961- İnsan olmak yaratanın bahşettiği bir durumdur. Ama insan kalmak kişinin sadece kendi elinde olan bir şeydir.
962- Geçmişte ve hatta günümüzde yok olup ortadan kalkan toplumların hemen hepsinin en önemli zaafı, ahlaken düşük olmalarıdır. Ahlak kişisel olduğu kadar toplumsal yapılanmayı da ayakta tutan unsurların en önemlilerinden biridir.
963- Kendimizi fazla ciddiye almayalım, sıkmayalım, zorlamayalım. Her zaman Yaratan'a bize verdiği sonsuz nimetlerden dolayı şükredelim. Yerine göre eğlenelim de ama asla elenmeyelim. Ve yüzümüzden gülümsemeyi hiç eksik etmeyelim.
964-İnsan hata yapar. Zaman zaman vehimlere de kapılabilir. Bu çok normal bir durum… Normal olmayan bunu göremiyor olmasıdır. Zaten hatalar zincirinin uzaması da bu körlük sebebiyledir.
hızla alçalan bulutlar
karanlık bir ağırlık
hava ağır toprak ağır yaprak ağır
su tozları yağıyor üstümüze
özgürlüğümüz yoksa yalnızlığımız mıdır
Bu şiir ile ilgili 0 tane yorum bulunmakta