaparak yönetim kurulu, denetim kurulu ve başkanını belirlediği gibi TÜRKİYE İLESAM üyeleri de 26-4-2014 tarihinde TÜRK TARİH KURUMU KONFERANS SALONUNDA hizmet kervanını belirlemiş oldu. Katılımın düşük olması bence rakip adayın olmamasındadır. Çünkü bir önceki genel kurulda yine bu başkanın galip çıkması için bu sayını iki katı katılım vardı.
Genel kurulun 26 nisan DÜNYA TELİF HAKLARI GÜNÜNE rast gelmesi isabet oldu. Bu vesileyle genel başkanımız sayın: Mehmet Nuri Parmaksız Türk dünyası kültürüne katkı sağlayan şairlerin, yazarların, sanatçıların gününü kutlayarak gündem konusuna göre konuyla ilgili çalışmalarından bahsetti. Kalem tutan ellerin, doğru konuşan dillerin, seven gönüllerin arasında olmam beni de çok mutlu etti. Bir çok gönül dostumla hasret gidermiş oldum.
İLESAM 13. genel kurul aday listesi yönetimi ve denetimi şu isimlerden oluşmaktadır: Asil üyeler: Mehmet Nuri parmaksız, Prof. Dr Tuncay Gülensoy,
Prof. Dr Nurullah Çetin, Cemal Tuzcuoğulları, İlter Yeşilay, Pehlivan Uzun, Doç. Dr Ayfer Yılmaz, Arif Bük, Hakan Yılmaz. Denetim Asiller: Bilal Dilsiz, Sevimbike Polat, Salih Kozan, Suna Güvel, Tarık Torun. Haysiyet kurulu Asiller: Hayrettin İvgin, İsa Kayacan, Nail Tan, İbrahim Engin, Hanefi Işık.
..