KÖR TOPLUM
Nedir kör toplum. Gerçeği göremeyen. Nedir gerçek birincisi doğa gerçeği ikincisi yaşanılan dünya devranında hem ülkelerin arasındaki ilişkileri, hem toplumlar arası ilişkileri hem de en yakınımızdaki insanlar arasındaki ilişkileri net görememk.
Dünya çapında sömüren ülkeler, Ülke içinde sömüren burjuvalar sömüreceği toplumun, sınıfın, insanın gözlerine çamur çeker. Gözleri çamurlanan insanın artık beyni gerçeklerle yüzleşemez. Niye çamur çekme ihitiyacı duyulur esas sorun o. Çamur çeken insanlar insanı sevme yetisinden habersiz, sevgisiz ortamlarda yetişmiş, duygusuz insanlardan etkilenmiş mala, paraya odaklanmış bir türlü muıtlu olamayan insanlardır. Bu çeşit insanlar da yönetime geldiği zaman artık duygusuz, sevgisiz, para hırsıyla, egemenlik ve sadistçe hükmetmek hırsıyla yönetilir dünya, insanlık ve ülkeler.
Şunu biliyoruz ki dünyayı hem ülkeler arasında hem ülkeler içinde hep kötü insanlar yönetmişlerdir. Kötü insanlar liderliği çok çabuk ele geçirirler. Dek ile hile ile acımasızlıkla ele geçirirler. Dünyada insanı seven lidelr azdır.Mustafa Kemal Atatürk gibileriazdır. Bu liderler insanlık için koşmuşlarıdr ki kimse Mustafa Kemal gibi dememiştir. Yurtta barış dünya da barış. bu söz hava bir söz değildir. Açın dinlere bakın hemen ehpsinde ötekilik vardır. Mevlana ya yine bakın hemen her sözünde insanlar arası ayrım bir ötekilik vardır. Hani der ya: Nice insanlar gördüm sırtlarında elbise var içinde insan yok, nice insanlar gördüm sırtlarında elbise var içinde insan yok. Demek Mevlana nın standartdında olmayanlar insan değil. Bundan bu sonuç çıkıyor. Oysa Bütün dinlere baktığımızda yaratıcı yaratmıştır insanları. Bir bildiği var ki insanları varetmiştir. Onun varettiğini insan değildir dışlamak her şeyden evvel yaratıcının halkeylediği bazı insanları reddetmektir açıkça. Yaratıcı böyle bir çelişki sunmadığına göre insanları kim niye ayırıyor dönüp bakmak lazım. İnsanları şunun için ayırırlar böl gözlerine çamur sür, görmesin onun kazandığını ben yiyeyim. Ülkeler bazındanda güçlü ülke kendinden zayıfının çok çalışan beyinlerine el koyar, yeraltı, yerüstü madenlerine el koyar, o ülkedeki insanların beyinlerini ele geçirmek için ülke insanını sadece ahiretçi yapar. BU DÜNYA ÖNEMLİ DEĞİLDİR diyen insan kendi haklarından vazgeçmiştir. Kendi haklarını terkeder. Bugün 84 kuruşa benzin satıyoruz Amerika ya. Şu anda ekmeğimizi Amerika ya veriyoruz. Hele önemlisi şu an asgari ücrete işçi çalışıyor. Asgari ücretimiz o kadar az ki eğeyaratıcının kriterlerine gidilirse bu asgari ücret yarattığı insana zulümdür. Bu zlmü ben yaratıcıya inanıyorum diyenler tarafından yapılıyorsa yaratıcıya daha da çok karşı çıkıştır. Dinler baktığımızda yaratıcı varolan zalim yönetimleri beğenmediği için peygamber göndermiş yeni bir düzen olsun yarattıklarım zulüm çekmesin diye. Sonradan dinlere öteki insanlar diye ayrılık gayrılık katılmışsa bu yaratanın yarattığına zulüm getirir ki yaratn buna asl razı olmaz. Gerçek insanlar insanı bölmez parçalamaz. Hele ki zulme uğrayacakları hissettiğinde zalim insanlara fırsat vermez. Dün de bugünde ülkemiz Türkiye emperyalist zalimlerine sömürülmüştür. Gözleri çamurlanan insanlarımız ahiretçi yapılmıştır. Bunun anlamı ülkene sahip çıkma kaynaklarına, üstün beyinlerine sahip çıkma varolan işgücüne kısacası ülken içindeki yaratıcının yarattığı insanlara sahip çıkma sadaka ile o insanlarıın canlılığını sürüne sürüne bitirt. Bugün ülkemizdeki asgari ücret sadakadır. Bunun ötesi yok. Bu sadakada asgari ücret alan ailelerin zulm içinde yaşamalıdır. Yaratıcı hangi insanını ayırır da zulmeder. Zulmedecekse niye yarattı değil mi?
Kayıt Tarihi : 2.12.2011 05:26:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Dinimizi sadece kendine göre yaşayanlar var hemde çok, sadece ben dindarım diye geçinenler bir fakirin karnını doyurmaz, bir sokak kedisine bir tas su vermez..Ama baktığında camiden geliyorum namaz kılıyorum dillerindedir..bu yazınızı okuyunca bende bunları yazmak istedim..İyilik olmadığında tam olmuyor hiç bir şey,
tekrar kaleminizi kutlarım.
Aymazlığın sonucudur ortaya çıkan olgu, toplumsal yaşamın engeli, dip sarsıntısıdır.
Haklısınız. Özetle bunu söyleyebilirim, haklısınız...
Sevgiyle esen ve mutlu kalınız....
Nafi ÇELİK
akıcı, mantıklı, anlamlı ve önemli bir yazıydı..kaleminize sağlık hocam...
yalnız sizden bir şikayetim var..
ilk kez bir yazınızda bunca yazım ve imla hatası görüyorum..tek bir paragraf bile kullanmamışsınız..yazı karışık bir hale gelmiş..
bu kadar anlamlı ve önemli bir konuyu işlemişken, bu konunun rahatça ve daha fazla okunmasını istediğim için bu kadar mızıklıyorum :)
bilirsiniz ben sizin yazılarınızı çok büyük keyif ve ilgiyle takip ederim...
kaleminiz susmasın değerli hocam...
TÜM YORUMLAR (4)