Acı çek istiyorum
..........Gamlı yüzümün hüznü sarmaladı günümü. Oysa şen şakraktı benim günlerim günahıma girilmeden.
……...Sanki ömrümün sağlamasını yapıyorum bu gün.kare kare gözlerimin önünden geçiyor hayatım. Sen ve ben, biz ne idik. Seninle neyi yarım bıraktık neyi tamamlaya bildik. Mademki sende sevdaya koşul sığardı. Neden hiç fark edemeden, bilemeden senin sevdanın bana yabancılığını, böylesi derinleştik.
……...Beni iyi tanır gecenin bu saatleri.üstüme gelen duvarlar,içimi daraltan gürültücü sessizlik,gökte ay dede,yalnız bu saatlerde elime aldığım kalemim kağıdım iyi tanır beni.sen bilmezsin yüreğimin bu hallerini.bu koy vermişliğimin ardındaki sebeplerimin en belirginin sen olduğunu bilmezsin.bilemezsin bu gün sana öfkemi,hiddetimi.ezber ettiğim tüm hasret türkülerinin içindesin diye,sırf bu yüzden artık türkü dinlemediğimi,bilmezsin emperyal oteline,ben sana mecburuma,Pierre Loti ye,Fikret Kızılok a,Ayşegül e,denize,dalgaya,martıya en çok ta içimdeki küçük kıza küskünlüğümün tek nedeni olduğunu bilmezsin.
……..Bende bilmezmişim seni. sanırdım ki sen beni yar sayardın. Bensiz eksik, benimleyken kendini tam sayardın. Bu gün adına sancıdan aklaşmış saçlarım yine senden öğren diki sen beni her daim eminde seni bekleyen kar sanmışsın.
……..Ürkerek yataktan fırladığım, ağlayarak uyandığım gecelerim sıklıkla.sensiz öksüz çocuklara döndüm biliyor musun.adına yitirdiklerimi arıyorum.En çokta ömrümü irmek irmek ellerinde dokuyup sonrada el oluşunu hazmedemiyorum.
……..Bu sevdaya yaptığının hesabı sana sorulur bir gün biliyorum. San maki seninde ben gibi olduğunu görmeye ömrüm yetmez. Bana bıraktığın yorgun sabahlar seninde ömrüne doğsun istiyorum. Umuda dair tüm yollarıma mayın döşedin. Senin de hiç beklenmedik anda ömrün patlasın istiyorum
……..Söylesene kaç sevgili sevildiğine adını böylesi ezberletir.kaç sevgili sesini sesine karıp tek çığlıkta sevda diye dillendirir o herkese sus dillerini.hayalsiz bir can bıraktın bana.umutları törpülenmiş bir ömür.şimdiyse böyle yaşayamadığı için soluğu yavaş yavaş kesilen bir nefes.şimdi bunların hepsini bil.neden olduklarının ağırlığıyla yaşa.sende acı çek istiyorum…
Rabia balaban ay
Rabia BalabanKayıt Tarihi : 22.4.2008 16:20:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.

Kutlarım sizi
Bunca bitirilmiş bir yaşama istedikleriniz az bile..Harikasınız.Sevgiler
Mehmet YUSUFLAR
38 senedir şiirsel mektup yazmıyorum.Bu yüzden bir şiirsel mektup okurken çok heyecanlanıyorum. O nedenle iki kere okudum. Bir şiirsel mektupta şiir gibi süsleme sanatı kullanılmalıdır. Çünkü şiirden farkı düz yazı olmasıdır. Çok severek ve beğenerek okudum.
……..Bu sevdaya yaptığının hesabı sana sorulur bir gün biliyorum. San maki seninde ben gibi olduğunu görmeye ömrüm yetmez. Bana bıraktığın yorgun sabahlar seninde ömrüne doğsun istiyorum. Umuda dair tüm yollarıma mayın döşedin. Senin de hiç beklenmedik anda ömrün patlasın istiyorum
ENFES.
Gönül bahçemden gönül bahçenize 1001 renk çiçek yolluyorum. Kabul buyurunuz lütfen.
Saygılar
Âlimoğlu
TÜM YORUMLAR (8)