Seni bulduğumda kendinden bihaber,sana göre alternatifinin olmadığını düşündüğün loş ışıklı,umumi bir evin odasında kurulan dünyada gelene gidene veren,15 dakika ara ile birinden çıkıp birine girenbir orospuydun.Ucuz pazarlıkların,çıkarların ortasında kalabalık bir masada küçük bir meze idin tabakta.Herkesin ağzının tadını değiştirmek için ortaya sunulmuştun.Kiminin rakıdan sonra kiminin sigara altı kiminin sadece tatmak için aldığı servistin yavrum.
Aşkın; bilmediğin bir bocalama,
insanlığın; hayvanlar arasında Abdurrahman Çelebi,
masumluğun; kendi derinliğinde kaybolmuş,
gülüşün; mimik,
sözlerin; diken,
arzuların; arsız,
geleceğin; gayesiz,
sen; mahremsiz bir verengüldün..
Derenlerin çok,duruşun yok,aydınlığın yok,karanlığın çok,pis izbe köşelerde,merdiven altı,kapı eşiği,arada derede ayaküstü küçük zevklerde yiten arsız sürtük seni..
Buldum seni ve seni alıyorum yavrumm.40 tas su döküp sunaklarda tövbelerle arındırıyorum seni...
Bugün doğdun sen..
Sana yeni bir ev döşüyorum.Loş ışıkları yerine sarı sıcak sımsıcak bir aydınlık sunuyorum.Gelenin gidenin senin güzelliğine,demine konuk.Sofran derinliğinin çeşitliliğinde,sen enlerinin güzelliğinde başlıyorsun.
Aşkı; en dibine kadar tadıp tavanda yaşayacaksın,
insanlığı; özüne bakıp paylaşacaksın,
masumluğu; aynada gördüğün gözlerin derinliğindeki çocukla tebesümle hissedeceksin,bütün dertleri kahkahanla savuracaksın,
arzuları; dizginleyip dinginlikle yoğuracaksın,
geleceğe; bugüne tek gayen sen ve senli güzellikleri koyacaksın,herşeyin özelini yaşayıp mahreminde saklayacaksın.
duruşun dik,sen dik olacaksın...
Bunların hepsine umut deyip bir çiçek ekeceksin.Hergün yeni bir ad bulacaksın ona ama onun öz adının çiçek olduğunu unutmayacaksın.o güzel bir tomurcuk ve çiçek olacak.Orospuyken dediğin gibi ' adım sen ne dersen o olsun 'gibi değil artık sen ne dersen o koyacaksın.Sen koyacaksın.Ne kadar güzellik görürsen,yaşarsan,beslersen çiçeğinin o kadar çok güzel isimleri olacak.
Zevklerini artık deminde lahzasında yaşayacaksın,izbeliklerde değil sarı sıcak huzurunda yaşam arsızı olacaksın.Sen tat vermeye,çeşitliliğe sunulan meze değil,sözlerinden tadına doyulmaz muhabetin tadına varacaksın.İçkin rakı,şarap yada sende akan damarlarında dolaşan yaşam meyi olacak.Koy vermeyeceksin masada.Azı karar çoğu zarar ortasında olacaksın.Yaşamın ortasında geçmişin,geleceğin belirsizlikte yada unutulmuşlukta değil yaşadığın anda geçmişin yanında,yaşayımların aklında,geleceğin vuslatların tebessümünde,hayallerinde olacak ve hiç kimse hiç bir şey umurunda olmayacak..Tırmalamayacaksın.Tırmalamaları geçtin artık tınlayacaksın.
Daha yeni başlıyyorsun yavrum benim.Sen arındıkça,sen özüne döndükçe zamana bir kelepçe takacaksın.Anahtarı boş geçmeyecek lahzalar olacak.Artık zamanıda yakaladın ve zamanla devam edeceksin arınmaya.Her zamanı değerlendireceksin.Seni hasbam seni,yaşam arsızı olacaksın.Ben sana Hayat diyeceğim ve sen arındıkça koluna taktığın zamanın kelepçesine bakıp seni yaşamaya başlayacağım.Seni öyle bir futursuzlukla zamanı harcamadan fena harcayacağım..
hem de çok fena.. :)
hiwda...
Güler TalayKayıt Tarihi : 9.11.2010 00:35:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
29/09/2010

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!