ISPARTA MERKEZİNDE BULUNAN KANSEV DERNEĞİNİN AKTİF FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR. Bakanlık tarafından onaylanan destekleme projesinin uygulanması konusunda Kansev derneği üzerine düşen görevleri yerine getirmiştir. 2017 yılı sonu itibariyle proje kapsamında bir kez daha hasta ve yakınlarını Isparta merkezinde kahvaltı programında buluşturarak doktor ve bürokratların katılımıyla 200 kişiyi aşkın olması bu projenin benimsendiğini, derneğin aktif faaliyetlerini ortaya koymuştur.
KANSEV DERNEĞİNİN PROJEYE İLİŞKİN BİLGİLERİ...
Proje adı: KANSEV: Kanser hastaları yardımlaşma derneğinin kapasitesinin geliştirilip farkın dalık oluşturarak, hedef kitleye palyatif destek veren proje.
KANSEV DERNEĞİMİZ ANITKABİR'DE..
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım ve kader arkadaşlarım. Isparta belediyemiz her önemli günde aktif faaliyetler yapmayı ihmal etmez. Türk Ulusunun unutulmaz liderinin 80. ölüm yıl dönümü .. 10 Kasım ATATÜRK'Ü anma programı için gül şehrimizden Başkent ANKARA'ya otobüs kaldıracağını ilan etmişti. Bir gün önceden Sosyal İşler Kültür Müdürlüğüne gitmeyi arzu edenler isimlerini yazdırmaya başladı.
Kansev derneğimizin yönetim kurulundan kader arkadaşım Halil Tanrıverdi beni aradı. Dernek olarak karar aldık Isparta belediyemizin bizlere tahsis edeceği otobüsle 10 Kasım Atatürk'ü anma programına İnşallah katılacağız , dernek üyelerimizi haberdar ettik şayet sende katılmak istersen ona göre ismini yazdırıp yerini belirleyeceğiz diye bildirdi.. Bende bu davetiyeden çok memnun kaldım. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için bunca rahatsızlıklarına rağmen düşünmeleri gurur vericiydi.
KANSEV DERNEĞİMİZ ( 5 ) YAŞINA GİRDİ.
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım ve kader arkadaşlarım. Her doğan çocuğun büyüdüğü gibi, her kurulan dernekte sahip çıkıldıkça, aktif faaliyetleriyle kuruluşundan bu güne kadar geçen zaman içinde daha da olgunlaşarak, yönetimimizde de tecrübe sahibi olarak 2014 yılında ocak ayında atılan temelin duvarlarını örerek, sevgi çatısını da oluşturarak, hastalarımız üşümesin diye dış kaplama yapıp, pembeye boyayarak içini de imkanlar çerçevesin de döşeyerek beş yıldır üyelerini, misafirlerini ağırlamakta muhtaçlara da yardım ederek uğurlamaktadır. Sebep olanlarda duasını almaktadır. Allah razı olsun İnşallah.
Yıllar birbirini kovalarken hastalıkta insanların peşine düşüp kovalamaktadır. Yakaladığını da çeşitli ağrı ve sancılarla rahatsız ederek huzurunu kaçırmaktadır.İyi ki KANSEV derneğimiz var. Erken tanı ile tedavi sürecine devam edenler veya ameliyatlarla birlikte kemoterapi alan hastaların süresi dolunca ilk uğrak yeri dernektir. Çünkü burada her çeşit darbeyi yeyip yinede hayata pes demeyen, yaşama umudunu kaybetmeyen insanlar var. Bu kader arkadaşlarım dernekte boş durmuyorlar. Muhtaç hastalar için bez bebek imalatı çeşitli örgüleri değerlendirerek derneğe katkı sağlamayı düşünüyorlar.
KANSEV DERNEĞİMİZİN İSTANBUL GEZİSİ ANILARI.
Saygıdeğer gönül dostlarım ve kader arkadaşlarım. Her kurulan derneğin tüzük gereği yapması gereken önemli ve aktif faaliyetleri vardır. Kanser hastaları yardımlaşma derneği de imkanları çerçevesinde bu görevini yerine getirmektedir. Isparta merkezinde kurulan dernek şehrim içinde ve ilçelerinde bir çok faaliyetlere vesile olmuştur. Kader arkadaşlarımda bundan çok memnun kalmışlardır.
Türkiye Cumhuriyetimizin, Devletimizin Bakanlığının bizlere tanımış olduğu haklardan yararlanarak, dernek bünyesinde proje oluşturarak, planladığımız tarihte de yönetim kurulu kararı alarak geziye katılacaklar için tüm üyelerin listesini yazıp içinden kura da çıkan kader arkadaşlarımıza da haber vererek 2017 mayıs ayında yirmi kişilik hasta grubuyla yola koyulmuş olduk.
