HIRKA-İ SAADET
İkinci Dünya Savaşı 'nda Almanların İstanbul ' u bombalama ihtimali vardı.
İsmet İnönü tüm hazırlıkları önceden yaptırmıştı. Niğde 'de ki Ak Mederese ve Sarı Han'ı hazırlattı bu müzelere Topkapı Sarayı ikinci müdürü Lütfü Turanbek ve 30 memuru görevlendirdi. Niğde insanı bu 30 memurun neden bu müzelere atandığını hiç bilemedi. Çünkü her şey gizli idi.391 sandık hazırlanmıştı bu sandıkların içi ve dışı çinkolu idi. Bütün kutsal emanetler(Hırka -i Saadet, Hırka-i saadetin saklı olduğu altın sandık, Hz Muhammed 'in ayak izi, sakalı, dişinin parçası, kabir toprağı ve mührü,kılıçları, kabzası, oku, yayı, kabe kapılarından birinin anahtarı diğer bütün kutsal emanetler 48 vagona yüklendi.) İstanbul 'dan Niğde'ye getirilmişti. Yıl: 1942
1943 'te İnönü Adana' da Churchill 'in teklifi ile buluşacaktı. İsmet İnönü Atatürk 'e yurdu gezdiren beyaz trenle 29 Ocak 1943 ' te Adana ' ya hareket etti ve 30 Ocak 1943 ' te Niğde' de tren durdu. Kutsal emanetleri yerinde ziyaret etti.
Bu emanetler 1947 ' ye kadar Niğde ' de kaldı.
Ey Türk evladı,
Senin Türklüğünü damarlarındaki asıl kanı hiçe sayıp da yurdunu seni bölmek isteyenler var. bu konuları bilmediğimizden yararlanıyorlar. Oyuna gelme. Bu memleket Türk 'ü ile Kürt'ü ile Çeçen'i, Çerkez i,Laz'ı, Arnavut 'u vs kuruldu. Bir çimento gerekiyordu o da memlekette en çok Türk olması., Türk 'ün Anadolu'yu elde etmesi ile 'Ne mutlu Türk'üm diyene'' ile Türklük getirildi. Bu çimentoyu yıkmak isteyenler var. Seni darmadağınık etmek isteyenler var. Atatürk' e dokunamamaktan ki ona bile bazan dokunarak İsmet İnönü 'ye yüklenenler var. Sakın oyuna gelme. O kutsal emanetleri şimdi ziyaret ederken Atatürk'ü, İnönüyü hatırla. Onlar daha dindar onlar daha milliyetçi onlar daha halkçı idi. Yürekleri insan sevgisi ve barıştan yana idiler.
Elime ne geçtiyse yitirdim
Biraz daha yaşayacağım
Yalnız bir şey biriktirdim
Bir bakış, bir görüş, bir duyu, bir düşünce
Bu şiir ile ilgili 0 tane yorum bulunmakta