▪️🔘 Ekonomi Yani Ortak Güç Yönetimi Nasıl Olmalıdır 🔘▪️
Bir toplumun huzurlu yaşamı iki konu için çok önemlidir.
Biri ortak para ve diğeri bu ortak paranın harcama gücü yetkisi.
Bu iki gücün yetkisini art bir kişiye ardında başka bir gücün olduğu yere kaybetmiş toplumlar soygun zulmü yaşar. Bu tür her zulüm devrime gitmeden zorlu bir mücadele hep birlikte verilmeden bitmez.
Para, vergi toplamak ve bu paranın nasıl paylaşım yetkisi o bedeli ödeyenler yararı için mi yoksa o paradan beslenme bir düzen içinde mi paylaşım ayrımı var? İkisi aynı anlama gelmez.
Tek ekonomi vardır. Kamu ekonomisi. Bunun dışında kalan adı yöntemi ne olursa olsun tümü soygun ve toplumu aldatarak toplumunun hakkını çalan ve talan eden hırsızlık sistemleriidir. Bu sistemler toplumdan yetkiyi alır ve soygunu yeni bir yetki alana kadar devam eder.
Bugün ülkemizde yaşanan budur.
Devrimi engellemek adına tüm çabalar var. Beyhude bir çabadır. Çünkü talan ve yalan artık aldatma beceri gücünü ve bu konuda kontrolü kaybetmiştir.
Kaos ve korku beyhude aynı amaca yönelik kötü niyetli bir çabanın ortak ürünüdür.
Düşman üretmek boşu boşuna bir gayret olup ilk kez işe yaramaz duruma getirilmiştir.
Toplum devrim kıvamına gelmiştir ve kaçınılmaz bir sonuç insanlık kararına dönüşecektir.
Kendisi ve kendisini o düzende yetki hakkı verenler için bir düzen kuran bunun dışında kalanlara o düzeni teslim etmemek için yaşam hakkını sadece nefes alıp verme kadar görün bir zihniyetin devamı o toplumun utancı olmalıdır.
Bu hale geleceğini bu düzen kurmadan önce düşünmek ve tedbir almak gerekir. Dikta tek bir kişinin yetki niyet ve insafına terk edilmiş yüktür.
Toplumlar bu zulmü kendi basiret yoksunu oldu bittiye getirmek ortak us kuralı dışına çıkmak gibi hilelere engel olma gücünü kaybettiği zaman yaşar.
Tek bir kişinin niyet ve iki dudağı arasına girer her toplum büyük kayıp ve bedeller ödeyerek kurtularak ortak us düzeni devrimi yine ortak kararlılık gösterdikleri zaman kavuşurlar. Tek yetki niyetinde zayıf düşeceği bir dönem mutlaka gelir ve bedelini öder. Yaşam her yanlışın bedelini bu yanlışı hileyi niyetini ve yetkisini kötüye kullanmak yoluyla zulüm edene de ödetir.
Devrime giden yol toplumun huzur yoludur.
▪️▪️🔘Yaşanan kaos adına bilinçli üretilen sıkıntı algısı anlamsız ve geçici bir tuzaktır. Toplumun çözüm, çare veya insanlık yolu açan devrimin gerçekçi boyutta kararlı bir irade gereği insanlık devrimini yaşatmaya yönelik duruşunun büyüklüğünü gösterir.
Devrim kısa anlamıyla engel aşmak demektir.🔘▪️▪️
▪️♾️ Önder Karaçay ♾️▪️
Önder KaraçayKayıt Tarihi : 21.5.2025 11:57:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
♾️🇹🇷▪️TÜRK▪️🇹🇷♾️
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!