221-Her insanın şeytanı kendi içindedir. Onu başka taraflarda araması beyhude bir çabadır ve hiç bir anlamı yoktur. Çünkü iyi de kötü de kişinin kendi tercihiyle ortaya çıkan bir şeydir. İnsan içindeki hırsı kendi eliyle besleyip büyütür ya da yok eder. İçimizdeki şeytan biz nasıl istersek öyle olur. Ya kocaman bir sorun olarak bizimle birlikte yaşar ve bizi esir alıp hayatımızın her anına müdahale eder ya da zararsız bir nesneden öteye geçemez, giderek yok olur.
222- Çoklar teklerden meydana gelir. 'Koskoca gölde bir damla eksik olsa o göl ne kaybeder? ' dememeli insan. Çünkü o zaman o göl bir damla kaybeder.
223- Ne kadar gizlenirse gizlensin mutlaka açık verecek bir yanı kalır insanın. Amaç kandırmak değilse eğer, kişi o zaman en net ve gerçek haliyle kendisini göstermelidir. Çünkü zaten yaratılışında var olan dürüstlük kavramının gereği budur.
224 - Hiç kimse yalnız değildir. Yalnızca öyle sanır. Herkes kendisiyle birliktedir ve ne yazık ki bunun da farkında değildir. Zaten insan kendi varlığının farkına varabilmiş olsaydı Allah’ın ona vermiş olduğu hayat nimetini İlahi İrade’nin istediği gibi kullanır ve bu dünyaya gönderiliş sebebine uygun hareket etmiş olurdu.
Yakında adem dirler bir şehre azîmet var
Uçdı bu fezâlardan mürg-ı dil-i nâlânım
Ârâm idemez oldum efkâr-ı seyâhat var
Köşe bucak kaçarız, köşelerden dörtbucak,
Sivri kalan her köşe, dört köşeyi bulacak,
Malum ya her köşemiz, ahlâk-ı seyyiden,
Uzaklaşıp kurtulsa, belki mutlu olacak.
------Bedri Tahir Adaklı
Deyiverdim Üstadım..
Özlemişim, nihayet
görüştük.. Saygılar..
Bu şiir ile ilgili 1 tane yorum bulunmakta