Öyle vaya böyle Şiiri - Necmi Dayan

Necmi Dayan
427

ŞİİR


9

TAKİPÇİ

Öyle vaya böyle

Rahmetli annem çocuklarını yazları içini ılık suyla doldurduğu leğende hacı şakir sabununu
(kıpraşırsak filan) kafamıza vura vura yıkardı..

Elitlere de anne lazım. Bu elitlerde sonuçta insanlar yani. Aklanıp paklanmaları için saf sabunla temizlenmeleri lazım. Hem içleri hem dışlarıyla lifi köpürte köpürte her taraflarına sürte sürte.

Aslında yoksullarda çok ezilirler. Bunlardan bazıları daha çocukken " görürsünüz siz" ile başlayan kelimeleri boş yere kaşlarını çata çata söylemezler. Büyüdüklerinde makam.mevki fabrikada patron para piyasasında yönetici olduklarında o " görürsünüz siz " in hakkını verirler.

Aslında durumları iyi olan çocuklarda büyüdüklerinde ailesi doymak bilmiyorsa, doymak bilmez. Daha çok daha çok ister. Bitmez istekleri..Bunlarda doğal olarak büyüdüklerinde arkalarında bıraktığı enkazın farkında bile olmazlar.

Ekonomi doymak bilmeyen insanların tekelinde olunca ters takla atar. İnsanlarsa bu tür ekonomilerde korkutulur. Yani derler ya ağacı yaşken eğilmeli yoksa eğilmezse ilerde bizi eğerler.

Ekonomi dibe çaktığında akla hayale gelmez neler yaşarız neler..Savaşlar masum kalır..

Bu yüzden çok bilmişler ortaya çıkarlar. Konuşurlarda konuşurlar. İşin en acı tarafıda
bu konuşanların hepsi halkı aydınlatmak amacında değilllerdir. Hepsi aldıkları görevi
yerine getirirler..

Necmi Dayan
Kayıt Tarihi : 30.09.2026 11:20:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!