(: :) Bir kuru yaprağın düşüşünde kendimi bulmuş olabilirim; bu benim yorgunluğum. Ama ot değil, koyun değil, ağaç olabilmişsem ben ormanda, beklerim ve mutlaka gelir bahar; o benim umudum...(25.04.2011)
(: :) Nasıl bir rüyasın dünya sen, insanın hep uyuyası geliyor/ Sen ne güzel bir yalansın dünya; insanın inanası geliyor...(16.04.2011)
(: :) Bir elinde telefon, bir elinde fare, gençlik ne hoş! Gümbür gümbür bir nesil geliyor! Elidolu, başı boş...(30.03.2011)
(: :) Dağlar, deniz ve gökyüzü..Yıllar da geçse unutmazlar yüzümüzü.Sessiz sedasız gittik,sessiz sedasız döndük. Gören unuttu, duyan unuttu da,soğuk gecelerde yalnız onlar attı örtümüzü; dağlar deniz ve gökyüzü.Gittik, döndük.Gülüşü değişmişti yüzlerin,sesi değişmişti dostarın ve sevilen değişmişti, seven de..Değiştirdik yüzümüzü fakat onlar hiç değişmedi.Soğukta, sıcakta, şehirlerde aynıydı; dağlar deniz ve gökyüzü.. (24.03.2011)
(: :) Şimdi tozlu komodinlerde kalan, eski eşya gibi kelimeler.Çıkarıp giysem üstüme olmaz, yaksam içim yanar... İçim; bir harabede unutulan tozlu komodin gibi.Döksem olmaz, bıraksam kan ağlar...Ah! İşte orada kaldı çok sevmek, orada çok sevilmek.. Çocukluk orada kaldı. Geriye dönmek çocukluk olur, dönmesem; arkamda öksüz bir çocuk kaldı... (20.03.2011)
(: :) Susmak kadar doluyum ben de. Ama sönmedim ben Agrı, sönmedim Süphan sönmedim. Sustum ben, iç çektim. Belki gittim de dönmedim. Ama bir tek alev bile, tek bir ateş bile sönmedim. Susmak gibiyim, daha sözümü demedim! (20.02.2011)
(: :) Birbirine bakarak gülen iki çift gözün parlaklığını depolayabilecek yürekler olsa, bir şehrin tüm kalpleri aydınlanır, ısınır baştan ayağa yalnızlıktan üşüyen varsa... (06.02.2011)
(: :) Bir yük gibi dolaşmışsın yanında; cansız, heyecansız, zoraki. Pek lazım olmamışsın öyle her işte. Sen adını ömür yapmışsın da kardeşim, onun göbek adı gibiymişsin işte... Öylesine... (02.02.2011)
(: :) Ömrün kışın ortası gibi, gönlün bahardır Her işin eksik olur, sen kendine şaşarsın Bir an gelir ki yaşam en büyük intihardır. Kalbini aşk bürür,göze alır yaşarsın.. (01.02.2011)
(: :) Keşke uzakta olsan, hem de ayrılık kadar uzakta. Ama pencerenden dışarıya bakarken dalıp gittiğinde, aklından geçsem arada. Yanı başımdayken uzaklara dalıp kalmandansa; böylesi daha çok ısıtırdı yüreğimi. Üşümek yalnız soğuktan olsa, neden üşür yaz sıcağında ateşli hasta? (30.01.2011)
(: :) Hiç büyüklenme arkadaş. Aczini beyan ederim tek satırla: bir fındık faresinden nasıl da korktun hatırla...(27.01.2011)
(: :) Çalılardan gül derip, her yürek sızısına umut ekmişiz, dağ gibi meğer, her daim tekmişiz. Toprak gibi göz yaşını çekip gül yetmişiz. Çorak kalmışız meğer, çok ayıp etmişiz! (24.01.2011)
(: :) Bu kadar kirliyken yüzler; yerlere tükürmek en güzel yasak! ..(05.01.2011)
(: :) Ona göre, altı yırtık lastik ayakkabısından biraz daha iyi olan marka, altı yırtık olmayandı. Parmagını kaldırdıgında görünen sökük de olmasa önlügünde; her sey tamamdı... Bilmeyi,ögrenmeyi arzulayan, az bilgıyi sadaka sayan gözleriyle asil ve su gibi yüregiyle zengindi. Poşet çanta, bitmemis bir kalem ve eski bir defterle, Asıl yoksullugun,varlık sanılanda oldugunu anlatandı...(29.12.2011)
(: :) Hayat böyle.. Bir zaman şevkle, altını çizerek okuduklarınızın, günü gelir üstünü çizersiniz...(01.12.2010)
(: :) Sevdiğin türkü gibiyim. İlk dinleyişte beğendin.. Sonra ezberlemeye çalıştın.. Bir süre sonra ben çalarken başka şeylerle uğraştın.. Sonra beni değiştirdin.. Yıllarca hiç dinlemedin.. Şimdi de geceleri kendi kendine söyleyip ağlıyorsun..Güzel kız; ben de başkasına yazıldım, bunu unutuyorsun! ..(20.11.2010)
(: :) Benim yolum aşka gider seninki başka. Her gittiğim yoldan her geldiğim sensin, sen her sevişimde Aşkça-kal diyensin...(09.11.2010)
(: :) Şişede durduğu gibi duruyor bu meret. / Gel ey aşk, sen beni sarhoş et.. (05.11.2010)
(: :) Ben hiç aşık olmuyorum demek, ben hiç rüya görmüyorum demeye benzer. İkisinin de oldugunu, bir gece yarısı Yüzünüzde bir tebessüm ya da iki damla yaşla uyandığınızda anlarsınız.. (27.10.2010)
(: :) Gideceksen arkanda bir izin olsun / Aksi halde çok basit: kaybolursun.. (17.10.2010)
(: :) Hep bende bir şey unut istedim, unut ki bir daha gelesin... Şimdi çaresiz soruyorum: Kendini bende unutmuşsun, almaya gelmeyecek misin? (13.10.2010)
(: :) Herkesin gönlünde mevcut, bembeyaz bir tuvaldir aşk. Oraya çizilen resimse aşık olma halidir ve bu resim yalnızca bir insan olmayabilir...Baka baka çizmek kolaydır, hele şimdiki gibi fotoğrafını çekip almak bebek oyuncağı.. İşin zoru uzaktakini resmetmektir, hiç olmayanı ya da hiç görülmeyeni...Yüreğine çizip, ulaşmaya çalışmak; Aşık olmak budur.. (10.10.2010)
(: :) Gönlünde, ne ukte ne vazgeçilmez bir amaçtım./ Aslında öyle, ısınmadan oynadığın bir maçtım.. (01.09.2010)
(: :) Susma susma! Sözü yalan alır sen susunca. Susma, bizi talan alır sen susunca.. Sözünü kısmaktır hedefleri; Sakın atma kelimenden sesli harfleri... (01.09.2010)
(: :) Sevda kuyusundan çorak yüreğine, damla damla gönül süzdüm./ Çamursuz aşk sularında çağlamaya sanma ben gönülsüzdüm... (29.08.2010)
Gökşen Gökay ŞahinKayıt Tarihi : 6.8.2011 23:44:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!