Yalnızca Sana-Deneme Şiiri - Menekşe Gülay

Menekşe Gülay
848

ŞİİR


27

TAKİPÇİ

Yalnızca Sana-Deneme

Bir şiirin dizelerine sığmıştı aşk. Seni seviyorum diye bağırıyordu her hece. İkimiz vardık bu şiirde. Aşk vardı sevgi vardı. Bir de doyumsuz gecelerimiz sığmıştı yüreklerimize. Bir yoldu uzayıp gidiyordu sonsuzluğa. Seninle olmak, seninle yanmak aşkların en güzeliydi. Oysa yokluğun bir zehirdi. Akıyordu damla damla canıma. Her gördüğümde yeni görmüş gibiydim seni.
İlk tanıyormuşum gibi, bir heyecan vardı yüreğimde. Dalga dalga aşk yayılıyordu bedenime. Seviyordum seni, canımdın benimdin herşeyimdin.

Sararmıştı yaprak düşmüştü gönlüme. Sen gelmiştin sonbaharda. Hâzan gömülmüştü toprağa. Baharları açtırmıştın aşk bahçemde. Sevgi dolu, aşk dolu yüreğinle çalmıştın kapımı. Ya evde yoksan şarkısı çalıyordu radyoda. Bense hep evde, seni bekliyordum aşkım. Ne iyi yaptında geldin canım. Sevgini, aşkını serptin pembe pembe yüreğime. Sevda yolunda elele, prangalandık seninle.

Bugün içim seninle dopdolu. Yüreğimde ki çocuk, çığlık çığlığa bağırıyor seni seviyorum diye. Nehirler akıyor bedenimde.
Özlemin kabına sığmıyor taşıyor aşkım. Kelimeler kifayetsiz kalıyor karşında. Rüyadayım sanki, uyanmak istemiyorum bebeğim.
Bu rüyayı birlikte görüyoruz ve hiç uyanmayalım sevdiğim.

Bu gece yine aklımda sen varsın. Yüreğimde bir yara, sensizliğin hasretiyle kanıyor. Yağmurlar vuruyor pencereye, gök gürlüyor. Sicim gibi yağıyorsun üstüme üstüme. Seninle yanmak, seninle kalmak, sensizliği bile, seninle yaşamak ne güzel. Sen varsın ben varım aşkımız var çocuklarımızla mutluluğumuz var. Olmadığın gecelerde bile sen varsın. Bir yangın var yüreğimde, dünyayı bile yakacak biçimde. Ve sana olan aşkım o kadar büyük ki, hiçbir yere sığmıyacak şekilde.

Bir kurşundu can evimden vurdu beni. Hayat bir cennet bahçesi oldu aniden. Sevda aşk bahçemizdi sardı dört yanımızı. Aşk ilmek ilmek örüyordu yüreklerimizi. Kalmıştık içinde tutkularımızla, sevdamızla.. Gözlerine takılıyordu gözlerim. Üzüm karası gözlerine. Büyülüyordu beni baktıkça. Eriyordum sanki dalgın bakışlarında. Zehir gibi aşkı katmıştın aşıma, suyuma. Aşk buydu işte. Bir bıçak saplanırdı yüreğe, çıkmak bilmezdi yerinden. Yürek kanar dururdu. Kırmızıya boyardı bedeni. Dinmek bilmezdi gözyaşı hiç durmadan akardı.

Yüreğimde bir eziklik, bedenimde bir titreme. Seni arıyorum olmadığın bu şehirde. Seni soruyorum uçan kuşlara, martılara.
Yoksun yine, özlemi büyüttüğüm gecelerde... Yine tek başına, yine yalnız mı kalacağım böyle. Yediğim lokma, içtiğim su, geçer mi boğazımdan. Seni sevemezsem zevk alınır mı bu hayattan. Alınmaz bebeğim. Sen olmalısın yanımda... herzaman. Yalnızca sen.

Menekşe Gülay
Kayıt Tarihi : 18.2.2010 22:01:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Kenan Ziya Akbaba
    Kenan Ziya Akbaba

    Yüreğinize sağlık güzel bir eser olmuş tebriklerimle saygılar

    Cevap Yaz
  • Ahmet Uçar
    Ahmet Uçar

    Yüreğimde bir eziklik, bedenimde bir titreme. Seni arıyorum olmadığın bu şehirde. Seni soruyorum uçan kuşlara, martılara.
    Yoksun yine, özlemi büyüttüğüm gecelerde... Yine tek başına, yine yalnız mı kalacağım böyle. Yediğim lokma, içtiğim su, geçer mi boğazımdan. Seni sevemezsem zevk alınır mı bu hayattan. Alınmaz bebeğim. Sen olmalısın yanımda... herzaman. Yalnızca sen.

    === Çok güzeldi...Sevgiliye duyulan özlemi anlatışınız çok güzeldi İlk ben okudum sanırım.Tam puan'la kutluyorum..selam ve sevgilerimle..nevzat uçar..

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (2)

Menekşe Gülay