Mayis ve Sonrasi Şiiri - Seyfi Karaca

Seyfi Karaca
5240

ŞİİR


14

TAKİPÇİ

Mayis ve Sonrasi

Mevlana`nin tüm Tasavvuf Felsefesi`ni özetleyen; ve benim de takdir edip yürekten katildigim sözü vardir ya hani ; `bizim mezarlarimizi baska yerlerde aramayin, aski ve hakikati yar diyar bilenlerin sevgiyi yasayan ve yasatan gönüllerindedir bizim kabristanimiz ` diye kisaca özetle..

Dogru dürüstlügünü yapmaciksiz ve yalansiz kendi YALIN CIPLAK gercekligi ve samimiyetiyle saglayan; icerik konusunda evrensel varolusa dair her seyi kucaklayip kapsayan; yasamsal döngüsünde ve hayati devamliliginda sonsuz ve sürekliligin bitmez tükenmezlik kagnagini önceleyen ve ilkesel kaideye baglayan kutlu mirasin her daim somut verilerle kendini adinlik yarinlara tazeledigi ve cagdas güncellemelerle kalici insani degerleri zenginlestirdigi yasama sevincinin denge unsuru ve kaynak kökenidir burasi cünkü. Burada duruma göre degisken kaypakliga asla yer ve iltimas yoktur. Kimsenin kimseye zorlayici hükümranliklarinin kölesi veya kulu olma gibi asagilik veya düskünlük dayatmasi yoktur. Kökten gericilik veya kincilik yoktur. Kücük büyük cikarlari ugruna esya fetisisti mala mülke ve servete tapinan; insanligini üc kuruslugun haysiyetsizligi satisina cikarip murdar eden gammazlik kibir dalavere dümen dolap filim polüm poturna entrika kahpelik firildaklik iki yüzlülük kaypaklik döneklik tutarsizlik desise fitne fesatlik acimasizlik gibilere hic yer yoktur. Dogustan beri ve hatta ölse dahi paha bicilmez mezarina ayricalikli üstün seckinlige mermerden mozaikten dayali döseli kendini herkesten farkli göstermek icin tüccar olup dünya alip satanlara da yer yoktur. Iblise de yer yoktur, her yoldan firavunlasmak icin haset fesat hile ile kibir göteris doyumsuzluk tamahinin her gün kisiliginden ve karakterinden bazar bozarak can cekisen nemrutlasanlara da yer yoktur. Mahluklasmis insan modeline de yer yoktur. Her sey ve her yer benden sorulur bezirganlarina da yer yoktur. Zorbaya da yer yoktur. Insan sekli ve kilifina formatlanmis sahtelige ve soytariliga da yer yoktur. Zalime de yer yoktur. Zuluma hele hele hic yer yoktur.

Özellikle de ANA RAHMiNiN sadece dölenme yatagi olarak insani dar kapsamli,yitik, corak ve islevsiz kildigiyla, günümüzde bütün ayrintilari, özellikleri, boyu, karakteri, cinsi, rengi, bedeni katalogtan siparis edilerek dogurtulan DIGITAL KLONLAMALI insan modelinden sonra, yedigi ictigi zaten pisiko manyak asabi ve sorunlu ruhsuz iliskisiz cogalmalarin bütün hayati boyunca kök hücrelerine kodlanmis olan tahammülsüzlügü, doyumsuzlugu, degiskenligi, istikrarsizligi, siddeti, acimasizligi, bencilligi, siddeti, vahseti ve kötülügü besleyip büyüten; ve artik akli fikri vidani ilgisi duyumu bellegi bilinci hic bir saygin ve dogal özelligiyle eskiden beri bildik tanidik insana benzemeyen; zehir zikkim hormon kimyasallarinda bagimlilik pazar piyasasi kurulu olan; yarisan dögüsen bogusan mesafelerde her sey ve herkes birbirine ebediyyen sonlanmak icin aidiyetsiz mutsuz cinnet cerahatleri sarmalinda dogar dogmaz ölmekte.
Bunun icindir ki hareket eden fotograflardir ya hayat dünya ve insan…aramizdan ayrilirken sevgi ve aidiyet bagi evrenini bize ve bizden sonraya daim kilmak icin fotograflarini hatira degterlerimize, mezarlariniysa topraktan ziyade kalbimize gömdü birakti ve gittiler, bizden evvelkiler. Dilerseniz anladiginiz bilmediginizi de konusurlar onlar sizinle, dilerseniz hic bikip usanmaksizin hic kimselerle derlestiginizi duyar dinlerler. Dilerseniz kimlikte yazili olandan cok ebe dede ata ana yurt dünya ahiret sonsuzlugunda tasaniza sevincinize can ciger olurlar. Dilerseniz dolapta sakladiklari, ömürde kalan son dünya mirasini, evini barkini minderini sokagini esigini cayini caydanligini gidecekleri yolu durduklari zamani hatta yasadiklari tüm insanlik evrakini da size birakip teslim ederler. Dilerseniz hic konusmayis ebediyyen sussalar dahi göz bebekleri gibi sizi sakinir her karsilikli bakisan ziyarette size bitmez tükenmez yasam kaynakligi, insan yakinligi, huzur dirayet ve güven ortakligi sunarlar.
Yunus da ( siirin asli Ahmet Yesevi`nindir Yunus bu siiri kendince yorumlamistir )

Ne varlikla ögünürüm /Ne yoklukla yerinirim /Askin ile avunurum/ Bana seni gerek seni
Cennet cennet dedikleri/ Birkac melek bir kac huri/ Isteyene ver sen onu/ Bana seni gerek seni
Insana ve yeryüzü hikayesine iliskin konuyu aynisindan islemis ve özetlemistir

Nisan / 25

Seyfi Karaca
Kayıt Tarihi : 28.4.2025 13:36:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!