Hayatta Ben En Çok Annemi Sevdim Şiiri - ...

Abdülkadir Budak
51

ŞİİR


15

TAKİPÇİ

………………………………… Can Yücel’e nazire

Ona göre baştan beri iflâh olmaz biriydim
Babam korkuydu bana, annem yürek serinliği
En sevdiği oğluydum -bana hep öyle gelirdi-
Uzun avcı öykülerini ilk ondan dinlemiştim
Hayatta ben en çok annemi sevdim

Tamamını Oku
  • Fikret Şahin
    Fikret Şahin 12.01.2011 - 05:27

    Kültürel yapımıza güzel dokunuşlar var aslında ,sevdim...

    Saygılar

    Fikret Şahin

  • Cevap Yaz
  • Yağmur Kokusu
    Yağmur Kokusu 12.01.2011 - 01:31

    Bu... çok... teşekkürler...

  • Cevap Yaz
  • Hey Ozgurluk
    Hey Ozgurluk 12.01.2011 - 00:18

    'Dün gece gördüm düşümde
    Seni özledim anne
    Elin yine ellerimde
    Gözlerin ağlamaklı
    Gözyaşlarını sildim anne'

  • Cevap Yaz
  • Nevin Subaşı
    Nevin Subaşı 13.01.2010 - 00:29

    şiir üzerine konuşabilmek için 'günün şiiri ' değerli bir fırsat sunuyor bu güzel fırsatı, şiir üretmek ve paylaşmak isteyen tüm dostların, duygusal katkıları yanında, şiire yönelik olumlu olumsuz eleştirel yaklaşımların da esirgenmediği şiir günleri diliyorum

    naci bey'in dikkatinden kaçmayan sunum şekli
    elbette yanlış.

    öyle zannediyorumki şair adına yapılmış bu kaydın düzeltilmesi de mümkündür

    internet ortamında şair girişi yaptığınızda karşınıza ilk çıkan ve kişiyi yazmak hususunda yüreklendiren
    kısa cümle şudur:

    şair....... ait şiirler vs...
    bu çok hazır ve tez elden kazanılmış zafer, şiirin değer ve önemi hakkında bizzat yazana gözardı edemeyeceği kadar çok sorumluluk hatırlatması niteliğindedir

    şahsen yolun başında olduğumun farkındayım ve naci bey'in takdirini de 'ev ödevi' olarak karşılıyor teşekkür ediyorum

    saygı ve sevgilerimle

  • Cevap Yaz
  • Nevin Subaşı
    Nevin Subaşı 12.01.2010 - 23:27

    güzel uyumakta olan can yücel neden en çok babasını sevmişti

    kahramandı babası ve sadece ona ait değildi

    abdülkadir budak içinse anne gizli kahramandı
    ve muhtemelen bütün kahırları yüksünmeden sırtlanıyor olması, şairane ruhunu yaralardı

    bir çocuğa en çok anneni mi babanı mı seviyorsun diye sormak, onun maruz kalabileceği üstü örtülü
    bir ruhsal yalnızlığın başlangıcıdır

    en çok kimi sevmesi gerektiğini ayırma gereksinimi
    doğduracak bu yaklaşımbüyük bir olasılıkla
    bireye özgü beklentilerin karşılanışı ile orantı kurularak 'karşılıksız' sevginin yoksayışı başlatılacaktır

    şiirin örgüsüne yayılmış bu tip 'kıyas' genellikle ilk gençlik yıllarında yapılan ruhsal iç savaşın sonucu olarak okurla paylaşılmış sanı'yorum

    şairi kadın ve nehir adlı şiirinde de benzer bir kıyaslama örgüsü kullanarak şöyle der;

    *
    İkisi arasında bir fark göremiyorum
    Erkeğinin yanında gözden geçirir kendini
    Kadın sunar ruhunu gövde ambalajıyla
    Dibindeki yosunun susuzluğunu bilir
    Nehir ustadır artık köprüsüz buluşmada

    Söğüt dalı olsaydım öper miydim bir nehri
    Taçlandırırdı kadın aşkını haketseydim
    İlle bir fark olmalı aralarında denirse
    Biri denizi çağrıştırır öbürü uçurumu
    Sal olduğumu bilirdim nehre düşseydim eğer
    Ötekinde bir sınav sorusu olduğumu

    Nehir: Doğada bir yatak bulmamaktır kendine
    Kadın: Aramak değildir yatakta kendisini
    Buradaki ayrıntı elbette önemlidir
    Yine de diyorum ki, öyle büyük bir fark yok
    Nehir eşittir kadın, kadın eşittir nehir*


    ayrıca, anne ve babanın çocuk üzerindeki etki ve hakları karşılıksız ve sonsuz olsada, çocuğun anne ve baba üzerindeki etki ve haklarıda gözetilmelidir zannediyorum



    saygı ve sevgilerimle

  • Cevap Yaz
  • Www Elif Com
    Www Elif Com 12.01.2010 - 23:12

    2041 yılında Pulamenteş(!) köyünde doğdu..

    ailesini tanıyan bileyen yok..

    teyzemgiller :) de tanımaz..amcamgiller ;) de..

    2023 yılında kuşluk vakti reşit olur olmaz öldü..

    gömük ama nerede gömük bilinmiyor.. :))

    antika çağlarda yattığı söylenir..

    ruhuna şifa ..

  • Cevap Yaz
  • Canan Demirel
    Canan Demirel 12.01.2010 - 20:59

    BEN BABAMI SEVDİM
    Ben en çok babamı sevdim,
    Beni gönülden seven,
    Ağladığımda ağlayan,
    Yemediğimde bağırıp üzülen,
    Ben en çok babamı sevdim.
    Maden ocaklarında,
    Kara toprağın altında,
    işçisine,ahçısına,
    umut olan
    Ben en çok babamı sevdim.
    Ben babamın nazlısı,
    Ben babamın bebeği,
    Ben babamın
    bir tanesi,
    yoktur onun gibisi,
    Ben en çok babamı sevdim
    ONUN GİBİSİ DÜNYADA YOKTURRRR

  • Cevap Yaz
  • Hasan Tan
    Hasan Tan 12.01.2010 - 20:29

    ' yüzümde annem yanıyor '

  • Cevap Yaz
  • Hazangül Hüseynova
    Hazangül Hüseynova 12.01.2010 - 19:38

    yahşı şiirdi.Tebrik edelim.

  • Cevap Yaz
  • İbrahim Necati Günay
    İbrahim Necati Günay 12.01.2010 - 19:01

    Tüm annelerin o mübarek ellerinden öpüyorum.
    Kim atasına sahip çıkar,bir satır kaleme alırsa onun da o mübarek ellerinden öperim.
    Saygılar...

  • Cevap Yaz

Bu şiir ile ilgili 44 tane yorum bulunmakta