GEMEREK GÜNDEM GAZETESİ KÖŞE YAZIMDAN
Merhaba Gemerek Gündem Gazete takipçileri. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. 1936 yılında o zamanın Romanya'sı, şimdiki Bulgaristan'dan gelen göçmen ailesinin 3 kız 2 erkek çocuklarından en ufaklarıyım.
1957 - Yılında Sivas - Gemerek, Karagöl köyünde doğup, gençliğimin en heycanlı yıllarını Karagöl köyünde yaşadım. Anadolu ve Rumeli benim için bir bütündü. Anadolu'nun havası ,suyuyla, kültürüyle büyüdüm. Balkanların ninisi rüyalarıyla uyudum uyandım. Benim için Karagöl köyü akvaryum,bense o akvaryumun içinde yüzen balıktım. Tutkuyu köyüme olan bağlılıktan öğrenirken, gurbet hasret sıla özlemini, anam ve babamın memleket dedikçe ağızlarından bir memleket daha çıkmasından öğrendim. Atalarımın Osmanlı döneminde Balkanlar'da Deliorman yöresine yerleşip,1936 yılında Anadolu topraklarına dönmesi hayatın cilveli bir serüveniydi.
Çocukluk yıllarım üstü toprakla örtülü, kerpiç duvarları sarı sıvayla sıvanmış evde geçti. Beş kişilik aile bireyleri arasında en küçüğü bendim. Evimizin önünde sıra sıra dizilmiş fenni kovanlar, bahçemizde her renk çiçek ve gül. Araba tamirattı yaptığımız atölye örs, körük, atölyenin önünde sıra sıra dizili At ve öküz arabası ,tekerleri.
Rasim Usta diye adıyla söylenen rahmetlik babam İnşatlarda çatı ve duvar yapıp, Kışın boş zamanların fıçı, bardak dedikleri su destisini çam ağacından yapar. Bir yandan kapı pencere gibi doğrama işleriyle meşgul olurdu.
1978- 79 yıllarında Isparta, Denizli ve Mugla'da vatani görevimi tamamladım. 1980 yıllarında Kayseri'de Orta Anadolu (teksitil) FB çalıştım.1984 yılında Karagöl köyünde arıcılık yapmak için işe koyuldum. Köye arıcılık kursu getirdim. Yörede ilk gezginci arıcılığa imza attım.
1984 yılında Kayseri'de TCDD girdim. Elektirikli sinyal bölümünden emekli oldum. Köyümü çok sevdiğim için, arılarla meşgul olmak bana zevk verdiği için olacak Köyümden kopmadım. 2007 yılında. Karagöl köyü adına isimli web sitesi kurdum. İki yıl aradan sonra Edebiyat ve şiir seven biri olarak web sitesini kurma gereğini hisettim. Şiir benim için vaz geçilmez tutkudur. Şair arkadaşlarımızın sık sık vurguladığı gibi .Şiir bağzen sokakta gezerken, bagzen tam uyuyacağımız anda, bağzen uykudan uyandığımızda yüreğimize ilham olarak gelir. 5 yıldan bu tarafa Önce Gemerek Haberde, Daha sonra ise Gemerek Gündemde Şiirlerim yayınlanmaktadır.
1984 yılından bu yana çeşitli faliyetlere katıldım. Siyasi partilerde yönetime girdim. Sendikal çalışmalarım oldu.
Emekli olduktan sonra Torunlarımı takip için zaman zaman Lüleburgaz, İstanbul ve sivas'ta bulundum. Şu anda Zaman zaman Ankara'da torunumun yanına gidiyor ilgileniyorum.Bir oğlum bir kızım ve üç torunum var.
Çocukluk yıllarımdan bu güne bir hayalim vardı. Bir zamanların taş ocakları, Çirkin tepe dedikleri tepeye bir bayrak dikmek ve bu mevkiyi ağaçlandırmaktı. Başarının hayalden geçtiğine inandım ve Hayalerim doğrultusunda düşüncelerimi yoğunlaştırdım. Tepede torunlarımla kayak yaparken hayalerim çorap ilmeği gibi çözüldü. Güzel tepe kayak merkezi olarak tepeye yeni bir isim koydum. Daha sonra Dostlara Bayrak dikme fikrimi açıkladım ve Bayrağı diktik. İsmi Bayraklı tepeye dönüşen Tepeyi ağaçlandırmak için canlı yayınlar yaptım ve bu tepenin ağaçlanabileceğini önce kendimi inandırdım. Peşinden Diklilecek fidanlar için Bir su getirme gerktiğini düşünüp bir çeşme yaptırdım. Kayseri'de Gemerekliler derneğinin gönderdiği 100 adet çam fidanı ve Köy halkı tarafından temin edilen fidanlarla işe koyulduk. Köylülerimin yardımıyla diklien fidanlardan sonra Etrafın tel örgüyle korunması için çit çektim. Hemen akebinde fidanların sulanması için damlama sistemini kurdum ve günlerimi tepede çalışmakla geçirdim. İşin rehaletinde değilim. Bu tepenin Minyötür bir orman, Botonik bir bahçe,
milli park olması için çok çalışmamız lağzım. Köylülerimden gerekli ilgi ve yardımı bekliyorum.
Araştıştırmacı yazar ve şair Ömer TURAL
Ömer Tural
Kayıt Tarihi : 13.11.2024 14:35:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!