Fırtınalar her zaman yıkıcı değildir. Evet, eserken korkutur, savurur, hatta bazen kayıplar yaşatır. Ama sonra fark edersin ki, o fırtına aslında seni yüklerinden kurtarmış, yolunu temizlemiştir. Hayat da böyle değil midir? Bizi zorlayan anlar, aslında ilerlememiz için yol açar.
Bazı fırtınalar, seni yavaşlatan, önünü tıkayan her şeyi önünden süpürür. Bir süre her şey darmadağın gibi görünür, ama sonra anlarsın ki, o karmaşanın içinde yeni bir düzen vardır. Bazen kaybettiğini sandıkların, aslında seni özgürleştirmiştir.
O fırtına esmese belki de aynı yerde, aynı yüklerle debelenip duracaktın. Ama hayat seni zorladı, seni salladı, hatta yıktı. Ve şimdi o yıkıntılar arasında gördüğün şey, sadece gerçek ihtiyaçların, gerçek hedeflerin.
Bazı fırtınalar yolunu temizler. Seni taşımaktan yorulduğun duygulardan, yanlış insanlardan, seni tutan zincirlerden kurtarır. Ve anladığında, o fırtınaya minnet duyarsın. Çünkü o olmasa, belki de hep aynı çıkmazda takılı kalacaktın.
Unutma, fırtınalar geçer. Ardından gelen sessizlikte, önünde açılan yeni bir yol görürsün. Ve işte o yol, seni gerçek bir özgürlüğe ve huzura götürür. Bu yüzden, fırtınalardan korkma. Bazen yıkmak, yeniden başlamak için en büyük şanstır.
Asaf Eren TürkoğluKayıt Tarihi : 4.12.2024 11:57:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!