Serbest şiirle ilgili değerlendirmelerimi yazmaya çalıştığım bu yazı dizisinin ilk bölümlerinde serbest şiiri üç boyutlu bir heykele benzetmiştim.
Büyük olasılıkla hemen hemen hepimiz şiir yazma eylemine geleneksel şiirimiz olan hece denemeleri ile başlamışızdır. Zaman içerisinde kendi çizgimizi ve kendi farkımızı oluşturabilmek için emek verip yeni denemeler yapmış belki de kendi tarzımızı markalaştırabilmişizdir.. Bu konuda hepimizin tanıdığı çok ünlü isimleri yazmaya gerek görmeden size antolojide paylaşımlar yapan arkadaşlarımızdan örnekleme vermek istiyorum
Antoloji’de hemen hemen hepimizin büyük bir dikkatle takip ettiği güçlü kalem Cevat Çeştepe ve Bayram Kaya şiirlerini incelediğinizde bu markalaşmayı nasıl başardıklarını göreceksiniz.
Bayram Kaya beyefendi kendi üç boyutlu şiirini oluştururken, günlük dilde ağızlara sakız olmuş sözcükler yerine, en ufak anlam kaybına uğramayacak olan özgün sözcüklerini büyük bir özenle yerleştirerek hepimizin yaptığının dışında bir sanat eseri oluşturmaktadır.
Onun dili için;
“eski dil” diyemezsiniz.
“Güncel dil” diyemezsiniz
yoğurursun
bütün nimetlerin hamurunu.
Büyük hürriyetinle çalışırsın el kapısında, ananı ağlatanı
Karun etmek hürriyetiyle hürsün!
TEŞEKKÜR BİZDEN ARKADAŞ.. ELİNE EMEĞİNİZE SAĞLIK.. AYRICA CAŞTEPE DOSTA SELAM OLSUN BU ARADA...
Sayın Polat, ' Şiir Ve Ben' başlıklı yazılarınızın hepsini okudum. Arkası yarın gibiydi. Bir sonra ki yazıya geçerken sabırsızlanıyor, ve heyecanlanıyordum.
Nihayet bitti. Yazılarınızdan çok büyük kazanımlar elde ettim. Sağ olunuz. Bayramınızı kutluyor , esenlikler diliyorum.
çok ilgiyle okudum bu yazınızı....evet haklı buldum ...tesadüfen geldiğim sayfanızdan çıkamıyorum ....
kendi şiir yazımımızı markalaştırmak..ne güzel bir örnekleme olmuş can...
bu güzel yazı dizisini ilgiyle takip ettim....
güçlü kalemlerden örneklerle serbest şiir...
teşekkürler...
Bu şiir ile ilgili 5 tane yorum bulunmakta