Sakın kibirlenme sonuca bir bak
Şeytanı doğurdu, alevden kaltak
Adem’e sarığı, giydiği donu
Tevâzu içinde üretti toprak
Kayıt Tarihi : 20.4.2022 03:31:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.

Sakın kibirlenme sonuca bir bak
Şeytanı doğurdu, alevden kaltak
Adem’e sarığı, giydiği donu
Tevâzu içinde üretti toprak
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
© Copyright Antoloji.Com 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Antoloji.Com'a aittir. Sitemizde yer alan şiirlerin telif hakları şairlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Şu anda buradasınız:Kaltak Şiiri - Halit Korkmaz
Şiir ID : 3355365 - 21 Temmuz 2025 Pazartesi - 14:09:34
Hayırlı çalışmalar.
Sn Cihat Şahin
"Şeytan" ismi çok anlamlı bir kelimedir. Şeytan, Kur'an'da 88 yerde geçer. Büyük çoğunlukla şeytandan kasıt kötü insanlardır. Şeytan, maharet isteyen iş ve meslek kollarında zuhur eder.
Kur'an'da insan güdüleri de şeytan olarak addedilir. Özellikle öfke, aşk, korku, nefret gibi güdüler insan beynini yönetmeye başlarsa buradaki zuhurat şeytan olarak addedilir.
İçerden gelen güdü, dışardan gelen dürtüdür. İçerden gelen güdüde, dışardan gelen dürtü de şeytandır.
Renk kattınız.
Müteşekkirim.
Halit Korkmaz
Naçiz
Sağlık kelâmınızla şiir çağlasın Sn Halit Korkmaz bey
En derin saygılarımla, başarılar dilerim.
Sn Ahmet Durgut
"Dost" saf su olmalıdır.
Sözlerin en güzeli ondan gelmeli, o'na gitmelidir.
Hayırlı ömürler dilerim.
Saygılarımla.
Halit Korkmaz
naçiz
TÜM YORUMLAR (4)