Beni Kör Kuyularda Şiiri - Ümit Yaşar Oğ ...

Ümit Yaşar Oğuzcan
299

ŞİİR


1506

TAKİPÇİ

Günün Şiiri

Diğer Günlere Ait Şiirleri İncelemek İçin Tarih Seçiniz:

Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın,
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.

Ümit Yaşar Oğuzcan
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Sizce bu şiir ne hakkında?
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Hasan Çekmecelioğlu
    Hasan Çekmecelioğlu

    İnsanın sevdikleriyle sınanması çok büyük bir acı. Şairi ve oğlunu rahmetle anıyorum.

    Cevap Yaz
  • Kasım Karaca
    Kasım Karaca

    Çok etkileyici...

    Cevap Yaz
  • Hümeyra Gün
    Hümeyra Gün

    Bu şiirin şarkısını, Münür Nurettin'den çok sık dinlerim. Ve her seferinde de"Allah kimselere evlat acısı yaşatmasın"derim... Bu şiir vicdan azabı çeken bir babanın haykırışıdır.Hem şaire , hem oğlu Vedat 'a rahmet diliyorum.

    Cevap Yaz
  • Cihat Şahin
    Cihat Şahin

    Daha önceki yıllarda da günün şiiri yapılan bu kısa şiire biz o zaman gerekli yorumu yapmışız ve dediklerimizin aynen arkasındayız.

    Cevap Yaz
  • İsmail Şafak
    İsmail Şafak

    İLK YAZIMA EK YAPMAK İHTİYACI HİSSETTİM: Efendim, Ümit Bey çok sık İntihara teşebbüs, her defasında teşebbüsleri nakıs kalır. oğlu Vedat ta babasının bu alkol vesilesi ile intihar girişimlerine çok kızar ve böyle bir kızgınlık sonrasında Vedat intihar eder ve cebinden babasına yazılmış sitem dolu sözleri duyunca Ümit Bey bu şiiri yazar. aşağıda da yazdığım gibi Münir Bey de bu olayı bildiği için çok hüzünlü bu sözleri besteler. Aşağıda konunun detayı bilinmediği için arkadaşlar bazı yargılarda bulunmuş tabi ki herkesin görüşü kendini bağlar diyerek konuyu biraz da bunun için belirtmek istedim.

    Cevap Yaz
  • İsmail Şafak
    İsmail Şafak

    Ümit Yaşar Oğuzcan ın İntihar eden oğlu Vedat için yazdığı şiiri Müzik dâhilerimizden Münir Nurettin Selçuk Beyin Kürdilihicazkar makamında bestesiyle de ayrıca takdire şayandır.

    Cevap Yaz
  • Kılıç Ali
    Kılıç Ali

    İnsan kör olunca elbet bir kuyuya düşer.

    Cevap Yaz
  • Cihat Şahin
    Cihat Şahin

    "BENİ BENSİZ BIRAK TA SENSİZ BIRAKMA ALLAH'IM!" -Kelam-ı kibar-

    Ne mutlu, kendisini yoktan yaratıp, arza halife yapan ve bütün mahlukatı emrine veren Rabbine hakkıyla kulluk yapmak için, benliğinden geçerek Rabbinin emirlerinde fani olan mü'min ve Müslümanlara.

    Cevap Yaz
  • Mihan Sezgin
    Mihan Sezgin

    Çok etkileyici, duygu ve serzeniş ile birlikte yoğun sevgiyi okuyucunun tüm hücrelerine hissettiriyor. Usta şaire saygıyla..

    Cevap Yaz
  • Muhammed Cihad Demir
    Muhammed Cihad Demir

    ?si=GeVjyalfZSO77dSa

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (17)