Gecenin bi yarısı
sadece bir kaç cılız ışık var uzaklarda
çalışıyorlar umutsuzca
zifiri karanlığı yarmaya
yeter mi bu kadarı hiç geceyi aydınlatmaya?
büründükce gece kör kuyulara
kapılıyorum ben de onun girdabına
Her sevincin her kederin
En ölümsüz sevgilerin
Sonsuz denen göklerin
Herşeyin bir sonu varsa
Ayrılıkların da sonu var
Bir gün çıkıp geleceksin
Devamını Oku
En ölümsüz sevgilerin
Sonsuz denen göklerin
Herşeyin bir sonu varsa
Ayrılıkların da sonu var
Bir gün çıkıp geleceksin
iç dünyanızın güzelliğiyle kaleme aldığınız şiirinizi beğeniyle okudum, yüreğinize sağlık. sevgi ve selamlarımla.
Gece,
Konuya bir an için şiirsel değil de gerçek anlamda yaklaşalım. Doğanın içindeki ritmik düzen gündüzlere ayrı, gecelere ayrı değer yüklemiş. Canlıların çoğu gece oldumu uyur, ya da istirahata çekilir. Hoş, gündüz uyuyup gece avlanan canlı türleri de var. Gerçek anlamda gecelerin oluşunu canlılar kendi yaratılışlarındaki bniyolojik saatle algılayabiliyorlar. Gündüzleri stop etmiş bir çok salgı bezi geceleri uyku anında salgı yapar ve gündüzleri dinlenir. Bunun gerçek biyolojik nedeni canlının yaşam kaynağı olan güneş ışınlarına karşı özel duyarlılıkla yaratılmış, ya da uzun zaman sürecinde bu koşula kendisini uyarlamış olmasıdır.
Duygularımız geceleri daha anlamlı, daha derinden duyumsanır. Ağrılarımız, acılarımız geceleri gündüzlerden daha şiddetli seyreder ve sonunda şiir gibi gecelerin duyarlılığı gelir gündeme. Gökyüzünde ay, yıldızlar ve oturup kalakaldığım balkonum.. sessizlikler içinde işte bemim yok olduğum zaman başlar. Gecelerin çok zor olur sabahı... Sabahlara kadar sürer insanın içindeki ahı... 10 + ant... başarılar.
Gecelerin sonu gündüz olması dileklerinle tebrikler... 10 puan +ant. Sevgiyle kalın.
kutlarım şiirinizi. kaleminiz daim olsun. her şey gönlünüzce olsun diliyorum. selamlar
tebrikler güzel bir içle hesaplaşmaydı kaleminiz dim olsun saygılarmla
içsel bir sorgunun duygusal dıaş vurumu...
özgün ve duru bir dille...
saygılar kaleminize ve yüreğinize...
şiirde yazım hataları i ler fazla r ler eksik şiir güzel ama okuyucuyu yorar ve de anlam yitirir bunları demeyenler olabilir onlar şairi sevmeyenlerdir düzeltmenizi dilerim bir daha gelirim benim şaştığım bir kaç kişi doğru olamayan şiirer güzel demiş bence sizi aldatıyorlar doğru değil bu gerçekler acı da olsa söylenmeli
Farklı, anlamlı ve düşündürücü. Değerli paylaşımınızı yürekten kutluyorum. 10 + ANT. Saygı ve sevgi ile kalın.
Hikmet Yurdaer
Begenerek okudum kutlarım sizi
Geceler de gündüzler kadar anlamlı ve içinde çok gizemler saklı. Tebrik ediyorum sevgi dolu yüreğinizi ve anlam dolu çalışmasınızı tam puanımla kutluyorum.
Bu şiir ile ilgili 47 tane yorum bulunmakta