6 Şubat Depremi Dayanışma ve Sevgi

Mehmet Ağca
78

ŞİİR


0

TAKİPÇİ

6 Şubat Depremi Dayanışma ve Sevgi

____6 Şubat Depremi Dayanışma ve Sevgi____

6 Şubat'ın kara sabahında, Toprağımız
sallandı, inledi çağlar. Deprem korkusuyla
çarpan yürekler, Umutsuzca aradı güveni dağlar.

Yıkıcı bir güçle sallandı her yer, Evler yıkıldı, hayatlar değişti bir anda. İnsanlar yardımlaşma umuduyla, Bir araya geldi, el verdi elde el, yanda.

Depremin yarattığı acı ve gözyaşı, Kalplerimizde derin izler bıraktı. Ama dayanışma ve sevgiyle dolu, Yeni umutlar filizlendi, yeşertti yaşadı.

6 Şubat Depremi'nde öğrendik bir kez daha, İnsanlık, zor anlarda birlikte daha güçlü. Birlikte aşacağız her zorluğu, Sevgiyle, dayanışmayla, el ele yürüyeceğiz yolu.

6 Şubat'ın karanlık anısını anlatan, Deprem felaketiyle sarsıldı toprak. Evler yıkıldı, umutlar tükendi aniden, Ama insanlık gösterdi birlik ve dayanışma yakışır bir iz bırak.

Enkaz altında umutla bekleyenler, Kurtarıcı elleriyle yeniden güne merhaba dedi. Her bir yaşam kıymetli, değerli bir hazine, Depremdeki mucize, insan sevgisiydi işte burada.

Acılar unutulur mu hiç? Belki hayır, Ama bu acılarla büyür ve güçlenir insanlar. 6 Şubat'ın dersi, birlikte daha güçlü olmak, Sevgiyle sarılmak, dayanışma içinde dimdik ayakta durmak.

Deprem felaketiyle sarsılan toprak, İnsanların kalplerinde sevgiyi yeşertti. Umutsuzluk yerine umut ekildi bu acıdan, Ve birlikte daha güzel yarınlara yürüdü insanlık.

6 Şubat'ın gölgesinde titrer toprak, Depremle sarsıldı her köşesi, her bucak. Yüreklerde korku, umutsuzluk dalgalanırken, İnsanlık birlik oldu, sevgiyle aydınladı geceyi aniden.

Enkaz altında umut ışığı yanıyordu hâlâ, Kurtarıcıların eli uzandı, hayatlar kurtardı. Bir insanlık destanı yazıldı o gün, Sevgiyle, dayanışmayla, yaşamın güzelliği kutlandı.

6 Şubat Depremi'nin izleri hâlâ derin, Ama unutulmaz bu birlik, bu sevgi, bu direnç. İnsanlar el ele verip yeniden inşa etti, Hayatın değerini anladılar, bu büyük ders.

6 Şubat'ta toprak sallandı şiddetle, Depremle geldi acılar, yıkıldı her şey. Ama insanlık bir araya geldi, umutla dolu, Kurtarma ekipleriyle herkese yetişti sevgi.

Depremde kaybedilenleri yüreklerde taşıdık, Hatıralarıyla yaşatırız her zaman. Ancak bu felaket bize gösterdi bir kez daha, İnsanlık birlikte daha güçlü, sevgiyle yan yana.

Depremin yarattığı acıları unutmayız, Ama dayanışma ve sevgiyle sarılırız birbirimize. 6 Şubat'ın hatırası, birlik ve beraberlik, Bu duvarları aşar, bize umut ışığı saçar her an.

MEHMET AĞCA
13.09.2023

Mehmet Ağca
Kayıt Tarihi : 13.9.2023 13:53:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


Bu şiir, 6 Şubat Depremi ve insanların bu felaketle başa çıkma sürecini anlatıyor. Şiirin ana teması dayanışma, sevgi ve birlik içinde zorlukların üstesinden gelmektir. Her bir bölüm, depremin etkilerini ve sonuçlarını ifade ederken, insanların nasıl bir araya geldiğini ve umutlarını nasıl yeşerttiklerini vurguluyor. Şiir, doğal afetlerin insanları nasıl bir araya getirebileceğini ve insanlık değerlerinin önemini vurguluyor. Her bir bölüm, depremin farklı yönlerini ve insanların bu trajik olaya nasıl yanıt verdiğini anlatarak, bir hikaye şeklinde ilerliyor. Bu şiir, insanların zor anlarda birbirlerine destek olma gücünü ve dayanışmanın önemini anlatan bir hikaye olarak öne çıkıyor.

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!

Mehmet Ağca