KANSEV DERNEĞİMİZİN KONYA GEZİSİ.
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım ve kader arkadaşlarım. Amansız hastalıklarla mücadele ederken , sizlere moral kaynağı olan gezileri de elbette hak ediyorsunuz. Bundan öncede şehir içi ve şehir dışına gezilerimiz oldu. Bazı arkadaşlar katıldı ve bazıları benim gibi rahatsızlıkla mücadele ederken tedavi süreci ters gelince katılamadı. Burada önemli olan Kansev derneğinin aktif faaliyetleridir. Kuruluşundan bu güne kadar kader arkadaşları ve derneğe üyeler için elinden geldiğince yapmadığı fedakarlık yoktur, minnettarız.
İşte büyük alimlerin, atalarımızın da dediği gibi ( Gez dünyayı, gör Konyayı. ) Ne güzel bir yönetim kurulunca karar alınmış ve sizlerde seve seve bu geziye katılarak büyük mutluluk duydunuz. Belkide içinizde ilk defa bu güzel şehri Konyayı görenler vardır. Bu mutluluğa vesile olmakta elbette güzeldir. Mevlana Celalettin Rumi Hazretlerinin kabristanlığı ve yakınları Konya'da olup, Alaattin tepeside Konya'da olup, daha nice İslam tarihinde iz bırakan değerli şahsiyetler bulunmaktadır.
Bu arada 12 Aralıkta çarşamba günü programlanan geziye 35 kader arkadaşımız ve yakınları katıldı, günü birlik olan gezide Silleyi de görmek nasip olmuştur.
KANSEV DERNEĞİNİN HASTA EVİ AÇILDI..
Merhaba gönül dostlarım. Türkiye'min gül bahçesi Isparta ilimde iki bin on dört yılından bu güne faaliyet gösteren Kanser hastaları yardımlaşma ve yaşatma derneği en güzel hizmetlerden birine daha imza attı. Uzaktan gelip de Kemoterapi, süreli ışın tedavisi gören hastaların uzun yolculuklara katlanamayacağını bildiği için geri gidip gelmelerini önleyip rahat etmeleri açısından derneğin hasta evini oluşturmuş oldu.
Dernek yönetiminde bende hizmet ettiğim için kader arkadaşlarımın da durumlarını bildiğim için yaklaşık üç yıldır uzaktan gelen ışın tedavisi ve kemoterapi alan hastaları Zekice Kültür ve Sanat evimde misafir ediyorum. Benim mekanımda para değil dua geçerlidir. Belkide benim misafir hanemde kalan hastaların duasıyla hastalığımı yenmeye çalışıyorum Allah onlardan razı olsun. Hanemde kalanların elimizden geldiği kadar bazı ihtiyaçlarını da gidermeye çalıştık çok şükür..
Kader hastalığı nedense yaygın,
Hücreyi sarıyor ölümcül muzır,
Kimi ayaktadır, kimide baygın,
Kanserde dert varsa, KANSEV'de huzur.
Yardımlaşma sağlar kaydı yaptırın,
KANSEV'İN
İki bin on dörtte temel atıldı,
Kurucusu hasta bayanlar oldu,
Sonradan gönüllü dostlar katıldı,
Kansev derneğinin üç yılı doldu.
KANSEV'İN KURUCULARI ve AMACI..
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım ve kader arkadaşlarım. KANSEV Derneğinin anı defterini açtığım zaman ilk sayfasında dernek amblemi ve kurucularının isim listesi ilgimi çekmekte olup, devamında da kuruluş gayesi içeriği sıralanmaktadır. Pembe zeminin oluştuğu bu anı defterindeki tarihe bakıldığında 11-2-2014 yazıyor. Kanser Hastaları Yardımlaşma ve Yaşatma derneğine başarılar dilerim.
DERNEK KURUCULARININ LİSTESİ.
Bir ay öncesinden alındı karar,
Hiç kimse rahatsız olmasa keşke,
Gezide hastaya sağlıyor yarar,
KANSEV'le yolculuk inan bir başka.
Üçüncü yılını aşıyor dernek,




-
Perihan Pehlivan
-
Metin Solak
-
Metin Solak
Tüm Yorumlartam puanla kutluyorum üstad ne güzel bir konuyu işlemişsiniz hayırlı kandiller
Tebrikler Zeki bey
Tutuşup dostluğa uzansın eller
Dost kokusu getirsin esen yeller
Dostluğa methiye dizsin kalemler,
Şairler ozanlar dostça yaklaşın.