Hayatta fazla bir şey talep etmedik. Kimseden fazlasını istemedik, kimsenin hayatında veya huzurunda gözümüz olmadı. Düşmanımız bile olsa, onlar için iyilik diledik, bin katı hayır dualar ettik. Çünkü biz, az ile yetinen insanlarız. Anadolu insanıyız; bu dünyaya varlıkla gelmedik. Ömrümüz gurbetle, yüreğimiz hasretle geçti. Hayattan tek beklentimiz bir nebze huzurdu... Az da olsa, sonsuz olması dileğimizdi. Ancak öyle bir zamandayız ki, o huzura bile ulaşamadık. Elimizden geleni yaptık, sonrası için Allah’a bıraktık. Rabbim hâlimizden haberdardır; hissetmekte kalbimizden geçenleri.
Biz hep yaralı kuşları sevdik. Kanadı iyileşince, vedasız uçup gittiler elimizden. İşte bizi kahreden de bu... Dünyadan soğutan, güvenimizi sarsan, mutluluğa hasret bırakan ve insanlara yabancılaştıran hep bu oldu. Eğer bir gün gitmeyi planlıyorsanız asla sevmeyin ve değer vermeyin. Çünkü birinin gönlünde yer edinmek ancak o kadar zor ki... Gönlü olmayanı yüreğinde taşımak dünyanın en ağır yüküdür. Çabalasınız da, vazgeçmeyip savaşsanız da herkesin kaldırabileceği bir sınav değildir bu. Her yürek böylesine derin bir aşk için uykularını heba etmez, gecelerini feda etmez; her yürek böyle samimi bir sevgi hissettiremez. O kalabalığın içinde sevgiye muhtaç kalmak kolay değildir ve dost geçinenlerin arasında bile gerçek sevgiyi arayıp bulamamak insanı yoran bir mücadeledir. Bu mücadelede, az bulunan kıymetli insanları da elimizden kaybettik.
Sevmek dünyadaki en güzel ve özel duygudur aslında. Sevgi şifa demek; sevgi yaşam demek; sevgi huzur ve umut demek. Sevgi varsa hayatta nefes var, mücadele var, anlam vardır. Ama unutulmamalıdır ki sevginiz karşılık görmüyorsa ziyan etmeyin kendinizi, değersizliğe kurban vermeyin duygularınızı. Elinizden geleni yaptınız mı, sonuç değişmese bile "Hayırlısı buymuş" deyip yolunuza bakın. Değer veren insanlar daima özeldir; sevginizi her zaman kıymet bilenlere saklayın. Şairin dediği gibi: "Vedalar zordur ama bazen gitmek gerekir."
Sen sevdiğin hâlde gitmedin, ama onlar gitmeyi seçti... Unutma, senin yolun güzel olacak; sadece inan buna. Bir gün bu sevgiler sende birleşecek ve "İyi ki bazı vedalar olmuş" diyeceksin. Unutma; umut iyi bir şeydir, belki de en iyisi... Ve iyi şeyler asla yok olmaz, asla ölmez. Gönlü güzel insan, sakın umudunu kaybetme!
Kayıt Tarihi : 25.3.2025 20:14:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Anlık Gelen Duygular..!
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!